MAD PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2012

SPIDSKÅLS-SPAGHETTI

PhotobucketHar jo som antydet i diverse spaghetti-søndags indlæg en forkærlighed for at bestikke – og fedte mig ind på mine venner ved at servere en stor gryde spaghetti  for dem i nu og næ:) Så da jeg i den forgange uge fik kærkommen hjælp til at sætte lamper op i min nye lejlighed, lå det jo lige for at vise min taknemmelighed ved at servere en omgang spaghetti til min flinke lampehjælper.

Jeg havde egentlig planlagt at lave vores næsten vegetariske lasagne (der vel også falder indenfor pasta-kategorien), men det var heldigvis for lunt i vejret, så det blev til en lidt mindre vinter-heavy pastaret frit efter eget hoved (og en lille smule inspiration fra Jamie Oliver). Retten er rimelig simpel og båret af en af mine yndlingsingredienser lige pt – spidskål – der heldigvis også viste sig at gøre sig godt sammen med pasta. Hvor heldig kan man være:)

Retten blev til af følgende ingredienser, som rækker til 2 personer:

  • 300 gram pasta (brugte rigatoni, det fungerede fint)
  • Et halvt hoved semi-fintsnittet spidskål
  • 200 gram bacon, gerne fra et helt stykke
  • 1 lille fintsnittet løg
  • 1 finthakket chili
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt reven citronskal
  • Blandede krydderurter, jeg brugte oregano og basilikum
  • 1-2 dl hvidvin og tilsvarende kogevand fra pastaen
  • 1-2 store håndfulde reven pecorino

Jeg startede med at snitte kål, bacon, løg, chili og hvidløg i passende stykker, samt hakke krydderurterne semigroft.

Herefter var det gang i kogevandet til pastaen. Mens vandet koger op kan man passende rive pecorinoen (eller parmesan, der også vil gøre sig fint) og begynde at stege bacon og løg på en pande.

Når pastaen smides i vandet, suppleres bacon og løg med chili og hvidløg og steger videre med lidt svag varme, så hvidløget ikke blir alt for frittet (det giver en skør smag). Når pastaen er et par minutter fra at være færdig, smides spidskålen ned i kogevandet og koger med den sidste tid. Stort set samtidig smides et glas hvidvin på panden til bacon og løg, og simrer med.

Når pastaen er al dente (og det skal den virkelig være, da den koger videre i den efterfølgende proces) drænes vandet fra, mens en lille sjat efterlades tilbage i gryden sammen med pasta og spidskål. Med i gryden hældes nu bacon-løg blandingen, krydderurterne, citronskal og ost, og der suppleres med en sjat hvidvin efter behov. Og så er det bare at røre godt rundt ved meget svag varme i et minut eller to,  så pasta, kål, bacon, kogevand, hvidvin, urter, chili og citronskal blandes godt sammen, Giv til allersidst et godt kværn peber, og servér.

Photobucket

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAD PÅ ROSKILDE FESTIVAL 2012