FIN FÅREBRIE

NORDIC DINING – PALÆO PÅ 1. KLASSE

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Onsdag havde vi tre gaffelinder fornøjelsen af i samlet flok at drage mod lufthavnen. Vi skulle dog ikke uden for landets grænser, men derimod ud og tjekke et supersejt Nordic Dining-initiativ ud.

I forbindelse med Copenhagen Cooking (som har en masse seje arrangementer på programmet, se selv) er der etableret en pop-up restaurant midt i lufthavnen under navnet Nordic Dining.

Tanken er at sætte fokus på Ny Nordisk mad – og hvor bedre at gøre det end i lufthavnen hvor tusinder af mennesker fra hele verden hver dag er på vej til eller fra Danmark. Man behøver dog ikke være fra udlandet for at få glæde af tilbuddet. Der er nemlig tale om nogle af danmarks rigtigt dygtige kokke, der står bag gryderne sammen med lufthavnens egne kokke. På skift stiller Jakob de Nergaard (Søllerød Kro, Coach v. Bocuse d’Or), Timm Vladimir (Vinder af Masterchef, vilddyrskok på programmet “Det vildeste måltid” – og et af mine teenageidoler ;-)), Adam Aamann (Kongen af dansk smørrebrød, nu også indehaver af smørrebrødsrestauranten Aamann/Copenhagen i N.Y.freaking.C!) og Thomas Rode (Direktør og køkkenchef på Restaurant Kong Hans, DKs frontmand på Palæofronten og flittig TV-gæst i diverse madprogrammer).

I denne uge er det sidstnævnte, der står for menuen. Vi fik lov til at sludre lidt med Thomas, som fortalte om hans tilgang til mad og hvad Nordic Dining betød for ham.

Det var ingen overraskelse, at den gode Rode havde stykket en palæo-menu sammen (Til de uindviede: Palæo, også kaldet stenalderkost, går ud på at spise, som vi gjorde en gang, dvs. uden hurtige kulhydrater, sukker og andre forarbejdede fødevarer. Tanken bag er, at menneskekroppen slet ikke er designet til at smide disse “nymodens opfindelser”, og derfor har bedre af en kost bestående af kød, fisk, grønt, bær, nødder osv.). Rode sværger selv til at spise efter palæo-desserten og hvis man kigger på mandens guns og han syge energiniveau (han havde været ude og træne og svømme i havnen om morgenen, derefter ud og lave mad i lufthavnen og kort efter vores sludder stak han ind på Kong Hans for at køre mad mad ud til en fuldt booket michelinrestaurant. Yikes), ja, så må Palæo altså kunne et eller andet.

Og det var netop det gode ved at tænke over råvarerne og spise fornuftigt, som Rode gerne ville formidle ved at i køkkenet på Nordic Dining. Derudover var han endt ud i det han betegnede som en hjemstavnsmenu, da bl.a. and og ost stammer fra Rodes barndomsegn.

Og hvordan smagte det så? Fortrinligt, skulle vi hilse og sige! Vi gik alle mætte og glade fra bords og nød maden til fulde. Det var faktisk rigtig hyggeligt at sidde i den lille restaurant midt i mellem en masse mennesker, der alle var på vej. En lille oase med god mad og omtanke, mens verden ligesom bare bevægede sig forbi.

Menuerne kostede 239 kr. for tre retter. Det er selvfølgelig også en slags penge, men måler man kvalitet og pris i forhold til mange af lufthavnens andre tilbud, må Nordic Dining siges at være lidt af et scoop. Vi kan i hvert fald godt anbefale, at man under sig selv en lille gastronomisk tidslomme, hvis man skal ud og rejse inden for de næste par uger. Nåh! Nok ord. Nu er det tid til en billedstorm 🙂

Photobucket

Photobucket

Pop up restauranten var indrettet bag et lille stakit, som afgrænsede os fra resten af lufthavnen, men alligevel lader en være en del af leben’et. Der blev også tid til at teste Emilies nye kamera.

Photobucket

Der er to menuer at vælge i mellem og det lykkedes os tilsammen at få smagt næsten hele udvalget. Ovenfor er det kold blomkålssuppe med rejer, lækker salat med oksekød, græskar, svampe, salat og osten med det seje navn Havgus. Desserten var en æblegrød/kompot med flødeskum og nøddecrumble. Nedenfor kan Lises salat med and, rødløg og granatæbler spottes. Menuerne skifter i løbet af perioden, men mon ikke de andre kokke har spændende sager på bedding også 🙂

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Thomas kokkererer og fortæller Lise, hvad hun skal til at spise. 

Photobucket

Photobucket

Både bestik og service var også noget af det ypperste DK har præsteret: Georg Jensens pyramidebestik og Royal Copenhagens muselmalede. Fint touch, at det også var tænkt igennem. 

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Æbledesserten og jordbærgrød med double cream og jernurt. Haps! Der var ikke tilsat sukker til nogen af retterne, men enkelte steder var der sødet med Stevia eller lidt dansk honning. 

Photobucket
Photobucket

Vi sluttede af med en rar kop the af de stooore muselkopper!

Stort tak til Lufthavnen for at invitere os til middag og til Thomas for dejlig mad og hyggelig snak. Den driftige herre udkommer med en Palæo-til-hverdag-kogebog til oktober.

8 kommentarer

 • Stine B

  Som stor fan af alt hvad der hedder royal copenhagen, må jeg lave en lille rettelse. Det I drikker og spiser af er mega mussel og elements blue fluted 🙂

  Det ypperste er som du selv siger musselmalet – men det ser man nu sjældent efterhånden pga. af de lidt hampre priser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Stine
   Fedt! Jeg må blankt indrømme at Royal Copenhagens stel ikke er min største force, så tak for hjælpen 🙂 Pænt var det nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhm piger, det ser godt ud. Hvor er I heldige 🙂
  Lige et ikke-madrelateret spørgsmål: Julie, den smukke blå neglelak, hvad er det for én og hvor kan man få fat i den? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Maiken, vi følte os også meget priviligerede. Neglelakken er fra YSL og hedder Electric blue. Jeg købte min i Matas, men vil skyde på at Magasin også har den. Den passede overordentligt fint til koppernes mønstre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det er et yndigt match 🙂 Tak for det, må lige på jagt!
  KH

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Så lidt så lidt. Jeg er i hvert fald glad for min 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • 239 kr. for tre retter er selvfølgelig en sjat, men da palæo mad generelt er ret dyrt i forhold til normale retter på grundt at overvægten af kød, så synes jeg ikke at det virker så galt igen. Det ser super lækkert ud og helt klart noget, man burde overveje som palæo-entusiast 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Nej det er altså ikke særligt galt for 3 retter (overhovedet, faktisk!) – og slet ikke i lufthavnen 😉
   Desværre er pop-up-restauranten lukket ned for nu, men vi kan da krydse vores fingre for at Thomas Rode eller en anden Palæo-entusiast kunne få lyst til at åbne en biks i lufthavnen!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FIN FÅREBRIE