DA FORTUNATO - ROM PT.4

POMPI IGEN – ROM PT. 5

Photobucket

Photobucket

Jeg måtte selvfølgelig forbi Pompi igen. Fantastisk sted. Denne gang sad jeg med mine forældre udenfor og nød et stykke tiramisu og lidt af min mors kaffeis. Begge dele lander hurtigt på min top ti over gode desserter. Hvis man vil spare lidt – eller ikke magter så stor en portion is som denne – så husk, at det som regel altid er billigere at bestille ved kassen og tage sin is/tiramisu med sig. Bestiller du selv ved kassen kan du få en enkelt kugle is, bestiller du ved bordet, får du ovenviste moppedreng 🙂

Til min store glæde – og forhåbentlig også et par af jeres – spottede jeg en lille Pompi-filial noget mere centralt end den originale. Den originale Pompi ligger nemlig lidt uden for centrum, hvor mange turister måske ikke lige kommer forbi. Hvis du skal til Rom og ikke kommer i nærheden af Via Albalonga (tæt ved Metro-stationen Re di Roma), kan du ganske tæt på den spanske trappe nyde Pompis takeaway-tiramisu! Det kan du på Via della Croce nr. 82 (det må være ret nyt, da det ikke en gang er kommet på deres egen hjemmeside endnu).

Dog må jeg lige bringe den lille note, at Pompi filialen nær den spanske trappe desværre savner en del af originale Pompis charme. Modsat den originale Pompi som er stor, glad, folkelig og med et festfyrværkeri af desserter, vin og mad i alle former og farver, så er Pompi nær den spanske trappe lille, minimalistisk og wannabe-fancy med et par stramtantede damer bag disken. Dog er tiramisuen lige skøn, så det bærer man over med.

Jeg kan simpelthen ikke huske om de også har is i den nye butik. Kiggede meget fokuseret på deres tiramisu, da jeg lige var inde i butikken og lure, så jeg glemte helt at spotte om isen også var til stedet. HVIS den ikke er, kan jeg stærkt anbefale Venchi, en lille fancy (alt er altså lidt fancy i det Spanske trappe-område) isbutik skråt over for Pompi, som har eksisteret siden 1878.

Photobucket

Vi smagte deres vanilleis og en mørk og kraftig chokoladeis (som jeg desværre ikke husker, hvad hedder. Det var den næstmørkeste efter den, der hedder Azteka). Den var mørk, bitter på den gode måde og super smagsfuld. Også et sted, jeg gerne vender tilbage til! Måske for at lure lidt mere på deres mange spændende choko-kuriositeter, som bl.a. kakosmør til madlavning og chocaviar (!).

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DA FORTUNATO - ROM PT.4