BYHØST GILDE

RØD GRAPEFRUGTSIRUP UDEN SUKKER

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Når man forsøger at holde sig fra sukker og ikke er så vild med at fylde sig med kunstige sødestoffer, kan man altså godt komme til at savne marmelade, syltetøj og et eller andet lidt sirupsagtigt. Jeg taler af erfaring! Derfor kom jeg på at lave denne usødede fusion mellem grapefrugtsirup og grapefrugtmarmelade. Jeg har alligevel bare valgt at kalde den en sirup, selvom det måske ikke er det i sådan helt teknisk forstand. Jeg tænker i hvert fald på noget, der er indkogt med sukker, når jeg hører ordet sirup.

Photobucket

Photobucket

Her har jeg simpelthen bare presset al saft ud af fire store røde grapefrugter, hældt det i en gryde og ladet det koge godt ind.

Jeg lod det lige komme helt op og koge og skruede så ned for varmen, så det bare stod og dampede og kogte stille og roligt ind. Jeg lod det faktisk stå og glemte det så lidt, så jeg ved ikke præcis hvor lang tid, det fik, men jeg vil skyde på en time eller to.

Der var nok ca. lidt under 1/4 tilbage fra den oprindelige mængde og siruppen var tyknet fint. Dog får den ikke den klistrede konsistens, som hvis man koger noget ind med sukker. Jeg har ikke siet siruppen, men det kan man sikkert gøre som man lyster.

Photobucket

Photobucket

Jeg hældte min fine sirup på et lille glas og stillede det i køleren. Dog blev jeg selvfølgelig nødt til at se hvad det kunne og piskede derfor lidt ganske let flødeskum og hældte en teske eller to over. Mmmh! Det er blevet lidt af en nyklassiker hos mig.

Siruppen er sød, men har beholdt grapefrugternes bitterhed, hvilket passer mig rigtigt godt. Det er sikkert en smagssag, kunne jeg forestille mig. Hvis jeg skal sammenligne den med noget smagsmæssigt (udover friske grapefrugter, men det giver vel sig selv), så kom jeg altså til at tænke på hyben, da jeg smagte det første gang. Om det er den fine farve, der snyder mine smagsløg, tør jeg ikke sige.

Photobucket

Forleden smurte jeg den på bananpandekager, og det fungerede lige, som jeg havde håbet på. Frugtigt og sødt akkompagnement – og lige det jeg havde savnet.

Er sikker på, at det også vil gøre sig godt på en ostemad!

6 kommentarer

 • Uhm, det ser rigtigt lækkert ud, dejlig farve din sirup har! Uhm ja bananpandekagerne er jeg også blevet helt vild med! Dejlig inspiration, Go weekend!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja den har en virkelig smuk gylden farve. Og ja, bananpandekagerne er SÅ gode! God weekend til dig også 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amira

  Det ser godt ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Corinna Mandrup

  Wow det ser lækkert ud ! 🙂
  Er det virkelig bare saften som er “kogt”? Hverken husblas eller noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ingen husblas eller andet halløj. Den er blevet fin tyk, men er mere som marmelade end sirup i konsistensen. Sidder lige og får lidt yoghurt og havregryn med et par klatter grapefrugtssirup på toppen. Stærkt anbefalelsesværdigt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BYHØST GILDE