SPRØD RABARBERTÆRTE

CHOP CHOP – RÅ KOST

Photobucket

Kender du den der irriterende type, der går op i om tomaten er skåret i skiver eller tern og om guleroden er skåret på skrå eller lige. Det er mig.

Ej altså, jeg er jo selvfølgelig totalt large, når andre laver mad. Men jeg er begyndt at eksperimentere lidt mere med form, når jeg selv laver mad. Fx havde jeg lavet en hurtig råkost til min frokost på rivejernet den anden dag. Den var egentlig fint nok, men også lidt kedelig. Jeg savnede crunch!

Photobucket

Til aftensmaden udsatte jeg derfor gulerødder og bolchebeder for et mandolinjern og snittede derefter de tynde skiver i tændstikker. Det var lidt af en tusindårsråkost (læs: det tog lidt tid), men boy oh boy, det var lækkert sådan her. Og pænt ikke mindst! Vi spiste den bare med citronsaft og en god olivenolie, men rosiner, ristede nødder og andet godt ville helt sikkert også have klædt råkosten.

Er jeg den eneste, der går op i form på maden – eller har du det på samme måde?

 

8 kommentarer

 • Don´t worry…. 🙂 Jeg har det lidt på samme måde! Det er som om smagen også varierer med hvordan det skæres. Agurker i tern og agurker i skiver smager bare anderledes… eller er det bare mig? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Dejligt at høre, foodMAD! Og jeg ved godt hvad du mener. Det smager altså anderledes. Eller i hvert fald er oplevelsen af at spise den samme ting skåret ud på forskellige måder ikke den samme – og det er måske derfor man opfatter smagen som anderledes.. Giver det mening..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Nej du er langt fra den eneste. Faktisk skal jeg bide mig selv i tungen, når jeg laver mad sammen med andre, som ikke kan se, at tomaterne da skal være i skiver og ikke i både. Er måske lidt pres at lave mad med 🙂
  Synes din råkost er så fin, det bliver mit approach næste gang – har aldrig kunne det med rivejernsversionen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha, Stephanie. Din beskrivelse af medkokkens tomatproblemer kender jeg så godt! Tænker også, at jeg kan være lidt pres 🙂
   Og nej, riveversionen kan godt blive lidt for slobby i det. Og så er det som om at den grove side er for grove og den fine for fin.. Stoore problemer!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Hvis man ikke har et mandolinjern kan man lave råkosten i foodprocessor så bliver gulerødderne hakket i stedet for revet – og man får godt bid i 🙂
  Og nej du er ikke den eneste der går op i hvordan tingene skrælles/snittesPakkes o.s.v. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Mille. Dejligt at høre, at jeg ikke er alene. Jeg har ikke nogen foodprocessor, men kan egentlig godt huske at jeg lavede noget cole slaw på min mors, som blev ret godt 🙂 Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mila Blarke

  Jeg har det helt på samme måde! Jeg er ret pernitten med at alt skal snittes småt…elsker det, simpelthen 🙂 Og forstår ikke, at andre ikke gør det. Fik engang et kompliment over snitningen – og glemmer det aldrig – hahah 🙂 obsessive…og farverne er da bare SÅ vigtige!
  Krams, Mila

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Totalt yndlingskompliment. Og dejligt at du også går op i både farver og form. Men ja, vi skal nok blive lidt bedre til at forklare os til tider, da alle (åbenbart?) ikke deler vores passion 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPRØD RABARBERTÆRTE