LAKRIDSKYS

MIMOSABRUNCH OG MIT NYE HOOD

PhotobucketHar brugt gode dele af weekenden med de skønne damer G og K i min nye lejlighed. De var så rare at flytte ind fredag eftermiddag med soveposer, seks poser chips, dvd-film og malertøjet klar, så vi kunne tage første hug på at male mine hvide vægge endnu mere hvide.

PhotobucketDet var jo så til gengæld også en god undskyldning for at spise ocaeaner af hyggelig mad, slik og de seks poser chips (der hen af aftenen blev til syv, da G’s veninde, der ankom lidt senere, da også liige havde en pose chips med til hyggen:))

Til aftensmad fik vi en omgang comfort food af bedste skuffe i form af en Shepards Pie (dog med revet squash og champignoner i stedet for selleri), hvorefter chipsene stille og roligt blev inhaleret til en baggrundsstøj af fodbold-EM på fjerneren og Juno på DVD’en.

PhotobucketFor at lade op til malerarbejdet lørdag skulle der dog lidt mere spiselig opvarmning til – og hvad kunne være bedre at varme op med en lille mimosabrunch med hjemmebagte boller. De blev endnu engang til efter forskriften fra  Halken Skytte og Amo bageworkshoppen dog med lidt gær i stedet for surdej. Og de er simpelthen stadig lige uovertrufne!, hvis I ikke har prøvet dem endnu, er det kun om at komme i gang;)

Photobucket

Men vi kunne jo ikke bare bruge en hel solskins-lørdag på maling, så vi måtte naturligvis også ud og inspicere mit nye nabolag for mad og drikke. K kunne nemlig fortælle, at der lige netop var åbnet en ny Coffee Collective i nabolaget. Og ganske rigtigt – godt gemt på en stikvej fra Godthåbsvej (nr. 34b) har kaffekollektivet åbnet den fineste biks i hvad, der ligner en gammel lagerhal. Virkelig virkelig fint sted, som godt kunne blive lidt stamstedsagtigt – også selvom jeg faktisk ikke er særlig god til kaffe! Men kaffen var god og betjeningen sød. Sådan på den opmærksomme måde, hvor vi gerne ville tage den med ud i solen, og fik lov at få den i glas og kopper i stedet for papkrus (for så smager den jo bedre, som den søde unge tjener sagde). God stil! (Læs evt. mere hos Politiken, der har taget en snak med folkene bag kaffen her).

PhotobucketPhotobucketHerefter nåede vi faktisk ikke meget længere på lørdagens mad-inspiceringstur end til Frederiksberg centeret (hvis man da lige ser bort fra den dobbelte flæskestegssandwich, der blev indtaget på det nærliggende Vesterbro en del timer efter, da lørdag nat blev sluttet af efter en aften på Cafe Dyrehaven), men tror godt jeg kan love, at der kommer flere rapporter fra mit nye nabolag i den nærmeste fremtid. Bor nemlig nu i en farlig kort radius fra Meyers, Saigon Qúan, Cofoco, Forno a legnas fantastiske pizzaer, Salon 39, Chai Wong m.m., så kan næsten ikke vente med at spise mig igennem kvarteret!

Hvilke favoritsteder kan I anbefale på det Frederiksbergske, der skal føjes til mit projekt-spis-dig-gennem-Frederiksberg?

10 kommentarer

 • S

  Prøv også Madglad og Thai Kacha på Vesterbro. Et par tilføjelser til de mange kulinariske fristelser i området 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uh – tusind tak for gode tips – Madglad har jeg hørt meget godt om, men Thai Kacha kender jeg ikke – den må straks googles 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et lækkert hood du er flyttet til! 🙂
  Jeg er altså en sucker for take away´en fra Det sunde Køkken på Gl. Kongevej – de laver i øvrigt (efter min mening) verdens bedste hummus! Bom

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Maria

   ja, dejligt, men også lidt halvfarligt for økonomien;) Godt at høre godt om Det sunde køkken – har aldrig rigtig været der selv, men kørt forbi mange gange og tænkt det var et virkelig smart koncept – den hummus må da bestemt prøves 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Uh det ser ud til at I har hygget. Jeg følger lige lidt med her. Dit nye hood er nemlig også mit nye hood (om et par måneder), så måske er der lidt inspiration at hente til et madøre som mig.
  Har BTW lige opdaget jeres skønne blog. Følger den allerede på bloglovin. <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Pernille – hvor hyggeligt, og fedt at du har fundet os:)

   Og ja – der kommer nok til at følge et par rapporter eller to fra Frederiksberg i den kommende tid – så stay tuned – og velkommen til kvarteret 😉

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Johansens Konditori på Gammel Kongevej (ikke langt inden Meyers når man kommer inde fra byen) laver uovertrufne lækkerier og brød. Har selv arbejdet der i mine teenageår, og lad os bare sige, at det var en udfordring for mine jeans. Hvis de stadig laver brombærsnitter er de virkelig lækre, det samme gælder deres ølbrød og brownies (og fastalavnsboller og petit fours og Farmors rabarberkage og og…). Go there! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mmmm – lyder som et deeejligt sted til en lille søndagskage eller to 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lille

  Hejsa,
  Når du du siger “lidt gær” i stedet for surdejen… hvor meget er det så? :p Sådan cirkus…

  Mvh. Lille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej lille

   Godt spørgsmål:) Lidt gær er ca. lidt mindre end en kvart pakke gær (10-12 gram)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LAKRIDSKYS