KØLENDE AGURKESUPPE

PASTA PRIMI

PhotobucketI modsætning til vores danske fortæring af pasta, hvor spaghetti ofte bruges som hovedret eller tilbehør til en hovedret på lige fod med ris og kartofler, så bruger de ægte pasta-kyndige – italienerne – jo ofte pasta som en slags forret til aftenens egentlige hovedret, der så i stedet er baseret på kød og grøntsager frem for kulhydrater. Så stærkt inspireret af støvlelandet mod syd, stod den her i sommerferien på en italiensk inspireret middag til søde damer, hvor pastaen fik hovedrollen som en forret – eller primi – som italienerne kalder den, inden den stod på grillede svinekoteletter med en slags sommerlig ratatouille til hovedret.

Min pasta primi (til 5 damer) blev til af:

  • 2 pakker god tortellini med spinat og ricotta (jeg brugte nogle, der hed noget a la Alberti fra Irma)
  • 1 kvart liter piskefløde
  • 1 dl hvidvin
  • ½ pose frisk spinat
  • Revet skal af en øko-citron
  • Ca. 2 store håndfulde reven pecorino eller parmesan

Pastaen skal kun lynkoge – så start med saucen. Fløde og hvidvin hældes i en gryde og hygger sig lidt for jævn varme, mens det koger en anelse ind. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Skyl i mellemtiden spinaten og sæt rigeligt vand over til pastaen. Smid tortellinierne i det saltede vand når det koger, og smid nogenlunde samtidig det meste af din revne ost og citronskallen i saucen, men du skruer helt ned for varmen og rører med et piskeris eller lignende, så osten smelter ud i fløde og hvidvin. Et par sekunder før tortellinierne er færdigkogte, smider du spinaten med ned i pasta-kogevandet, så det lige når at blancherer (eller hvad det nu hedder). Pasta og spinat drænes for 99% af vandet og blandes med flødesaucen over meget svagt blus – nok et minut eller to, så fløden cremer rundt om pastaen.

Anret på små tallerkner eller skåle og drys med resterne af parmesan/pecorinoen, og så er der lynhurtigt lækker pasta primi klar til dine gæster!
Photobucket

6 kommentarer

  • Åååååårh, det kunne jeg godt spise til hovedret! Og masser af det 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Er også sikker på at det ville fungere fantastisk som hovedret – pasta, fløde, spinat og ost har bare aldrig gjort nogen skade 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hvor er spinaten blevet af på billedet!?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Kristina – godt spottet – spinaten var desværre allerede gaflet, da jeg fik kameraet frem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke en god idé, det der med at smide pastaen som forret. Dét må jeg prøve!
    Knus, og god aften

    http://smilanne.blogspot.com – blog om træning og sundhed

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Gør det Anne – det fungerer rigtig godt:) God aften til dig også!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KØLENDE AGURKESUPPE