TAG TOPPEN AF - OPBEVARING AF GRØNT

HØJEST PÅ ØNSKELISTEN

Photobucket

Jeg er begyndt brændende at ønske mig et nyt stykke køkkengrej: en opvaskemaskine – nærmere bestemt fyren her ovenfor: Renlig fra Ikea.

Renlig er ikke så bred og passer derfor perfekt ind i mit ikke så store køkkenarrangement. Kom lige til at måle lidt på det for nylig og opdagede, at det sagtens kunne lade sig gøre, at udskifte et enkelt skab med dette vidunder. Siden da har jeg haft noget så svært ved at lægge ideen på hylden. Særligt når jeg står og vasker op. Neeeej hvor kan man dog bruge mange timer af sit liv på det!!

I aften vil jeg quizze en veninde, der har fået installeret lige netop sådan en kalorius om pros and cons – tror dog ikke der er så mange cons? Hver gang jeg fortæller nogen, at jeg overvejer at investere i en opvaskemaskine, siger de i hvert fald, at det er det bedste man overhovedet kan gøre!

3400 kr er selvfølgelig også en slags penge, samtidig forestiller jeg mig, at den kan fri mig for de mange obligatoriske stunder i en dårlig arbejdsstilling halvbøjet over vasken – og det er da også en slat penge værd..

Hvad siger I – Go eller no go?

20 kommentarer

 • Wow – Jeg vidste slet ikke at Ikea lavede opvaskemaskiner – jeg elsker min opvaskemaskine og vaskemaskine lige højt 😉 Det er penge godt givet ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jo og den skulle endda være ganske udmærket. Tak for at give dit besyv med – det bliver jo altså til en del opvask, når man godt kan lide at lege i køkkenet! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  GO GO GO! Jeg flyttede i december ind i en lejlighed med opvasker, og den er bare et hit! Tænk engang: du har haft gæster, tre retter mad, vinglas mm. Hvis alle lige tager deres tallerken med ud, er der rent på 5 minutter! Den bruger selvfølgelig en del strøm og vand, men det gør man jo også når man vasker op og vandet løber og det er mørke udenfor (læs: 1/2 af året).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja strømmen skal man også lige tænke på. Men altså.. mine søde gæster er lige smuttet – og selv om vi kun var fire, har vi både fået vin, vand, the og dessert i glas: 16 stk glas/krus. Chriiist! 🙂 Jeg gør det nu gerne, for det er så dejligt at have besøg. Men en lille opvaskemaskineven ville jo ikke være af vejen til at hjælpe lidt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Go!! Jeg ville ønske mit køkken var stort nok til en opvaskemaskine.. Har for nylig investeret i et opvaskestativ – det tager en smule af byrden! Opvask i hånden stinker!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det er lige hvad det gør, Anita. Og ja, hvis man ikke har plads til en opvaskemaskine, må man helt sikkert have sig et godt stativ, så man kan slippe for at tørre det hele af også!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt klart GO! Det er bedre for miljøet, at bruge en opvaskemaskine da man bruger mindre vand!
  Det er en ren fornøjelse at have sådan en kammerat i køkkenet, og når den først er rykket ind kan man ikke undvære den!
  Vh Matilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja jeg tror også at det er point of no return, hvis man får installeret sådan en fætter 🙂 Og ja, vandmængden kan hurtigt komme højt op, når man vasker op i hånden!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Go, go, go!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Prøv at checke diverse forbrugertests – IKEA er ikke nødvendigvis hverken bedst eller billigst.Se her for eks.: http://fpn.dk/bolig/article2232520.ece
  good luck!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   God idé, Birgitte. jeg må lige kigge mig lidt for, før jeg springer ud i det (hvis jeg gør. Skal lige have luret lidt på installationsprocessen!). Tjekker dit link ud – tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Go, go, go!!

  Jeg har desværre ikke selv opvaskemaskine i min lejlighed (endnu) men det har kærestemanden i hans. Og det er så én af grundende til at vi primært er i hans lejlighed 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt, så man (eller ens lejlighed) bliver også populær på at have en opvaskemaskine.. Endnu et plus! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • ML

  Nu arbejder jeg selv i hvidevarer branchen, og IKEA er langt fra det bedste eller billigste. Hvis jeg var dig ville jeg gå ned i elgiganten – der ligger en på Nørrebrogade (det er nok tættest på dig) og snakke med dem og fortælle om dine behov så plejer de at være rigtig søde til at hjælpe og finde en god pris. Men jeg vil for alt i verden ikke anbefale ikeas hvidevarer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej ML
   Tak for dit input! Jeg har kun snakket med en veninde, der var meget begejstret for sin – og ikke havde et ondt ord at sige om sin Ikea opvaskemaskine (prøvede ihærdigt at hive cons ud af hende i går aftes, men det lykkedes slet ikke 🙂 ). Jeg vil helt sikkert lige lave lidt mere dybdegående research og lure på andre løsninger. Må prøve elgiganten også! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Faldt lige over jeres fine blog, nu har jeg noget at bruge eftermiddagen på, når du alligevel regner 😉

  Må lige give et ord med på vejen. Jeg bor også selv i en lille lejlighed og har også selv investeret i en lille fin opvaskefætter! Den er det absolut bedste, jeg har købt! Der er absolut intet dårligt ved sådan en 😀

  men jeg har nu købt en Bosch (mener det var 3700 kr, jeg gav) og den er bestemt ikke den billigste på markedet, men tilgengæld er den i ordentlig kvalitet og så bruger den lidt strøm og vand i forhold til andre maskiner! Og det kan altså godt betale sig i længden, både for miljøet og for din pengepung. Så hav det med i baghovedet, det kan ofte godt betale sig at give det ekstra. Ved intet om Ikeas hvidevarer, men hvis de er som deres møbler, så ville jeg hellere give det ekstra og købe en fra et firma som har styr på det med hvidevarer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Eva. Dejligt at du har fundet vores blog. Håber den kunne forsøde regnvejrsdagen lidt (hvor er det forårsvejr henne?!).
   Jeg skal helt sikkert lige tjekke andre muligheder en Ikeas – og kan godt sætte mig ind i din Ikea-logik! 🙂 Vil også gerne have noget, der er miljøvenligt! Tror det bliver en lidt større proces end jeg lige havde forestillet mig, men det er helt sikkert godt givet ud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jo

  Jeg har en opvaskemaskine i samme small størrelse og er super glad for den, men skal desværre flytte fra min lejlighed i NV, så vil gerne sælge den meget billigt, hvis du er interesseret?

  Den er hvid og uden plade for oven (dvs. til at putte ind under et eksisterende køkkenbord ellers kan man lægge en solid plade ovenpå som kan fungere som køkkenbord/spækbræt/bordskåner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Jo. Tusind tak for tilbuddet! Jeg tror dog lige at jeg skal have undersøgt noget omkring el-installationerne i min lejlighed og reglerne i min lejeforening for at sætte en opvasker ind, så det er ikke aktuelt for mig lige nu.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TAG TOPPEN AF - OPBEVARING AF GRØNT