HØJEST PÅ ØNSKELISTEN

SUPERMARKEDS-MISUNDELSE

PhotobucketJeg havde her på Store Bededag fornøjelsen af at være en smuttur i London i forbindelse med noget arbejde. Det betød en dejlig lang shoppedag med åbne butikker og muligheden for at falde i staver over Londons kæmpe udvalg af hyggelige cafeer, cupcake shops og ikke mindst usandsynligt lækre supermarkeder!

Bl.a. gik min vej forbi den engelske supermarkedskæde Waitrose og amerikanske Whole Foods – begge enorme indkøbsmekkaer udi ultra lækre madvarer, som vi bare på ingen måde kan hamle op med herhjemme i kleine Danmark. Bevares jeg er vild med Irma, og Nettos rodehylder har også sin charme – men det bedste bud på et match her i København må stadig næsten være Magasins mad og vin, og der skal man helst være mangemillionær for ikke at få nervøse trækninger over deres prissætning…

PhotobucketPhotobucketPhotobucketMacaroons og cream cakes to-go samt slagterafdelingen i Waitrose

Det er mig i bund og grund lidt en gåde, hvorfor vi herhjemme ikke har markedet til butikker a la Whole Foods og Waitrose, der byder på en totaloplevelse udi god mad – både på råvarefronten, men bestemt også udi halv og helfabrikata, der gør det nemmere at bikse lækker mad sammen i en travl hverdag uden at det samtidig koster det hvide ud af øjnene.

PhotobucketPhotobucketWhole Foods deli-salatbar og bagerafdelingens chocolate chip muffins en masse!

Nå men altså, mens vi venter på gourmetsupermarkedernes indtog herhjemme, må man jo sørge for at holde misundelsen for døren ved at importere de rare sager i stedet. Så jeg stockede weekendtasken godt op med bløde english muffins (sikkerhedsindpakket i en skoæske – de nyindkøbte ballerinaer måtte til gengæld klare sig selv:)), øko-lækker müsli og rare mad-magasiner, og satser på at holde ud lidt endnu.

Kan I anbefale andre lækre supermarkeder rundt omkring i verden, der vækker madglad misundelse?

15 kommentarer

 • Åh ja Jeg var også glad for Waitrose da vi boede i England – M&S madafdelinger var også gode.

  I Schweiz har vi Manor – som er HELT fantastisk – nemlig som du skriver generelt gode råvarer, lækker halv/færdigretter og delikatesser. PLUS det allerbedste brød!

  I Paris er der Le Bon Marché, som er lidt i stil med Mad&Vin i lidt større målestok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er sandt Lise, tror jeg har været forbi en kæmpe Manor i Zürich på et mine besøg hos min mor i Zug – hold nu op den var farlig lækker!! Men I er generelt også meget godt med, med alle de schweiziske supermarkeder – selv Coop er jo et hit i Alpelandet:)

   Må prøve Bon Marche næste gang turen går til Paris – kan kun være godt:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Coop er desværre ikke helt så godt i den sydlige del af Schweiz – men det svinger vist lidt fra supermarked til supermarked.

   Manor har i øvrigt det vildeste cafeteria/tag-selv restaurant – det kan altså godt gøres lækkert (og sundt 😉 ) og skulle du komme forbi en Marché, så er det lige så godt -http://www.marche-restaurants.com

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det er godt at vide! – tror kun jeg har prøvet Jelmolis caferia i Zürich – er dog lidt i tvivl – de minder meget om hinanden – men det var i al fald også mægtig godt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den slagterafdeling der kunne jeg da godt gå lidt amok i… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   – Det så også usandsynligt lækkert ud det hele! – hvis ikke det var fordi det var så forbandet svært at smugle rødt kød med i håndbagagen fra England, var der også fluks røget et par røde bøffer med hjem til DK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Har ikke nogen nye anbefalinger, men vil gerne tilslutte mig begejstringen for Whole Foods, som vi besøgte flittigt i både NYC og LA, da vi var i USA for et par år siden.
  Forstår heller ikke hvorfor noget lignende ikke findes i DK – øv 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Whole Foods er virkelig også SÅ svær at slå – kunne bruge flere timer på bare at gå og falde i staver derinde – hepper for bare en lille butik her i DK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amish Market i New York.. Hvor der er ild i stenovnen, nybagt brød og pizza, gryderetter og lækre salater. Lækkert kød og alle afskygninger i drikkelse.

  Det er en kæde, som ligger rundt omkring på Manhatten.. Jeg sultede bestemt ikke i NY:)

  Jeg er også hel vild med Waitrose og må sige, at jeg heller ikke tror vi her i DK får samme standard, som i udlandet, indenfor de næste par år. Desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åhh, får nu SÅ meget lyst til at komme til NY og prøve Amish – det lyder da virkelig godt! Tak for tippet Helle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det bedste supermarked, jeg kender, er “Iper” i Milano – det er som en kæmpe markedsplads, selvom det er et supermarked. Det største problem ved de danske supermarkeder er, at de ikke har nogen afdelinger for friske varer – altså friskskåret kød fra slagteren, friskskåret pålæg, frisk fisk osv. synes jeg. Når de har, er udbuddet bare så lille… åhh, jeg vender mig aldrig til den lokale Aldi igen.. Se (lidt små) billeder fra Iper her http://www.iper.it/reparto-freschissimi-salumeria.php
  Hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Marie

   Iper lyder og ser vildt godt ud – og ja, helt enig – de friske varer i udenlandske supermarkeder er et kæmpe hit og en tilsvarende kæmpe mangelvare herhjemme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jep, selv en discount som Lidl i Italien har både friske fisk, slagter, oste og pålæg… Og det er for det meste billigere at købe de friske varer end de tilsvarende industripakkede… Jeg tror ikke, det kommer til at ske i DK, øv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • åh ja, indkøbsmisundelse kender jeg så godt. fra london, men også fra berlin, hvor der er utallige økologiske supermarkeder proppet med lækkerier, der ikke er nemme at finde i kbh, ja og da slet ikke i økologisk udgave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Når selv discount er så vanvittigt dyrt i Dk ville jeg nok ikke sætte næsen op efter noget lignende. Det ville jo netopnvære Mad & Vin om igen, og det har vi jo allerede…hvorfor er det liiiige at mad skal være så dyrt og dårligt i Danmark?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HØJEST PÅ ØNSKELISTEN