SEMI-SUND TORSDAG

POCHERET BESVÆRLIG HERLIGHED

pocheret aeg2Nogle gange er det de allermest enkle retter, der samtidig smager allerbedst. Men det er desværre ikke ensbetydende med, at de allermest enkle retter også altid er 1-2-3 nemme at få perfekte.. For har man kun ganske få ingredienser at lege med, skal alt jo også spille. Især hvis de skal serveres for gæster!

Det oplevede jeg den anden dag, da jeg havde inviteret min far på middag og jeg havde bestemt mig for at forretten  skulle stå på grillede grønne asparges, røget laks og pocheret æg. For selvom jeg har kastet mig ud i pocheret æg før – fx til en dejlig eggs florentine – har det ofte været til morgenmad til mig selv alene – uden stress og ventende gæster.

Men pocheres – det skulle de jo de æg – og det blev de skam også (efter forskriften fra førnævnte florentines). Det hele skete dog i lettere hektisk køkkentravlhed, hvor de øvrige ingredienser, asparges og laks blev en anelse stedmoderligt behandlet, mens jeg baksede med at skabe den helt rette hvirvelvind i vandet til at smide et æg af gangen i.

Men med en pæn del sved på panden lykkedes det dog at få den smukke forret på bordet inkl. to perfekte pocheret æg med flydende blomme, mens jeg samtidig takkede mig selv for, at hovedretten var en god lille ovnbagt sag, som jeg slet ikke skulle bekymre mig om i mellemtiden – tror der går lidt tid før jeg serverer pocheret æg til gæster igen;)

3 kommentarer

 • Finn

  Det så nu let og ubesværet ud, men sådan er det når man kan sit kram 😉 og det smagte fantastisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   ha ha far – godt at høre at det så let ud! Og det smagte nemlig virkelig godt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder super lækkert med kombinationen med asparges, røget laks og æg – må straks i gang med at lære porcheringens kunst, for det har jeg endnu ikke kastet mig ud i endnu (: Men godt ser det hvertfald ud.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SEMI-SUND TORSDAG