NORDIC DINING - PALÆO PÅ 1. KLASSE

LAST CALL – MARINEREDE JORDBÆR

Photobucket

Photobucket

Du kan stadig lige nå det. Men der går ikke så forfærdeligt lang tid, før jordbærrene forsvinder fra hylderne. Selv har jeg i år benyttet mig af Rokkedyssegårds fine lille bod foran Torvehallerne. Her har jeg købt både jordbær og hindbær og kigget på flotte brombær og kager (som følge af et midlertidigt samarbejde med Dessertdragens værksted – ved ikke om det stadig kører).

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I sidste uge købte jeg en bakke jordbær med hjem – og vidste lige præcis hvad de skulle bruges til. For ikke så lang tid siden lavede jeg nemlig marinerede jordbær efter Meyers opskrift (Almanakken). Og det var så godt, at jeg blev nødt til at have det igen.

Jordbærrene udgør i forening med en omgang letpisket fløde en superlækker dessert. Marinaden fremhæver jordbærrenes smag og sødme, så det er også en perfekt og nænsom tilberedningsmetode, hvis du skulle have fået fingrene i en bakke jordbær, der godt kunne trænge til lidt ekstra “kapow”.

Du skal bruge:

-En bakke jordbær (500-600 g)

– 2 spsk eddike – jeg brugte en blanding af æblecidereddike og solbæreddike. Næste gang jeg skal lave denne dessert, vil jeg nu forsøge mig med ren solbæreddike. Jeg havde lige glemt hvor genialt det ville være, indtil jeg fik øje på den i skabet.

– 1 spsk honning – jeg brugte mit lille eksperiment: Vanillehonning. Jeg har bare stukket et par brugte vanillestænger ned i et lille glas honning, og så står det der og hygger sig.

– Friskkværnet peber

– Piskefløde

Photobucket

Skyl jordbærrene, fjern den grønne top og skær jordbærrene i kvarte. Hæld eddike og honning over jordbærrene, giv det hele et par enkelte kværn peber og rør rundt.

Start gerne et par timer før du skal spise jordbærrene, så smagen rigtigt kan nå at trænge ind. Vend det hele rundt en gang i mellem. Hvis du stiller bærrene i køleskabet, så HUSK at tage dem ud i god tid. Bærrene smager af mindre, hvis de er kolde.

Photobucket

Lige før du serverer bærrene, så pisk en flødeskum. Jeg kan kun anbefale at lave en meget letpisket flødeskum (se billedet). Jeg synes flødeskum er allerbedst når den er cremet og kun lige præcis ikke flyder ud. Mmmh.

2 kommentarer

 • Lyder godt nok specielt med peber på! Men det skal da prøves 🙂 Er selv meget glad for at marinere jordbær enten i balcamico glaze og frisk basilikum eller limesaft og -skræl med frisk mynte.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej StyleStories
   Ja det er måske heller ikke den mest oplagte kombination i det klassiske dessertkøkken, men der skal bare et kværn eller to på og det skal ikke smage af peber. Peberet er blot med til at fremhæve jordbærrets smag. Tror også sagtens det kan kombineres med nogle af de ting, du selv plejer at marinere i.
   God weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NORDIC DINING - PALÆO PÅ 1. KLASSE