PASTA PRIMI

FLANKSTEAKEN OG DENS VENNER

PhotobucketJeg blev sidste sommer for første gang præsenteret for flanksteaken som grill-udskæring. Jeg var inden det reelle møde med flanken, hvad man godt kan kalde rimelig skeptisk omkring sagen, da flanken kom i marineret tilstand fra en vakuum-lignende Skare pakke fra Netto, hvilket i min verden sjældent er et rigtig stærkt kvalitetstegn.

Jeg måtte dog æde min skepsis og konstatere, at sådan en lyngrillet marineret flanksteak faktisk er et rigtigt OK stykke kød (og sikkert også usandsynligt godt i en slagterudgave!), der samtidig er supernemt at tilberede. Så da jeg en dag i forrige uge ragede rundt i Føtex for at finde på aftenens middagsmåltid og stødte på en nedsat flanksteak, røg den ned i kurven og med hjem til aftensmaden. Flanken blev flankeret (lidt for nemt, men alligevel:)) af en omgang grillede grøntsager og kartofler, og en hurtig tomat-mayo (som den, der fulgte med denne steak-sandwich).

Til to personer skal du ca. bruge:

 • 1 lille flanksteak
 • 4-6 små nye kartofler (letkogte og skåret i store tern eller halve)
 • ½ bundt grønne asparges
 • 1-2 håndfulde små tomater (gerne de lidt italienske typer)
 • Diverse krydderurter, fx tørret rosmarin og oregano
 • Tomatmayo af: god mayo, finthakket tomat, lidt frisk chili, ketchup, salt og peber
 • Olie til stegning

Jeg startede med at koge kartoflerne, så de stadig havde en del bid. Herefter blev den marinerede flanksteak smidt på en knaldvarm grillpande (det danske sommervejr var ikke just til den rigtige grill), der havde fået et squezz olivenolie. Afhængig af størrelsen skal steaken have ca. 6-7 minutter på hver side. Mens den er på panden kan man passende passe sin mayo og bikse den sammen. Efter flanken har fået sin tid på panden stilles den til side og trækker en små 5-10 minutters tid, mens du med fordel kan bruge snasket fra grillpanden til at grille grøntsager og kartofler i lidt mere olie og de krydderurter du vælger, så de bliver gode grillet og sprøde. Og det er faktisk bare det – utrolig nemt og ganske fin hverdagsmad på en sommeraften!

Photobucket

4 kommentarer

 • Tak for den nyfortolkning! Den havde vi vist brug for… Flankesteaken har jeg nemlig heller aldrig været specielt gode venner med…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Det var så lidt:) Og ja – nogle gange kan man heldigvis blive positivt overrasket over gamle glemte travere:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Slet ikke dårligt. Flanksteak kan være virkelig godt, hvis det er lavet ordentligt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Carsten – præcis, med tilpas grillskorpe, men stadig mørt og rødt indeni, er det et helt OK stykke kød:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PASTA PRIMI