NYHAVN PÅ ITALIENSK

TAG TOPPEN AF – OPBEVARING AF GRØNT

Photobucket

Disse fine bundter med toppe lå i sidste uges kasse fra Aarstiderne. Synes de skriger af forår, sådan nogle farverige bundter med grønne toppe.

Photobucket

Både rødder og radisser måtte dog lade toppen med det samme. Hvis toppen sidder for længe på, efter rødderne er hevet op af jorden, sker der nemlig desværre det, at gulerødder og radiser (og andet i samme kategori) bliver bløde og kedelige.

Forklaringen skal vist findes i, at toppen – som jo egentlig er selve planten – forsøger at overleve længst muligt ved at “trække på” sine rødder og hive mest mulig nærig og væde ud af dem.

Photobucket

Derfor: kap hovedet af dine rødder – så holder de længere!

Er skaden allerede sket, så forsøg at smide de smagfulde rødder i iskoldt vand – gerne vand med isterninger i. Det kan live mangen en slatten grøntsag op til dåd!

4 kommentarer

 • Charlotte

  Eeej jeg har også fået de ting i min kasse i sidste uge og jeg har så ikke skåret alt af så de blev helt bløde..øv.. det ser jo bare så hyggeligt og sommer agtigt ud med toppen på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Charlotte, hvis du ikke har kasseret dem endnu, så forsøg at genopliv dem i isvand. Og ja, det ser jo så satans smukt og autentisk ud med toppene på, men det gør ikke noget godt for grøntsagerne. Desværre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ha, det forklare mine slatne radisser og gulerødder i køleren! Nu var der også jordskokker og rødbeder med i min kasse, hvordan opbevare man så bedst dem? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Livsmod
   Ja der er en forklaring på de slatne grøntsager. Mht. til jordskokker og rødbeder, så opbevarer jeg dem bare i grøntsagsskuffen. Er dog rimeligt sikker på at i hvert fald rødbederne kan “sprødes op” i isvand, hvis de går hen og mister gejsten lidt. Med hensyn til jordskokkerne, så vil jeg anbefale denne opskrift på det varmeste!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYHAVN PÅ ITALIENSK