FERIE I FISK

SPRØD RABARBERTÆRTE

Rabarberkage

Min mor har altid været en sucker for marengs. Det samme har min bedstemor, og ikke så overraskende er jeg det også. Husker stadig helt tydeligt de fantastiske marengs, min bedstemor bagte – perfekt sprøde udenpå, seje og på samme tid luftige indeni. Nam! Og marengs ovenpå en kage med syrligt frugt er ren perfektion i mine øjne! Godt nok er det ikke længere rabarbersæson, men man kan også sagtens bruge andre frugter/bær. De danske sommeræbler eller blommer forestiller jeg mig fx kunne være dejlige i!

Til et tærtefad/springform skal du bruge:

120 g smør
100 g sukker
Kornene fra en vanillestang
1,5 tsk bagepulver
1 nip salt
3 dl mel
3 æggeblommer
0,5 dl citronsaft
Lidt reven citronskal

500 g rabarber/blommer/hindbær (eller anden frugt)
Et drys sukker

3 æggehvider
2,25 dl sukker

Rør smør blødt med sukker. Tilsæt æggeblommer og rør det smidigt. Sigt derefter bagepulver, salt og mel i dejen og tilsæt tilsidst citronsaft.

Smør en form eller for den med bagepapir og hæld dejen deri. Vend rabarber med lidt sukker og tryk frugten godt nok i dejen.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 20 min.

Pisk hviderne helt stive og tilsæt sukkeret, pisk til massen er sej og sukkeret er opløst. Tag kagen ud af ovnen, put marengsmassen ovenpå og bag den yderligere 20 min. (hold øje med at den ikke brænder på!).

Server gerne tærten lun – så er den helt i top! Jeg snackede dog også i den dagen derpå, hvor den stadig smagte fremragende og helt blød og saftig.

Og så fandt jeg min barndoms “Lise”-kop (før alle de moderne bogstavkopper kom!!) og blev helt nostalgisk. I min barndom havde vi i min familie hver sådan en, som vi altid drak morgentheen af:)

Lise-kop

Og her til sidst, fordi hun på en måde matcher kagen, mine forældres lille hundehvalp Wilma. Hun har intet med mad at gøre godt nok (udover at hun elsker at spise det), men seriøst, er hun ikke bare det sødeste, I har set??

Wilma

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FERIE I FISK