EMPANADAS MENDOCINAS

SAVOJKÅL GONE ASIAN

PhotobucketDa jeg endelig langt om længe stødte på et fint frisk savojkål i Irma her for et par uger siden, var det om at slå til, da det ikke er hver dag, jeg falder over sådan et grønt hoved i de helt almindelige københavnske dagligvarerbutikker.

Savojkålen er siden det røg i kurven blevet brugt til lidt af hvert – bl.a. denne rare asiatiske søndagsmiddag foran fjerneren. Til ca. 2-3 personer skal du bruge:

 • ca. et halvt hoved savojkål (ydre blade fjernet)
 • 400 gram hakket oksekød
 • 3 løg
 • 3 gulerødder
 • 1-2 røde peberfrugter
 • en halv bakke bønnespirer
 • en lille dåse kokosmælk
 • limesaft, fiskesauce, chilisauce, soya, salt og peber

Start med at snit kålen og de øvrige grøntsager i fine strimler (på nær bønnespirerne, der bare skylles). Steg dit oksekød i lidt olie for rimelig høj varme i en wok eller stor pande, og tilsæt løgene. Lad løgene blive lidt bløde og tilsæt så kålen. Svits et par minutter og lad gulerødderne komme med ned til herlighederne. Når kål og gulerødder begynder at blive bløde, kan du starte med at smage det hele til. Hæld kokosmælk, limesaft, fiskesauce, chilisauce og soya i efter behov og præferencer og smag til. Lige inden servering smides peberfrugter og bønnespirerne med ned i wokken, så de stadig er sprøde og gode når wokretten når tallerkenerne, Og wupti – så er der lynhurtig og lækker aftensmad på ingen tid!

PhotobucketPhotobucket

3 kommentarer

 • Michelle

  Nej hvor ser det lækkert og spændende ud! Opskriften skal helt klart huskes og gøres i brug en dag ;-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Michelle – det var også en rigtig hyggelig og hurtig hverdagsret – bestemt et forsøg værd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] aftensmad, som kæreste og jeg har kreeret sammen – vi har fået en madinspiration fra denne blog, så det skulle prøves, og det smagte simpelthen SÅ godt, kan kun anbefale jer at lave det. Nu […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EMPANADAS MENDOCINAS