ONE NIGHT IN BRUSSELS

LAKRIDSKYS

Photobucket

Jeg har lavet de her lakridskys et par gange efterhånden, og de har vist sig super populære hver gang. Første gang jeg lavede dem, var som et sprødt sidekick til en klassisk gateau marcel kage. Det fungerede virkelig godt. Selvom de naturligvis er vældig søde, så gør de syrlige hindbær og kraftige lakridssmag dem friske i det. Anden gang var som en lille del af dessertbordet til min fars 60 års fødselsdag i sidste weekend, hvor særligt damerne blev mægtig begejstrede for dem.

De er såre simple at lave. Jeg brugte:

4 æggehvider
200 gram flormelis (gør dem lidt tættere i det, men almindeligt sukker kan også sagtens bruges)
1 tsk eddike
Et godt drys Johan von Bülow lakridspulver (smag dig lidt frem)
Frysetørrede hindbær

Først pisker du æggehviderne helt stive (du skal kunne vende skålen på hovedet uden, at de falder ud), så piskes sukkeret i sammen med eddiken. Massen skal stadig være stiv. Smag dig frem med lakridspulveret og put massen op i en sprøjtepose. Har man en med en stjerneformet tut, bliver de ekstra fine. Sprøjt dem ud på et bagepapir, drys med hindbær og smid dem i ovnen ved ca. 110 grader i 1-1 1/2 time.

Enjoy!

Photobucket

Photobucket

10 kommentarer

 • Kan god forstå de er populære! De er super smukke og lyder virkelig lækre med hindbærog lakridsen, er total JB fan. Tak for opskriften og ha en smuk lørdag.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Lidt forsinket, men mange tak:) Og hav en skøn tirsdag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øj! De kommer som sendt fra himmelen. Jeg skal holde fødselsdag for hele familien på lørdag, og de ville jo være helt perfekte at sætte på bordet 🙂 har lige bestilt noget lakridspulver på nettet. Glæder mig allerede til at få dem lavet, de ser virkelig gode ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Christine, jeg håber, at de bliver et hit på lørdag 🙂 God fornøjelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er de bare fine – og de smager sikkert også vidunderligt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Tóra, tak skal du have, de smager simpelthen så dejligt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Øj, en funky detalje med de hindbær!
  Mine var bare helt normale… men skulle også lave 250 af dem til Bülows lanceringsfest i august 😉

  Får helt lyst til sådan nogle dimser der… mmmm, de smager bare for godt. Måske man skulle lave nogen til arbejdet på fredag, når man går på ferie……..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Øj ja, 250 var sørme da også en hel del! Jeg lavede omkring 50 og synes, at det var mange! – god idé at forkæle kollegerne lidt på fredag og rigtig god ferie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birthe

  Super dejlig opskrift på lækre “kys” … har lige lavet en portion til Skt. Hans i morgen 🙂 Jeg brugte ikke frysetørrede bær, men tilsatte foruden lakridspulver også et par teskefulde lakridssirup. Mums, de er bare lækre 🙂 God Skt. Hans …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel

  Hej. Opskriften er fantastisk og er efterhånden en klassiker herhjemme 🙂 Dog kan jeg ikke forstå, hvordan du undgår at de frysetrrede bær mister den fine farve i ovnen? Når mine kys er færdigbagt er bærrene helt brune 🙁 Hvad gør jeg mon forkert?
  Hilsen Sidsel

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ONE NIGHT IN BRUSSELS