SUPERMARKEDS-MISUNDELSE

WORKING DAY AND NIGHT

Photobucket

Her er en anelse stille her inde på bloggen og kadencen på indlæg ikke helt så høj som den til tider er. Det findes der dog en meget god grund til. Vi har kastet os over en ny og spændende opgave, nemlig at arbejde for Roskilde Festivals Madformidling.

Vi bruger således en god del af vores fritid på at skrive hjemmesidetekster, pressemeddelelser, artikler og koordinere med gode roskilde-folk, trykkere, grafikere og andet sjovt. Det er spændende, men det tager også en god del af vores tid. Derfor bliver det nok til lidt færre blogindlæg end vanligt, indtil vi er på den anden side af Roskilde.

Til gengæld vil vi selvfølgelig benytte situationen til at holde jer velinformerede om madboder og -aktiviteter på Roskilde festival i år. Maden har fået en mere central betydning på Roskilde og der satses stærkt på, at give festivaldeltagerne nogle gode madoplevelser i løbet af festivalen.

Det kan vi i den madglade race jo kun klappe højt og længe ad. Synes det er så vigtigt at få noget ordentligt i skrutten, når man nu ellers måske behandler sit stakkels korpus lidt skødesløst under sådan en festival med for lidt søvn på et hårdt underlag, for meget alkohol osv. osv. Sidste år skrev jeg lidt om min egen madoplevelse på godt og ondt – så jeg er superbegejstret for, at der til stadighed stilles højere krav til kvaliteten og at maden nu for alvor kommer i fokus.

Og så synes jeg det er sejt, at der bliver tænkt i at give os Roskilde-festivalgængere nogle alternative oplevelser, selvom musikken selvfølgelig er i højsædet!

Er der mon mange af jer, der skal på Roskilde i år? Og er der noget særlig mad, som I bare skal have, når I er på festival?

Photobucket

Sidste år var jeg utroligt begejstret for Meyers laksesandwich og Manfreds koldskål (se ovenfor), mens jeg havde et nostalgisk gensyn med den omgang pasta, jeg levede af på en Roskilde festival for mange mange år siden.

Mine veninder var fuldkommen besat af at hale så mange af Hjaltes toast indenbords som muligt, så dem fik jeg også smagt nogle stykker af 🙂

12 kommentarer

 • Marie

  Det lyder mega cool 😀
  Roskildemad er for mig mad lavet på trangia. Det vil sige pasta med dåsetomatsauce, pasta med chilisauce, pasta med pesto, pasta med ketchup 😉 til gengæld holder jeg mig fra al dåsemad, det er ikke lige mig !
  Sidste år fik jeg flere gange sandwich/bagels med kylling og pesto. Jeg har glemt hvem, der solgte dem, men de var gode. Og de er vist også klacificeret som festivalsmad for mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Marie
   Ja det er rigtigt sjovt at komme lidt ind under huden på sådan en stor festival – og det kæmpe frivillige apparat, der står bag. Fedt at høre om din Roskildemad -sejt at du rocker trangiaen, det har jeg faktisk ikke gjort på Roskilde (men husker en kanotur, hvor Emilie og jeg insisterede på at lave pasta carbonara og derfor sejlede rundt med friske æg og bacon i kanoen – de andre syntes vist vi var lidt åndssvage). Til gengæld har jeg kørt dåsestilen på festival et par gange.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Ej hvor nice, lyder super fedt 🙂
  Jeg er personligt i himlen sammen med meyers flæskestegs sandwich, kunne spise den morgen, middag og aften hvis det skulle være! perfekt tømmermændsmad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Julie
   Det er jo også en nyklassiker på Roskilde festivalen. Jeg er også vild med den, men kan klart anbefale laksesandwichen, hvis det utænkelige skulle ske, at du havde lyst til noget andet end gris i din sandwich 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal på Roskilde, og jeg GLÆDER MIG! Også til maden! Skal faktisk selv stå i madbod og glæder mig til hyggeligt samvær og en masse sjove og glade kunder 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt! Jeg har også stået i madbod en enkelt gang og det var simpelthen så hyggeligt! Nu havde jeg så også verdens rareste chef og så var der altid guf, bajere og smagsprøver/god frokost og aftensmad, når man var på arbejde..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maden på Roskilde er jo SÅ vigtig! Når man er på SU må man jo desværre også tænke på pengepungen, hvilket desværre godt kan betyde, at en god festivalbod må fravælges til fordel for en klapsammen med dåseleverpostej. Men jeg forsøger på bedste vis altid at smage på noget af det meget lækre mad der serveres, og der var altså et år, hvor der var de BEDSTE pizzaer i et stort telt i øst. Der var både parmaskinke, rucola og parmesanskiver ovenpå (tror måske endda de var økologiske?). Jeg ved ikke om det bare er fordi, jeg har overset dem de sidste par år, men de burde altså komme igen. De var simpelthen klasse!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Pernille – nej, skal man overleve en hel lang uge på Roskilde er dåseleverpostej og rugbrød vigtigt at supplere med, hvis SU’en også skal holde til man er hjemme fra festival igen:) Men den pizza du skriver om lyder bestemt også værd at lede efter! Jeg har faktisk ikke selv været på Roskilde siden gymnasie- og SU-tiden, så glæder mig ret meget til at opleve den store udvikling der har været på madfronten dernede de sidste 12 år siden jeg var der sidst 🙂

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Og så glemte jeg også lige helt at kaste en rose efter pastaboden (dem der serverer en med pesto og oliven og en rød pasta og gode milkshakes) – den er simpelthen så god. Og portionerne er dejlig store!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Ej, hvor lyder det spændende! Jeg elsker Roskilde, og det er femte gang i træk, at jeg skal derned i år 🙂 Får et par år siden prøvede jeg den brasilianske madbod, og hold nu op, hvor er det lækkert! Bliver nok også hevet med til Meyers af min kæreste, som elsker flæskestegssandwichen, jeg er ikke til gris, men vil da helt sikkert prøve den med laks 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Sara – ja det er super spændende, og ret så interessant at få lov til at komme lidt ‘behind the scenes’ og opleve hvordan hele det store mad-maskineri på festivalen fungerer 🙂

   Tror bestemt Meyers laksesandwich er et hit – Julie talte i al fald længe om den efter sidste festivael;)

   Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Gør det, Sara. Laksen er bomben!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUPERMARKEDS-MISUNDELSE