UDEN MAD OG DRIKKE...

SIDSTE SPAGHETTI-SØNDAG I NV

PhotobucketPå søndag står allersidste omgang spaghetti-søndag for døren her i NV inden den står på store flyttedag til Frederiksberg blot to håndfulde dage efter. Jeg er overhovedet ikke gået i gang med at pakke endnu, men går i gang lige om liidt – lover det! Skal bare liiige en masse vigtige ting inden.. Fx må bloggen jo ikke forsømmes mere end højst nødvendigt (overspringshandlinger længe leve:))

Nå men i den forbindelse tænkte jeg, at det var ganske passende at tælle ned til sidste omgang spaghetti-søndag her på søndag med menuen fra forrige omgang spaghetti-søndag. Dengang i det kolde marts stod aftenens pasta-ret på en herlig herrepasta fra Jamie, som vi også har bragt i vores fine blogpaper.dk artikel En gane og gaffelsk weekend i Nørrebros tegn

Jeg ved ikke rigtigt, hvorfor Jamie synes det er en herreret – alle tilstedeværende damer var i al fald mægtigt glade for den – here goes opskriften til ca. 4 personer:

  • 2 tsk. fennikelfrø og 2 tørrede chilier
  • 600 gram god Cumberlandpølse (kan købes i Svendens Slagter på Jagtvej 133)
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1-2 glas hvidvin
  • Skal og saft af en økocitron
  • 500 gram god fusilli eller penne
  • 20 gram smør
  • Hakket bredbladet persille
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld pecorini eller parmesan

PhotobucketStart med at kvas chili og fennikel i en morter (alternativt tæv det med en kagerulle i en plastikpose). Skær herefter et snit i pølserne og mas herefter indholdet ud af skindet og steg det på en knaldvarm pande i lidt olivenolie. Når kødet har taget farve tilsættes fennikel og chili. Steg videre og tilsæt så hvidvin og oregano. Lad vinoen reducere til det halve, tilsæt citronskal og saft, og lad det simre/koge en små ti minutters tid.

I mellemtiden har du sat vand over til kogning, og pastaen smides i, mens vinoen reducerer. Når pastaen er kogt færdig vendes det med ‘kødsaucen’, ca. 1 dl af kogevandet fra pastaen, smør, persille og en håndfuld ost.

Haps – og så er der serveret!
Photobucket

2 kommentarer

 • Nadia WH

  Ih det er en af vores yndlingsretter herhjemme.
  Dog tilføjer vi ofte en omgang broccoli og det klæder retten ganske glimrende 🙂
  Har fornylig været i Barcelona, hvor vi købte god pølse med hjem, så denne ret står faktisk på madplanen i næste uge.
  Glæder mig endnu mere, når nu jeg ser dine billeder 🙂
  Kh Nadia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uhhhm – lyder også som en god ting med broccoli – og lyder virkelig lækkert med en version lavet på god pølse hjembragt fra det sydeuropæiske 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDEN MAD OG DRIKKE...