CITRUS-TIMIAN MARINERET OKSEFILET

KØLENDE AGURKESUPPE

agurkesuppe

Når nu vejret endelig viser sig fra sin lune side, vil jeg skynde mig at dele denne kolde agurkesuppe med jer. Suppen stammer fra Claus Meyers Almanak og blev lavet i samme uge, som den står, nemlig uge 29.

Vi skulle have spisende gæster og jeg var helt blank på hvad vi skulle have til forret. Hovedretten stod på denne cirkafrikassé, så hvorfor ikke fortsætte i det danske tema. Jeg faldt hurtigt over hele to agurkesupper – den anden fandt jeg i Kirk+Maarbjergs Grundkøkken. Kirk og Maarbjergs er lavet på bouillon, mens Meyers er lavet på yoghurt. Det var nu Meyers brug af mynte, der fik beslutningen til at falde ud til dennes fordel.

Suppen var superenkel at smide sammen og smagte bestemt heller ikke ringe dagen efter.  Eneste der kunne have løftet smagen var nok at nyde den under varme himmelstrøg. Men nu da varmen er over os, tør jeg næsten love, at den er intet mindre end perfekt at indtage.

Du skal bruge:

1 l yoghurt/A38 el. lign. Meyer foreslår en fedtprocent på 1,5, hvilket jeg fulgte blindt, men du kan uden tvivl skrue både op og ned for fedtindholdet.

2 agurker

1 salatløg, dvs. et mildt løg

1/2 bundt mynte (marrokansk) eller mere

Salt og peber

 

agurketern

Agurken skrælles og skæres i store tern. Smid lidt salt over dem og lad dem trække et kvarters tid.

agurkesuppe

Skær løget groft ud og fyr det i blenderen sammen med agurketernene, yoghurt og mynte.  Blend, blend, blend. Jeg gav min ret lang tid, da der blev ved med at være lidt klumper i. Jeg ville gerne have min helt blød og smød.

agurkesuppe

Smag til med salt og peber. Min havde kun brug for peber, efter at jeg havde saltet agurken.

Sæt suppen på køl minimum en halv time. Gerne én hel time eller længere. Servér den direkte fra køleskabet.

agurkesuppe

Jeg serverede den med rimmet multe – også fra Meyers bog. Clausen var ekset med fisken til, mens jeg selv egentlig syntes, at den fungerede lige så fint uden. På anden dagen serverede jeg den bare med koriander på toppen, hvilket også smagte upåklageligt.

Photobucket

Photobucket

I skal dog bestemt ikke snydes for den rimmede multe, da den helt sikkert lige løfter retten lidt og gør den mere speciel. Er du på spareholdet, eller kan du bare godt lide det simpelt, så kan du fint holde her.

Ellers skal du ud og investere i noget multe. 200-300 g til fire personer, tror jeg er meget fint. Det kommer an på hvor store fiskefans I er.

Læg fisken i et fad og drys med havsalt og sukker. 1 spsk af hver pr. 100 g. Film fadet godt til og lad fisken stå og trække i køleskabet i 12-24 timer.

Herefter tages fisken ud og skæres i tynde tynde skiver. Jeg skar min på skrå, dvs. som når man skærer lakseskiver. Skindet vil du ikke spise. Det er alt for sejt.

Fisken lægges oveni suppen, når den serveres. Pynt med mynte eller koriander. Tada!

2 kommentarer

 • Sjovt – har i dag gennembladret min almanak og sat små gule post-it’s i kommende ferieprojekter.. Den første seddel står på denne suppe 🙂 den ser lækker ud. Ps. Rart at den funker uden fisk, det var nemlig også min plan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha hvor sjovt. God fornøjelse med den! Og yes, helt fin uden fisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CITRUS-TIMIAN MARINERET OKSEFILET