LINEMUSLINGER - NATURLIGT OPDRÆT AF MUSLINGER

GOING PALEO

Jeg har sat mig et projekt for: Jeg skal spise paleo mad i en måned (som i 30 dage!!! Gys). Paleo er det der efterhånden temmelig hypede “stenaldermad”. I al sin enkelthed betyder det, at man skal undgå bl.a. sukker, forarbejdede fødevarer og ris/pasta/brød. Jeg startede for ca. en uge siden og har haft de vilde sukkerabstinenser! Jeg gør det primært for at finde ud af, hvad alt fuzz’et handler om og for at gøre op med min sukkerafhængighed (som jeg med skam må indrømme tit tager overhånd). Sekundært er det for liiiige at smide de der berømte par kg, som altid synes at være så kattens genstridige at smide.

Udover at det er hårdt at undvære sukker (selvom det her efter en uge begynder at blive nemmere), så synes jeg, at det er en rigtig rar måde at spise på. Jeg bliver tit oppustet/tung af at spise pasta og brød (selvom jeg elsker det!), og det er en anderledes “let” fornemmelse udelukkende at spise kød og grøntsager. Og så er paleomad ikke fedtfattig mad – fx må man gerne spise bacon (oh joy!). At jeg så har puttet bacon i næsten alle mine måltider siden onsdag er så en anden detalje. På de sidste dage har jeg bl.a. spist:

Salat med kylling stegt med bacon, hvidløg og ingefær, peberfrugt, broccoli og tomat:
Kyllingesalat

Kyllingelår i ovnen med bacon (igen!), rodfrugter og cherrytomater:
kyllingelaar

Paleobrød som i min version ser lidt mærkeligt boblende ud, men det blev virkelig godt! (Og så er det verdens nemmeste at lave, tjek Thomas Rohdes opskrift ud her):
paleo

Bananpandekager med frugt, lakridspulver og (holdnufast) dobbeltfløde (muligvis ikke helt paleo, men nogen paleotilhængere bruger fløde, og så gør jeg også!):
bananpandekager

Bananpandekagerne er i øvrigt smadder nemme at lave. Til én person blender du en banan med 2 æg, en håndfuld nødder (jeg brugte mandler og valnødder) og en smule salt. Steg dem på panden og voila, nemme, sunde og proteinholdige pandekager!

Det er min plan den næste måneds tid at fokusere på paleomad. Jeg har bl.a. en kage (!) på bedding og mexikansk inspirerede svinekæber (som Emilie nævnte i flødebolleindlægget). Hvad med jer derude, har I erfaringer med paleo? Gode som dårlige?

24 kommentarer

 • Kahlina

  Jeg har kun gode erfaringer med palæo . Jeg f.eks tabt mig 7 kg på lidt over to måneder, og har jeg kun motioneret tre gange. Derudover er jeg så småt ved at komme af med alle de dårlige kostvaner jeg ellers har haft . Jeg savner dog brød, men vil da straks gå i gang med det lækre forslag du har linket til 🙂 held og lykke med projektet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Tak skal du have 🙂 Og tillykke med vægttabet – jeg håber at kunne gøre dig kunsten efter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  På trods af at jeg følger din blog, så spiser jeg efter paleo style. Dog med undtagelse når jeg spiser ude!
  Jeg har oplevet: næsten aldrig mere hovedpine, friskhed samt energi og væk med oppustet mave!
  Må indrømme jeg forleden blev forskrækket over din indbagte pizza- tænkte hvedebombe! 😉
  Men tro mig, du bliver glad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Og bliver helt pinlig nu..
   Det var ikke din blog der lavede indbagt pizza 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Haha der er også mange madblogs, så man kan hurtig blive lidt rundforvirret 🙂

   Og det lyder som om, at du har rigtig gode erfaringer med paleomad, fedt! Nu har jeg været på det i ca. halvanden uge og det er rigtig godt, glæder mig til at udforske det endnu mere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, mere paleo! 🙂

  Det er ikke et bevidst valg, men jeg lever efterhånden meget stenalderagtigt til hverdag! Og har det på præcis samme måde som dig – mere frisk, har mere energi, er ikke oppustet, osv. Så har kun positive ting at sige, selvom jeg er en pasta-pige, som også elsker sovs og kartofler! 😉 Så jeg elsker, man ikke skal være bange for fedt, og kan nyde en masse lækker mad.

  Jeg er også i en 3-ugers periode uden sukker – det kan man virkelig også mærke. 😉

  Men sig til hvis du mangler links til paleoblogs – følger nogle stykker efterhånden, og der er masser af inspiration.

