MANDLER + ROSINER = SNACKLOVE

RYSK – SVENSK/RUSSISK MEJERILIR

Photobucket

Jeg havde min debut som cykelferieturist i sommers. I Sverige. Al min skepsis omkring kedelig nørdeferie blev gjort til skamme! Cykelferie langs Sveriges kyst er sejt!!

Man ser så meget når man cykler afsted og der er masser af cykelruter på stier langs vandet. Vi havde to overnatninger. Den ene på Barsebäcks vandrerhjem (yes, et sådant findes!) og den anden fandt vi via Couch surfing (det var også vores debut som couch surfers, og det var så fint!). Her var vi heldige at få husly hos Kata, en dejlig svensk dame, der boede i et fint hus tæt på vandet med mand, børn, et enkelt barnebarn og to hunde – og en bil med øjenvipper. Love!).

Kata fiksede os en morgenmad før vi skulle op til Kullen og vandre lidt rundt (bl.a. for at se det her!). Oh nøj for en morgenmad. Kata introducerede os til en endnu ukendt stjerne på den store svenske mejerprodukthimmel (okay, wierd billede, men roll med mig): Rysk! Russisk yoghurt, som minder lidt om græsk eller tyrkisk yoghurt (hvad er forskellen egentlig på de to?), men er blødere, mere cremet og federe i smagen – måske lidt som græsk/tyrkisk yoghurt rørt med fløde? Hos Kata fik vi den med masser af ristede kerner og nødder og en god akaciehonning. Det var gudeføde!

Jeg indledte derfor en hidsig jagt på rysk, da vi skulle hjem og i sommerhus senere på dagen. Efter kun tre supermarkeder (måtte snige mig bagom Clausen, så han ikke opdagede at jeg fortsatte jagten i tredje supermarked. Totalt ninja) fandt jeg, hvad jeg søgte og slæbte 2 bøtter med over sundet.

Photobucket

Photobucket

Rysken blev nydt med hindbær og blåbær, som vi plukkede i den svenske “skog” samt hakkede paranødder og hakkede ristede mandler, hørfrø og solsikkekerner. Rysk er ret drøj i det og ovenstående portion var faktisk for stor, så de andre dage lavede jeg bare en lille kop til os hver.

Rysk er hermed føjet til den obligatoriske indkøbsliste til når jeg besøger broderlandet. Men nøddeblandingen kan helt sikkert også gå godt på mere hjemlige mejeriprodukter.

2 kommentarer

 • Uhm det ser så lækkert ud! Vidste ikke at russerne var kendte for yoghurt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha, det vidste jeg skam heller ikke Lise. Men god var den nu – og selvom jeg overhovedet ikke kan forklare hvorfor, så synes jeg at den smagte ret russisk. Toppingen kan man jo altid bruge også selvom yoghurten skulle være dansk eller schweizisk (hvad hedder det egentlig??) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MANDLER + ROSINER = SNACKLOVE