FIN FINERE FIGNER

SØNDAGSSALAT MED RIIGELIGT KØD

PhotobucketGår du og craver rigeligt rødt kød og protein, og forsøger du måske samtidig at skære lidt ned på kulhydraterne, så er denne salat ret så fremragende – den føles nemlig hverken afholdsagtig eller fedtforskrækket (hvad den jo sådan set heller ikke er;)). Samtidig kan den også sagtens serveres for sultne gæster. Jeg lavede den i søndags da jeg havde Julie og vores fælles veninde A på besøg til en super hyggelig eftermiddag/aften, der sluttede en helt perfekt september-weekend, startende med kagefest hos Camilla Plum om fredagen, af (mere om besøget hos Frk Plum og weekendens øvrige madindtag følger i senere indlæg!!).

Salaten (til tre damer) blev til af:

  • 2 små marinerede flanksteaks (ca. 700 gram i alt vil jeg tro)
  • 2 små hoveder hjerte- eller romainesalat
  • 1 stort løg
  • 1 lille bakke friske champignon
  • Frisk bredbladet persille – hakket
  • Dressing bestående af: olivenolie, æblecidereddike, lidt mayo, dijonsennep, salt og peber

Start med at gøre salaten klar, skyl og snit den groft. Rens derefter svampe og skær dem i tynde skiver – samme tur får løget. Steg herefter flanksteaken på en ultravarm grillpande i lidt olie. Den skal virkelig have meget kort tid på panden, da det er en ret flad udskæring. Har du en stor steak skal den have ca. 6 minutter på hver side, hvorefter den stilles til side og trækker lidt, hvis de øvrige ingredienser ikke er klar.

Mens steaken steger på en grillpande, svitses løg og svampe på en anden pande og drysses med lidt salt og peber. Igen skal varmen være helt i top, så det hele bliver sprødt og brunet (eller så sprødt, som bløde svampe nu kan blive). Lige inden servering røres dressingen sammen af olie, et squeez eddike, lidt mayo (vi brugte en karamelliseret løg-mayo fra Hellmanns, men en helt almindelig kan også sagtens du’, lidt dijonsennep, salt og peber – smag dig frem her). Anret herefter salaten på et fad med den snittede salat i bunden, herefter den hakkede persille og dressingen, og til sidst topper du op med kødet (skåret i tynde skiver på tværs af kødets ‘struktur’) og svampe/løg blandingen på toppen.

Og haps – så er der lækker søndagssalat klar til indtagelse! Skal det være lidt mere mættende (eller bare ikke kulhydratfornægtende) så kan man snildt supplere op med et godt hjemmebagt flutes eller grovboller til.

PhotobucketPhotobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FIN FINERE FIGNER