GULDKORN!

ONE NIGHT IN BRUSSELS

Belgisk chokolade

Jeg har næsten lige startet nyt arbejde. Det er et arbejde, der potentielt kommer til at indebære en del rejseaktivitet, hvilket jeg synes er fantastisk! Her i sidste uge var jeg nede på vores kontor i Bruxelles. Bevares, det er ikke New York eller Tokyo, men faktisk synes jeg, at Bruxelles er en rigtig hyggelig by – hvis man holder sig til den gamle bydel. Vores kontor ligger lige ved siden af Grand Place, så jeg startede morgenen ud med et obligatorisk besøg hos den lille tissende dreng. Mærkelig attraktion altså!

Det er almindeligt, at man går ud og spiser til frokost dernede, så da vi skulle ud og spise fik jeg højlydt proklameret, at jeg ville have moules frites – franskmændene på kontoret var for flinke til at modsige mig, så vi drog hen på en traditionel belgisk frokostrestaurant nede i en kælder med hvælvede lofter (lofterne tog jeg dog ikke billede af, men de dejlige muslinger i fløde-hvidvinssauce tog jeg derimod billede af):

mussels

En af mine medspisere, og danske kollega, Christian fik en traditionel belgisk/hollandsk ret, der hedder “stoemp”. Det er noget kartoffelmos med grøntsager og nogle pølser (eller andet kød) ovenpå. Såre simpelt, ja! Elegant? Nej! Velegnet til en kold øl? Oohh yes!

mos

På hveranden gade ligger der en lille vaffelbiks med fristende og overdådige belgiske vafler. Jeg vil næsten vove at påstå, at det er en obligatorisk sød treat, hvis man er på de kanter (det og chokolade, som den øverst på billedet).

Belgiske vafler

Om aftenen tog jeg med chefen og Christian ud og smagte på de belgiske øl. Der er mange af dem, og de er gode og stærke! Jeg kunne ikke lade være med at bestille den lirede model med træhåndtag.

Kwak

Steenbrugge

Da vi var færdige med med øllene og jeg var på vej mod toget ud til min moster og onkel passerede jeg nedenstående grillbiks….seriøst, det skilt er da mega sjovt!?

Manneken Frites

7 kommentarer

 • Bruxelles er en spøjs by, hvor der er betonkomplekset ude i EU-området og så den gamle bydel inde omkring Grand Place.

  Jeg har ikke set den originale Manneken, selvom jeg har været i byen to gange – men hans danske lillebror har jeg set utrolig mange gange, da jeg opvokset i den by den står.

  – og så bliver min rejsefeber ikke mindre af, at høre om en tur til Bruxelles (også selvom det er arbejdsrelateret).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Du har ret, det er en spøjs by, som er utrolig kontrastfyldt med EU-området og den gamle bydel. Men er man derinde, så er den hyggelig med masser af hyggeligere barer og restauranter:)
   Og så vidste jeg slet ikke, at ham den lille dreng har en dansk lillebror! Sjovt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er helt vild med Bruxelles. Jeg var der i sommeren sidste år, og jeg synes at hele byen er utrolig inspirende og hyggelig. Vi boede to minutter fra Grand Place, og det var dejligt tæt på alle chokoladeforretningerne, og det er virkelig kvalitet når det er bedst! Jeg kan kun anbefale de lækre pralines (særligt Neuhaus er fantastisk!) og bare generelt alle produkterne.
  Bruxelles er alle chokoladeelskeres himmerig!

  Mariebach.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Bruxelles! Jeg var der sidste år, og det er enhver chokoladeelskers drømmeby. Alle producenterne er gode, men især Leonidas og Neuhaus praliner er fantastiske!
  Bruxelles er helt klart værd at besøge, hvis man er vild med de søde sager.

  Følg min blog: mariebach.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Godt at høre, at også andre holder af Bruxelles!:) Og det er netop en fortrinlig by at shoppe chokolade i. Jeg blev introduceret til en italiensk chocolatier (var det vist), Pierre Marcolini. Dét er også fantastisk chokolade og kan varmt anbefales:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hov jeg skrev da vist en gang for meget 😉 Hvade lidt problemer med indlægget…

   – Ja Pierre Marcolini er suveræn! Dog har jeg ikke smagt så meget af det, da jeg synes det er liidt dyrt, i forhold til de andre gode producenter. Men ingen tvivl om, at det er ‘ægte håndværk’ og at de ved hvad de har med at gøre. Jeg gad vildt godt, at se i deres chocolatier hvordan de laver de mest avancerede stykker. Og måske prøve kræfter med det selv hihi 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Ja, han er virkelig dyr – men jeg blev simpelthen nødt til at prøve noget chokolade derfra. Jeg giver dig helt ret i, at det kunne være sjovt at forsøge sig med at lave chokolader selv 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GULDKORN!