  Og keep up the good work, og selvfølgelig del alt med os! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er selv igang med whole30, og er virkelig positiv overrasket! Glæder mig til at se hvilken gode opskrifter du finder på 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Sejt! Er du så helt striks med det, altså ingen alkohol osv.? Den har været svær for mig at holde i hvert fald 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Måske man skulle prøve det der paleo-noget – pandekagerne skal i hvert fald prøves. Mums!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Pandekagerne er SÅ gode! Og lidt kokosmel i dem kan også anbefales 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yes, jeg glæder mig til at følge det. Det kunne være man skulle hoppe med på vognen – det kan vel kun gavne 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Ja, det er det, de kloge siger, at det gør ihvertfald 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Min yndlingsopskrift på chicken fajitas hvor man bruge salatblade i stedet for tortillabrød: http://fastpaleo.com/paleo-chicken-fajitas/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Uuhh god idé! Det skal jeg da så meget prøve også. Tak for tip 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Efter et kig på dette indlæg har kæresten og jeg også besluttet os for at køre 30 dage på paleo mad.. Har lige været ude og købe stort ind efter jeg har brugt lang tid igår på at lave en madplan og dertilhørende indkøbsseddel. Puhhh det var da lige til at flå pusten ud af en…
  Nu er der så bagt det berømte Thomas Rhode brød( som da bare er fantastisk!) og skal igang med aftensmad.. Jeg er super spændt på hvordan kroppen vil reagere og ikke mindst om det bare bliver super svært og ikke mindst hvor dyrt det bliver.. Ville elske flere ideer til morgen, middag og aftensmad!!! Tak for en masse inspiration.
  Mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Paleo-brødet er virkelig virkelig godt! Det reddede mig den første uge, hvor mine sukkerabstinenser var på sit højeste. Når man er ude over dem, så går det straks nemmere 🙂
   Og god idé at få kæresten med på vognen. Min kæreste er også med, og det er rart at gøre det sammen, så man ikke skal blive misundelig på den andens indtag af pasta og andre fyfy-fødevarer!
   Rigtig meget held og lykke med projektet:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Hej igen
   Mange tak for svaret. Det går OK med projektet. Vi følger det stadig strikt og har været igang i over en uge.. Vil gerne høre nogle råd til hvad du gør med mellemmåltider. Synes det er svært kun at spise gulerødder, frugt og nødder og så blive mæt af det. Vil lige høre om du har nogle tips… Glæder mig til at høre hvordan det går med dit projekt.
   Mvh Stine

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jaaaa. 🙂 Du reddede lige min dag! Jeg er nemlig i dag startet en måneds paleo/træningsmåned (med et par lækre træningssko i vente som gave).
  Så fedt med noget inspiration 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Cool Tine! Jeg skal forsøge at gøre mit bedste med inspiration og tips og tricks 🙂 Pøj pøj med de næste 20 dage!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Lise
  Jeg er totalt nysgerrig efter at høre, hvordan det er gået dig. Kan du mærke en forskel allerede nu? Jeg forsøger ind imellem at spise efter nogle af principperne, og synes at man smider helt vildt meget vand de første par dage. Hvad er din erfaring.
  Kh Nadia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Hej Nadia
   Udover at jeg om natten drømmer om at spise kage og chokolade (og i drømmen have dårlig samvittighed over det), så synes jeg, at jeg kan mærke en forskel. Jeg er længere tid mæt, er ikke så oppustet, har ikke længere sukkercravings (eller det er løgn! Jeg har lidt nogen gange) og så har jeg smidt et par kg, vil jeg tro. Men du har nok ret i, at en del af det, er vand dog. Hvor længe har du prøvet at følge det?
   KH Lise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Fedt du er hoppet med på vognen, vi har kørt det i 1.5 mdr nu. Det er super godt for kroppen, det giver meget mere energi. Jeg har tabt lidt cm og kg, ikke helt så meget som jeg havde håbet, men det kommer stille og roligt. Min kæreste er nede hvor han ikke har været i mange år, rent vægtmæssigt, og er blevet rigtig trimmet på den gode måde.
  Det eneste minus er, at det er et problem at have plads til alle de grønsager i køleskabet.
  I forhold til mellem måltider, så sørg for at få både fedt og protein ved dem. Et æg med en tomat sammen med brødet eller ligende. Det hjælper meget på ikke at være sulten. Jeg kan begynde at springe nogle af mellemmåltiderne over, fordi jeg er mæt i længere tid af gangen. Ofte er det bare ren vane at spise 5 gange om dagen.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LINEMUSLINGER - NATURLIGT OPDRÆT AF MUSLINGER