VINDEREN AF SLIP SLIKKET ER....

SUPERNEM SALAT

PhotobucketDenne her salat lavede jeg sammen med A den anden aften, inden vi skulle i biffen og se Moonrise Kingdom, super fin lille film, skal jeg hilse af sige! Salaten er ret så nem at bikse sammen, rimelig fyldig og mættende, stadig temmelig sund og oplagt til let aftensmad eller frokost – særligt til at tage med i en madpakke, da der ikke er nogle ‘sjaskede’ ingredienser, som tomater i, der ofte får en medbragt salat til hurtigt at blive en noget trist affære. Vi spiste den med lidt surdejshvedebrød til – en omgang ristet rugbrød ville også gøre sig godt.

Opskrift til to personer:

  • 1-2 små hoveder romaine- eller hjertesalat
  • 2 kyllingebryster
  • ca. 10 cm. god ‘tør’ chorizopølse
  • 1 rød peberfrugt
  • 3-4 forårsløg
  • Salt, peber og karry
  • 2-3 tsk mild ‘blå ost’ fx i form af Présidents Rondelé Blåskimmel
  • 3 spsk ranchdressing fra Irma (eller en blanding af creme fraiche og mayo, smagt til med salt peber og sennep)

Start med at skær kyllingebrysterne ud i tynde skiver. Samme tur får chorizoen (der skal være sådan en lille ‘tør’ og hård version af slagsen med en diameter på ca. 1-2 cm). Den skæres i tynde skiver af ca. 3 mm. – derefter skæres hver skive i kvarte.

Herefter gøres salaten klar. Den skylles og rives/snittes groft, peberfrugten skæres i små tern og forårsløgene i tynde ringe.

Tænd nu en pande på fuld drøn og smid chorizoerne på – de skal blive gode og sprøde, som en slags bacontopping – pas på de ikke bliver for brændte, så bliver de alt for hårde og kedelige at sætte tænderne i. Når de er ristede, tages de af panden og ligges på fedtsugende papir. Hæld den overskydende chorizo-olie af panden, smid lidt almindelig olivenolie på, og steg kyllen med et godt drys karry og salt og peber til skiverne er gyldne og gennemstegte. Mens kyllen steger, røres dressingen. Gør du det på den nemme måde med Rondéle osten og ranch-dressingen, er det bare at røre de to ting sammen med en gaffel og krydre efter med salt og peber. Gør du det med rigtig blå ost og mayo+creme fraiche, skal osten lige smuldres så godt som muligt med en gaffel, før du smider den ned til de øvrige ingredienser.

Inden anretning blandes dressingen med salat, peberfrugt og forårsløg – herpå toppes der med kylling og den stegte chorizo, og så er herligheden klar til servering.

Photobucket

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDEREN AF SLIP SLIKKET ER....