LAKRIDSKYS

Jeg har lavet de her lakridskys et par gange efterhånden, og de har vist sig super populære hver gang. Første gang jeg lavede dem, var som et sprødt sidekick til en klassisk gateau marcel kage. Det fungerede virkelig godt. Selvom de naturligvis er vældig søde, så gør de syrlige hindbær og kraftige lakridssmag dem friske i det. Anden gang var som en lille del af dessertbordet til min fars 60 års fødselsdag i sidste weekend, hvor særligt damerne blev mægtig begejstrede for dem.
De er såre simple at lave. Jeg brugte:
4 æggehvider
200 gram flormelis (gør dem lidt tættere i det, men almindeligt sukker kan også sagtens bruges)
1 tsk eddike
Et godt drys Johan von Bülow lakridspulver (smag dig lidt frem)
Frysetørrede hindbær
Først pisker du æggehviderne helt stive (du skal kunne vende skålen på hovedet uden, at de falder ud), så piskes sukkeret i sammen med eddiken. Massen skal stadig være stiv. Smag dig frem med lakridspulveret og put massen op i en sprøjtepose. Har man en med en stjerneformet tut, bliver de ekstra fine. Sprøjt dem ud på et bagepapir, drys med hindbær og smid dem i ovnen ved ca. 110 grader i 1-1 1/2 time.
Enjoy!
Kan god forstå de er populære! De er super smukke og lyder virkelig lækre med hindbærog lakridsen, er total JB fan. Tak for opskriften og ha en smuk lørdag.