HVERDAGSPASTA

3 X IRMA-LOVE

PhotobucketNu er fejring af fødselsdage i detailhandlen som oftest noget, der foregår i en frekvens, hvor alle os almindelige dødelige har ret så svært ved at følge med, hvis ikke vi skulle rende rundt og holde fødselsdagsfest hver 2. måned.

Derfor vil det sandsynligvis også være ret så sjældent, at I vil høre os udbrede os om dette eller hint fødselsdagstilbud eller forestående fødselsdagsfest i de danske dagligvarebutikker her på bloggen.

I dag har vi dog valgt at gøre en undtagelse. Det er nemlig den lille søde blå Irma-pige, der snart fylder (mange) år. 126 for at være helt præcis! Vi gør en undtagelse – ikke fordi Frk. Irma sponsorerer indlægget (selvom det da også er ganske rart!) – men fordi Frk. Irma, som berettet adskillige gange før her på bloggen, er en butik, der har en ualmindelig stor plads i alle vore tre madglade hjerter.

Dagens blogindlæg er således dedikeret til den fine Irmapige og hendes mange gode produkter.

Da Lise er opvokset i (smilets by – jojo) Århus og det først er indenfor de sidste par år, at der er kommet en Irma i Århus, lærte hun den lille blå Irma-pige at kende i en forholdsvis voksen alder (og troede til at starte med, at Irma var Københavns svar på en discountbutik (noget med den blå farve, der mindede om Aldi) – hun lærte dog hurtigt, at der ikke var meget discount over Irma 🙂 )

PhotobucketEmilie og Julie derimod har, som vaskeægte forstadspiger, frekventeret Irma helt fra barnsben – og selvom det skulle tage indtil gymnasiet og teenageårene før vi lærte hinanden at kende, så var det selvsamme Irma, vi har barndomsminder fra.

Mens Emilie og hendes mor besøgte den lokale Værløse-afdeling, og gik på jagt efter friturestegt camembert fra frost, Danerolles croisssanter på dåse og andre (set med 80’er brillerne på) eksotiske sager, stod Julie ved sin mormors side og beundrede de fine røde hjerte-klistermærker, der lå på disken og syntes at det var noget helt særligt, når den søde kassedame lod hende få et med hjem.

Barndommens røde hjerte-klistermærker, og deres budskab ikke mindst, signalerer en form for overskud, som er kendetegnende for Irma. Og netop overskuddet er noget af det, vi sætter allermest pris på ved Irma. Der kommer lige en pose om bakken med jordbær og æggene bliver tjekket før en elastik bliver sat om bakken. Og så er der både goddag og farvel og tak fra ekspedienten. Kald os bare gammeldags, men det kan vi altså rigtigt godt lide.

PhotobucketDerudover er der selvforkælelsen. Oh at komme hjem med en ny fin økologisk æblecidereddike, som ikke bare smager godt, men er så pæn, at den bliver nødt til at stå fremme på køkkenhylden – det er lige det Irma kan, og som vi tre madnørder og hverdagsæstetikere sætter så vældigt meget pris på.

Som voksne med egen økonomi, der skal række til andelsboliglån, forsikringer og frisørture, er Irma ikke nødvendigvis der, vi køber alle vores dagligvarer (selvom Irma for et års tid siden begik den genistreg at lave serien Irmas Hverdag: En linje af basisfødevarer til billige penge med et design, der ikke skriger discount og gør det noget mere tilforladeligt at gøre flere og flere af sine indkøb her. Noget Julie også festede over i dette indlæg). Uanset hvad, er det et hit at bladre Irma-kataloget igennem og spotte gode tilbud og specielle varer, så man ikke kan lade være med at tage en tur forbi den nærmeste Irma-biks.

Photobucket

Derfor kan vores små tilbudshjerter ikke lade være med at springe et lille slag over, når vi tænker på alle de tilbud, der skal hives ned fra hylderne, når Irma d. 23. august fylder 126 år. Her er nogle af de ting, vi hver især går efter, når der er tilbud hos Frk. Irma.

Emilie
   • Storkøb af Irmas økologisk balance pasta (er selvskrevet! verdens bedste undskyldning for at invitere venner til spaghetti-søndag)
   • Valsølille juice i alskens varianter (fås ofte på et godt tilbud)
   • Diverse udskæringer af oksekød (altid høj kvalitet og ofte i pakninger til både små og store selskaber til særdeles rimelige penge)
   • Økologiske mejeriprodukter (køber jeg bare af en eller anden grund oftere i Irma end andre steder – måske fordi de bare ser pænere ud!)

PhotobucketPhotobucketPhotobucket

Lise
  • Irmas udvalgte tun på dåse (ingen anden kan måle sig!)
  • Irmas Tusindfred opvasketabs (jeg har lige fået opvaskemaskine – hurra! – og her er der både pæn indpakning og godhed ved miljøet, ja tak)
  • Irmas økologiske drik (deres rabarber/vanilledrik er sååå god – fx med et skvæt vodka, citron og danskvand i;) – det er vel sommer)
  • Øko-grønt af forskellig art (det ser altid så lokkende og friskt ud, og så har de røde spidskål, det er da sjovt!)

