ÆGGENDE GOD FROKOST

POCHERET SKRAMLEÆG

scrambled pocheret æg

Det er tydeligvis gået æg i den på bloggen for tiden. Æg er jo en herlig spise, der kan varieres i det uendelige, så hvorfor ikke lige tage en æggeret mere.

Denne tilberedningsmåde var altså helt ukendt for mig, da jeg spottede den på min mors amerikanske kusines Instagram (længe leve de sociale medier!). Pocheret scrambled æg på 40 sekunder.. Det måtte jo prøves af!

Opskriften stammer fra Food 52, som er et madcommunity, hvor opskrifterne faktisk bliver kvalitetssikret og ratet, så man vist nok kan føle sig rimeligt tryg ved at følge en af opskrifterne her fra. Jeg skal helt sikkert have luret mere på Food 52s hjemmeside, men fornemmer at det kan blive en overspringshandling af dimensioner, så holder lige lidt igen pt., hvor mit arbejde er ved at spise mig hel.

scrambled pocheret æg

Jeg synes at æggene bliver rigtigt lækre. Hvis du godt kan lide fluffy og lette æg uden for meget fedteri (der bruges ingen fedtstof i denne opskrift), så kunne disse æg være lige dig. De er nærmest en fusion mellem scrambled æg og omelet/æggekage. De er selvfølgelig pocheret, men de minder ikke om et almindeligt pocheret æg, da hovedrollen jo her bæres af den flydende blomme.

Selvfølgelig tager de mere end 40 sekunder at lave, men det ER en nem og hurtig måde at lave æg på. Særligt forestiller jeg mig at det kunne være smart, hvis man gerne vil lave portionsanrettede æg til mange mennesker. Jeg har dog bare lavet dem til mig selv, og har været helt tilfreds med det også 🙂

Opskriften finder du her, så jeg vil ikke gå så meget i dybden med fremgangsmåden her. Dog vil jeg lige komme med mine egne erfaringer med opskriften:

 • Lav en god hvirvelvind i vandet og tag derefter gaflen op af vandet FØR du hælder æggemassen i. Første gang jeg lavede det, tænkte jeg mig ikke rigtigt om, så jeg blev ved med at røre med gaflen, mens jeg hældte æggemassen i vandet – med det resultat at jeg splittede æggemassen i mærkelige strenge i stedet for at samle den. Doh!
 • Jeg kan bedst lide at salte vandet i stedet for at vente til bagefter, på den måde risikerer man, at smagen ikke bliver for fad.
 • I opskriften anbefales det endvidere, at man hælder olivenolie over. Det prøvede jeg og var ikke synderligt fan. Ægget var ganske fint, som det var.
 • Æggemassen er ret skrøbelig, så være forsigtig når du vipper den op i sien.
 • Det kan anbefales at lade den ligge i sien lidt tid, og evt. derefter ligge den på lidt køkkenrulle for lige at suge det sidste vand ud. Eller kan man godt få en lidt “våd tallerken”.
 • Et kværn peber gør sig fortrinligt på æggene til sidst.

6 kommentarer

 • Ej, hvor er det spændende. Det vil jeg prøve i morgen. Nu vil jeg kigge lidt videre rundt på din fine blog.
  Se eventuelt min: http://www.copenhagenclutter.blogspot.com

  mvh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   God fornøjelse med det, Katrine. Meld evt. tilbage og fortæl om det var et hit eller ej. Har lige været inde og lure på din fine blog og drømmer nu om en stor fed Nutella-mad! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Det tror jeg simpelthen, at jeg skal have til morgenmad i morgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det overvejer jeg også selv, Anna – altså til i morgen :-). Fortæl lige om du kunne lide det og hvad du synes om fremgangsmåden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Det smagte godt! Det havde en lidt sjov konsistens, som jeg lige skulle vænne mig til, men synes det var lækkert fluffy. Det var nemt at lave, jeg kogte bare letsaltet vand, lavede en hvirvel og hældte ægget i, låg på og BUM så var det færdigt. Der er en del vand der lige skal sies væk, som du også skriver. Men alt i alt nemt og hurtigt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt Anna, sejt med tilbagemelding. Og ja, det er dejligt hurtigt. Jeg tror også jeg skal have det til morgenmad i morgen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ÆGGENDE GOD FROKOST