OM AT EJE DET PERFEKTE BESTIK

STOP SPILD AF KAFFEGRUMS

Photobucket

I disse finanskrise/stop spild af mad-tider, vil jeg da lige dele dette lille madrelaterede skønhedstip med jer. Min hud har – ligesom resten af mit korpus –  været noget post-Roskilde-præget. Med andre ord trængte den til en ordentlig skrubbetur.

Og hvorfor så ikke bare åbne mokkakanden efter brug og bruge kaffegrumsen som skrubbemaske. Det er åbenlyst noget billigere end at daffe i Matas/Illum/Magasin og købe sig en skrubbecreme – omend kaffegrums, indrømmet, har en anelse mindre luksus-feel over sig 🙂

Det gode ved kaffe er, at kaffen skrubber godt og samtidig indeholder nogle olie, der gør huden blød og fin. Vil du have endnu mere fugt, kan du mikse kaffegrumsen med lidt olie af en art, men for mig fungerer det fint bare at blande lidt vand i kaffegrumsen og så bruge en god fugtighedscreme, når jeg har vasket “masken” af.

Man kan også bruge friskmalet kaffe, men jeg synes the beauty ved grumsen er, at den så allerede har givet mig en god smagsoplevelse før den pleje mine glade æblekinder 🙂

Photobucket

Og sådan ser det ud når man (jeg) i uglet småsyg version fyrer op for kaffegrumsen – hej hej

Renser I også hud i kaffe – eller har i andre gode mad-som-skønhedsprodukt-tips?

18 kommentarer

 • yvonne

  Hejsa .Ja det er mærkeligt at flere ikke har fået øjnene op for en meget simpel ting i hverdagen. Det er sindsygt godt til hænderne, selv beskidte mandefingre. Så gem endelig jeres kaffegrums.
  go søndag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Yvonne
   Lige præcis. Det er også rigtigt godt, når man har ordnet cykel og fået masser af gris på hænderne. Det havde jeg da helt glemt at skrive i indlægget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kaffegrums er godt, men hold da op, det kræver en omgang sæbe bagefter 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Sasha
   Jeg synes faktisk ikke det er så slemt. Jeg skyller bare fjæset i lunkent vand. Nogle gange kan det godt farve en del, men det forsvinder fint med vand hos mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 🙂 Du ser herlig ud! Og det er sådan et smart tip… Jeg bruger det kun på hænderne, og jeg synes faktisk, at det er lækkert med kaffeduften 🙂
  Når jeg er i sommerhus, bruger jeg det til gødning i køkkenhaven. Og så er det vist noget med, at det kan fjerne lugten i køleskabet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg er også fan af duften! Smart med kaffegødning. Hvad gør du? Hælder du bare grumset oven på jorden eller skal det blandes ned i?
   Kaffe som lugtfjerner, det lyder altså interessant. Det må jeg lige prøve at søge lidt rundt i! Tak for tipsene!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • I de fleste tilfælde hælder jeg det oveni kompostbunken, men ellers blander jeg det med vand og hælder ud på rosernes jord. Og så slipper man jo også for at få det i håndvasken 🙂
   Held og lykke med søgningen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak for uddybning! Jeg har ingen kompostbunke på altanen, men jeg tror jeg skal til at vande med en omgang kaffeblanding snarest.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk brugt kaffegrums som skrub til kroppen. Men æh, det var ren kaffe, for jeg drikker nemlig ikke det der sorte halløj. Så det blev den ubrugte udgave, som jeg blandede i noget ymerhalløj og det fungerede meget godt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ubrugt kaffe kan helt sikkert også bruges. Lyder fancy med ymerkombi 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke et skønt billede! Nu drikker jeg ikke kaffe, så jeg får ikke mulighed for at efterprøve det, men jeg plejer nu også at bruge en blanding af salt og babyolie – også en god og billig skrubbecreme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Piskeris
   Tak, jeg tænkte at jeg blev nødt til at dele det med jer 🙂 Både salt og sukker har jeg også brugt med stor succes. Faktisk mest sukker. Jeg har sjældent fint salt i huset og det grove er lige lidt for skarpt til ansigtet, synes jeg.
   Uanset hvad man bruger fra køkkenskabene, synes jeg det er rart at man kan lave noget, der er helt simpelt, som man ved hvad består af, og som virker ganske udmærket. Hurra for det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu du siger det, så kommer jeg i tanke om, at jeg netop gik over til sukker, fordi salt godt kan blive lidt for aggressivt til huden. Hm, kan være jeg snart skal have en skrubbetur igen. Det må dog vente til efter lørdag, hvor vi skal til bryllup, og jeg skal endelig ikke slide noget af den sparsomme brunhed af inden festen 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha fornuftigt, Piskeris. I Frederiksberg svømmehal fik jeg en gang noget citronolie og fint salt udleveret. Det fungerede meget fint, men jeg skal hilse og sige, at sådan noget sat svider godt og grundigt i øjnene. Så måske også derfor er sukker en god idé 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette Madsen

  Godt nok ikke i kaffe grums kategorien, men som de fleste jo ved holder bønner sig længere friske i fryseren, derinde havde jeg også en vanille is stående som var åben, og den kombi er der kommet den dejligste vanilleis med kaffe smag ud af 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mmmh, det lyder godt nok dejligt. Må og skal have mig en ismaskine asap! Og god association fra kaffegrumsen :-)!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsebeth

  Hovedet er faktisk det eneste sted, jeg ikke kender til at bruge kaffegrums. Det er super at tage en skål med i brusebad – dyp badebørsten og skrub hele kroppen. Har man roser, så giv kaffegrumsen til dem. Døjer man med hård hud, skulle et fodbad med bagepulver i, give bløde hæle, men de kan jo også få en ordentlig tur med grumsen. Der er ikke noget så uskønt og ser så uplejet ud som cement på albuer og hæle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Pyha du har ret, Elsebeth. Mine fødder kunne helt klart se kønnere ud efter 1000 kms trask med barnevognen og minus pleje (men nok om det – det er trods alt en madblog :-)) Jeg må prøve kaffegrumsen dér. Ansigtet er det nu også fortrinligt til – og mine kolonihaveroser må da også snart have glæde af mine kaffedrikkerier. Tak for tip!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM AT EJE DET PERFEKTE BESTIK