Photobucket

Julie
  • De cecco pasta, min absolutte yndlingspasta, som jeg altid har på lager!
  • Irmas udvalgte oliven – gerne de små sorte med timian. Udgør en perfekt før-aften-snack!
  • Øko butterbeans, quinoa og kidneybønner
  • Irmas jersey kærnet smør, som er et fremragende eksempel på pæn indpakning og god smag!
  • Irmas gode vintilbud, bl.a. på Upupa, Giordano Aglianico og Sagrantino de Montefalco (ofte er der 6 for 300 og så er der altid en sikker løsning, når vin-tørsten melder sig)

Photobucket Photobucket

Er der mon nogle ting I altid går efter i Irma? Så del det endelig med os, så vi kan tilføje gode bud til indkøbslisten!  

Dette indlæg er sponsoreret, men er selvfølgelig et udtryk for vores egen mening. 

15 kommentarer

 • Er det skidt at mine irmafavoritter er at finde på hylden med slik, hvis jeg siger ordene: Island,chokolade og lakrids, så ved vi vist godt hvad der er tale om.
  Eller da man også i Irma Odense kunne få Øllingegårds chokolademælk (mmm…)

  Bare pokkers ærgerligt at butikken lukker 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Uh ja, er klart med på den med lakrids og chokolade – også en af mine store favoritter/laster:) /Lise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhhh, ja tak, ja tak, ja tak!!!

  Jeg ææælsker Irma. Irma er for mig fordybelse, gode råvarer og “that little something special” som du ikke får i andre butikker – måske fordi blandingen af godt købmandsskab, venlighed og god service minder os om “dengang da alting var bedre” og datidens ungdom var høfligere og sødere og rejste sig op for gamle damer i bussen… Eller. Noget.

  Men Irma er bare hyggelig – hvem kan ikke huske deres kinasko?! Som jo stadig sælges! Irmasko, det var virkelig toppen! 😀

  Intet andet sted bibeholdes der den kompromisløse holdning til kvalitet og service – Irma er ikke til fals eller salg – heller ikke deres værdier. Og det har jeg den største respekt for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg havde også Kinaskoene oppe på nethinden i forbindelse med dette indlæg. Tror faktisk jeg skal have mig et par. De er jo superrare at tøffe rundt i! En evig klassiker 🙂
   Og ja, jeg tror vi er meget enige i at det er lige netop det, du nævner, der gør Irma til noget helt specielt.
   Glæder mig til at se hvad de har i ærmet af gode tilbud til fødselsdagen. Når der er tilbud må man jo alt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Køb dem, køb dem! De er for nice… har selv et par den dag idag 😀

   Og ja – sidste gang var det nogle ret vilde ting de havde på bud til nogle sindssyge priser 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt. Det må jeg have.
   Kan huske da Irma havde “blå mandag” for ikke lang tid siden. Spottede kl. lidt i 9 om morgenen en dame, der kom kørende med en indkøbsvogn så fuld at adskillige varer blev ved med at falde ud af vognen. Hun så helt desparat ud, som om hun ikke følte sig sikker på virkelig at have fået tilbudsgoderne før hun fik dem ind i sit hjem. Det så ret komisk ud. Senere havde jeg dog selv en ret overbelastet cykel med hjem, ahem.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hahaha… *fnis*
   Ja, de har nogle lidt sindssyge tilbud nogen gange… ahem… 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh jeg elsker også Irma – bare det at gå rundt i butikken med alle de skønne varer som bare alle er så lækre både indholdet og indpakningen.
  Og netop betjeningen er netop også det jeg bare knuselsker irma for.

  Mine Irma yndlyngs produkter er den grønne økologiske kaffe og deres skyr – den er altså go og ikke mindst hele tusindfryd serien – elsker elsker elsker irma!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ah ja, skyr! Det skal jeg altså til at dyrke noget mere. Snart. Jeg tanker også ivrigt op af tusindfryds-serien. Særligt opvaskemiddel og rengøringsmidler. Og gudhjælpemig om jeg ikke også bruger deres dagcreme, haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jeg har lige fundet ud af at Irma har kondenseret mælk, så det er klart min favorit her i iskaffe-sæsonen!

  Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mhh. Iskaffe er altså også en helt fantastisk opfindelse. Faktisk synes jeg også, at kondenseret mælk smager rigtigt godt i varm kaffe. Det får man tit på vietnamesiske restauranter 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I dag går jeg efter chokolade, småkager, og de lækre småting og specialvarer, som jeg ikke kan finde andre steder.

  Men Irma vil for mig altid være det sted, hvor vi som barn altid skulle hen og købe kaffe med morfar. Fordi mormor nægtede at drikke andet end blå irma kaffe. Og den ryger også med i kurven stadig en gang i mellem trods friskriskede mikroristerier lige i nabolaget. Fordi det er mormor. Og maosko!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Samme (højtelskede mormor iø) som nægtede at lave sin irma-kaffe på andet end gammeldags tragt. Hendes bror havde foræret hende en kaffemaskine, men den kom kun frem, når han var på besøg 😀

  Plastiktragten har jeg holdt trofast fast ved. DEN laver den bedste filterkaffe. Kaffemaskiner er kraftigt overvurderede (og nu tier jeg stille, men de billeder der…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Deres friske pasta med fyld, især med trøffel!! – Mener det hedder “Albert” 🙂

  Det er for lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uh – godt at høre Julie, har faktisk lige hamstret en ordentlig omgang af deres Alberti friske pasta, vil glæde mig endnu mere til at smage dem nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVERDAGSPASTA