3 X IRMA-LOVE

NEM OG SUND BANAN-CHOKOLADE IS

Photobucket

Eller i hvert fald en rigtig god wannabe-version af is. Denne dessert er blevet et stort hit i min bog af adskillige årsager: Den er nem og hurtig at lave. Den er sund og uden tilsat sukker. Den er billig. Den smager uhyggeligt godt.

I går lavede jeg ovenstående portion og kom til at smide uforholdsvis meget kakao i. Det viste sig at være perfekt! Isen blev supermørk og rigtigt choko-intens i smagen. Banan-isen kan i det hele taget trække rigtigt meget kakao, så bare giv los, hvis du gerne vil have chokladesmagen til at slå igennem.

Tricket med at lave banan-is er meget simpelt og foregår i to tempi.

1: Lad et par bananer blive rigtigt modne. Skær dem i skiver og smid dem på frost.

2.: Når dessertsulten melder sig, blendes bananstykkerne med ren kakao. Eller solo (men så smager den altså ikke af chokolade, just sayin’). Jeg bruger minihakkeren til min stavblender, men en almindelig stavblender kan også bruges.

Det larmer helt gudsjammerligt til at starte med og bananen bliver først til en slags “støv”. Skub bananen ned, hvis den sætter sig op af siderne. Blend videre og pludselig bliver bananen dejligt blød og gooey på sådan en lækker is-agtig måde.

That’s it!

Photobucket

Jeg bruger ca. en halv banan pr. person. Så bliver det ca. som i min lille skål på billedet.

Banan-choko-isen skal spises med det vuns. Den smelter stille og rolig derudaf og så forsvinder den smækre konsistens.

Har I prøvet at lave banan-choko-is? Kan huske at bananisen solo havde sin storhedstid på diverse madblogs for lidt tid siden. Men det er altså choko-versionen, der har fået en særlig plads i mit hjerte 🙂

17 kommentarer

 • Laura E

  Nøj det ser godt ud, det skal prøves! Jeg plejer faktisk at gøre nøjagtig det samme, bare med ufrosne bananer, og så bruge det som en slags sund nutella – det er virkelig også godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hey Laura. Hov det lyder da også rigtigt godt. God idé, når man har lyst til brød med sødt på. Du må prøve en frossen, så prøver jeg en “optøet” 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var da en super god ide!
  Det må jeg prøve at lave til min datter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   God idé. Forestiller mig at børn gerne vil have den lidt lysere end den du ser på billedet. Men hey, hvad ved jeg om den slags. Håber hun kan lide det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan KUN tilslutte mig – det er en perfekt is, når man har mælkeallergi. Prøv også med et par frosne, danske jordbær… Det bliver bedre end godt. Man kan ikke smage den der “bismag” af banan 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak for input, Hottie. Fedt at det også dur med bær. Det vil jeg prøve snarest! Og ja, det hjælper jo nok, at man godt kan lide banan, men jeg synes også godt at smagen kan maskeres med rigeligt kakao, hvis man mere er til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Hvor meget kakopulver brugte du sådan ca?
  Altså snakker vi en teske, spiseske eller hvordan?:-)
  Må lige gå i krig med dette over weekenden!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Her har jeg nok brugt 1,5-2 spiseskeer med top. Men jeg har faktisk ikke målt det af – bare hældt direkte fra glasset, så prøv dig frem. Det smager også dejligt med mindre i. Synes selv det nemmeste er at gå efter farven – altså om den ser mørk nok ud. Pøj pøj med det! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kiki

   Hej igen! Så har jeg forsøgt mig med det, desværre ikke ligeså vellykkede som din!
   Jeg dele to bananer i tre poser, og brugte to af poserne, men mit blev mere som smeltet softice end en rigtig is.
   Har du nogen idé om hvad Søren jeg gør galt?

   // Kiki 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Kiki
   Øv. Nu jeg tænker lidt nærmere over det, så syntes jeg også at det var lidt bøvlet i starten. I går var min stavblender lige ved at give op på en dobbeltportion (dvs. i min bog en hel banan) og et ordentligt skud kakao. Det lyder helt bestemt som om din banan er blevet for varm før den var færdigblendet. Når jeg ikke spiser min is hurtigt nok bliver det nemlig meget smeltet softice-agtigt. Din banan er altså smeltet for meget, gætter jeg på.
   Bananen skal bare lige samle sig efter den har været meget støvagtig. Når du kan se at lidt af bananen har samlet sig, kan du evt. stoppe med at blende og røre det sammen med en ske. Og så er det bare i gang med at spise!
   Prøv evt. at lav en mindre portion til at starte med – måske kan det gøre det nemmere at ramme det magiske ispunkt. Håber det hjælper. Du må endelig skrive igen om det lykkes for dig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder lækkert, og smager sikkert rigtig godt:)
  Det skal klart prøves en dag!
  Gode billeder:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det smager HELT sikkert godt. Tak, Josefine. Glæder mig selv til at kunne poste nogle billeder i dagslys snarest! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Britt

  Hvor ser det bare lækkert ud! Det må jeg prøve at lade en dag, når vi skal have gæster 😉

  – Madenerikkedinfjende.wordpress.com – blog om mad og spiseforstyrrelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Hej igen. Beklager mut sene svar, men havde slet ikke set du havde svaret! 🙂
  Jeg skriver mig det bag øret og må op på hesten og forsøge igen! Mange tak for svar!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Selvfølgelig. Og ja, op på hesten – det er den eneste vej frem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte G.S.

  Det lyder som en virkelig skøn halv-sund choko-banan-is! Var endda bare på udkig efter en sund chokoladeis 😉 Kan du svare mig på, om man på nogen måde kan komme rigtig chokolade i?
  Hilsen chokolade-elskeren <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Den er absolut skøn og ret så sund i mine øjne. Jeg tror ikke du skal blande chokoladestykker i fra start. Det vil gøre “isen” sværere at blende – og chokoladestykkerne vil bare blive blendet ud. Måske du kan røre nogle i i sidste øjeblik, når du har blendet. Alternativt kan du drysse chokoladen udover. Pøj pøj med projektet – og glæd dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 X IRMA-LOVE