VIND - FØRSTEHJÆLP TIL SLIKMUNDE

PÅ FUGLEBJERGGAARD

Photobucket

Som lovet disker jeg op med en lille billedstorm fra Camilla Plums gård. Det bliver ikke så mange ord i denne omgang, jeg lader det blive ved lidt anekdoter og kommentarer til billederne.

Da maverne var fulde af kager, blev vi hevet op af stolene og vist rundt på den store Fuglebjerggaard, som må siges at være både Camilla Plums livsværk, hjem og arbejdsplads.

Photobucket
Da vi ankom til gården blev vi mødt af en hylende hund. Den virkede utilfreds med noget, som vi ikke kunne definere 🙂 Senere skulle vi opdage at den langt fra var enedyr på gården. Vi stødte også på denne kære kattekilling og dens venner samt endnu en hund – en gammel men supersocial sag, som fulgte os på hele rundvisningen (den måtte dog have assistance til at komme over et højt trin ind i drivhuset)

Photobucket

Camilla Plum giver et oprids af hvad hun har på gården, mens den lille kat får nogle kærlige klap. Lige omkring her får Camilla Plum flettet ind, at hun havde lejet sig ind på noget af naboens grund, da hun var “kommet til at købe 85 får” – Det havde efter sigende været til en forrygende pris, som var for svær at sige nej til. Det morede vi os lidt over. For mig plejer det at være en bluse eller endnu en kogebog, jeg kommer til at købe, men man kan altså også impulsshoppe 85 får.

Photobucket

Der var planter både ude og inde – og masser af dem!

Photobucket

Her er vi kommet til kålafdelingen. De store i forgrunden er (vist nok) palmekål. Supersmukke!

Photobucket

Camilla Plum dyrker noget der ligner 120-150 sorter tomater og ditto chili. Hvert år bliver der prøvet nye sorter af. En af årsagerne til det store sortiment er, at fru Plum har en frø-business på nettet, hvor hun sælger alskens frø til såning.

Photobucket

Der var chilis i alle former og farver. Denne her faldt jeg særligt for. Det ligner jo en lille klokke!

Photobucket

Der blev både sniffet og smagt på chilierne. Nogle var så stærke, at mine øjne straks begyndte at løbe i vand, da jeg duftede til dem. Her er det dog en mild og “fruity” sag, som Emilie har mellem fingrene. Chili er ifølge Camilla Plum lidt som Fontex (altså “Lykkepiller”) – det er nemlig påvist at chilis påvirker ens humør positivt.

Photobucket

Med sådan en samling chili som her, så kan man da kun være glad. Alle chilis bliver høstet, når sæsonen lakker mod ende og så bliver der ellers pakket frø til den store guldmedalje. Som bonusinfo kan jeg lige videregive informationen om at chilierne ætser et par latexhandsker op i løbet af et kvarters tid. Det er altså stærke sager!

Photobucket

En kardemommeplantekasse fra Camilla Plums økologiske planteskole. Hvis du leder efter særlige krydderurter, så er det altså her du skal hen. Sh*t der var mange spændende sager – og Camilla Plum opfordrede os til at gramse løs på dem alle sammen, så vi rigtigt kunne dufte hvad de forskellige planter kunne. Jeg skal helt sikkert forbi den planteskole en forårsdage og shoppe løs!

Photobucket

Nåhja – og så var der gårdbutikken. Her kom vi vist til at købe en ting eller to. Nyt indlæg coming up!

8 kommentarer

 • Et herligt indlæg og skønne billeder!!
  Og så lige lidt ros til jeres blog, som
  Jeg flittigt følger med på, og jeg er altid glad for at læse jeres inspirerende indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Sikke en dejlig fredagsbesked, Marie! Dejligt at du kan bruge vores skriblerier til noget! Jeg drømmer mig altså også lidt tilbage til den dejlige fredag på Fuglebjerggaard 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Et dejligt indlæg.

  Lige som at være der igen 🙂

  Tusind tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Mette.
   Ja der tager vi gerne op igen, ik’? 🙂
   Rigtig god weekend!
   (PS. Jeg er SÅ imponeret over at du tog hjem og BAGTE efter besøget – og sikke en smuk strudel!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det var jeg også selv 🙂 Men man kan jo ikke invitere gæster uden at have dessert, vel?!

   Desuden er jeg pt på no-gluten, så jeg var knap så sukker-chokket som jer andre, da jeg kun spiste æblekagen. (Æv! De andre kager så jo bare så fantastiske ud!)

   Men strudlen blev rigtig fin og den er jo noget så hurtig. Fadet købte jeg forresten i gårdbutikken og den lille appelsin tagetes, havde jeg også med hjem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Plum er fantastisk – næste gang, jeg kommer til øen, skal jeg prøve at overtale husbonden til et besøg. Hun er vildt inspirerende. Jeg glæder mig til det næste indlæg 🙂
  vh/Karen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Karen. Det kan du også roligt gøre – jeg blev grebet af akut shoppetrang, da jeg trådte ind af døren. Så det kan godt være farligt at træde ind i gårdbutikken (men jeg er så glad for det, jeg købte!!). Et besøg på Fuglebjerggaard kan klart anbefales!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var en super dag, og fine billeder du også har fået. Vi grinte også en del af de impuls-købte får ;-D

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND - FØRSTEHJÆLP TIL SLIKMUNDE