POCHERET BESVÆRLIG HERLIGHED

ÆGGENDE GOD FROKOST

Photobucket

Photobucket

For nylig fejrede Emilie og jeg gode gamle venners 30 år. Her faldt snakken blandt andet på én af dems passionerede forhold til omelet. Jeg har aldrig været stor omeletfan, men jeg fik alligevel lyst til at kaste mig ud i omelettens kunst.

Og hey, det er jo rigtigt godt!

Fordelene ved den æggede spise er mange: Den mætter godt, er nem at lave og kan varieres i det uendelige. Og så er det en fin måde at få spist sine rester på. Og så er det billigt. Okay, jeg sagde jo, der var mange.

Photobucket

Her til frokost biksede jeg denne sag sammen.

  • Pancetta, som jeg har hjembragt fra Rom (har endnu et par steder, jeg vil dele med jer derfra)
  • En enkelt tomat
  • En god håndfuld spinat
  • 2 æg pisket sammen med en slat sødmælk, lidt salt og peber.

 

Jeg startede med at fyre pancettaen på panden og gav den godt på den ene side og lidt på den anden side, før jeg smed tomatskiverne på. En god idé er, at fordele indholdet jævnt på panden, da æggemassen “fryser dem inde”, der hvor de nu er.

Herefter smed jeg spinaten på og lagde kortvarigt et låg over panden. Det behøver ikke passe til, bare spinaten lige bliver indkapslet, så den falder sammen.

På med æggemassen, jævn varme derudaf. Her smed jeg også lige låget på til sidst, for at få varmet hele omeletten igennem. Der kan godt lægge sig noget æg på toppen, der ellers ikke rigtigt vil tykne.

Photobucket

Og tada. Så er der omelet. Spiste rub og stub og er nu glad og tilfreds. Måske skal jeg dog liige have sådan en kop her.. Bare for at være der 100%.

Er der mon nogle gyldne omeletkombinationer, som jeg bare må prøve? Så del dem endelig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

POCHERET BESVÆRLIG HERLIGHED