GOING PALEO

MALBECK VINOTERIA – NYT YNDLINGSSTED

Photobucket

Photobucket

For lidt tid siden var crew G&G ude til blogmiddag. Der skulle klappes lidt på hinandens og egne skuldre efter vores første sæson som årsfrivillige på Roskilde Festival. Valget faldt på Malbeck (vi skulle egentlig have været til noget andet spændende, som desværre blev aflyst, men da alle i crewets pengepung alligevel føltes noget slunken, passede det meget godt med et sted i den billige-moderate ende). Og det var faktisk vores gode Roskilde-kollega Katja, der havde tippet os om Malbecks fortræffeligheder.

Vi havde bestilt et bord og det var vist meget godt. Der var nemlig godt gang i den udenfor (suk, det er altså lidt tid tiden – dengang i de glade dage, hvor man kunne sidde ude!) og næsten optaget indenfor. Om det altid er sådan, skal jeg dog ikke kunne sige.. Der er en del høje borde, men man sidder overraskende godt, da der er sådan en lille tværpind, man kan hvile fødderne. Og så er der plads på trappen også 🙂

Malbeck har et velvoksent vinkort og så det, de selv kalder for tapasmenu. Jeg kan sagtens se linket til tapas, men for mig, er Malbecks mad noget mere sofistikeret end det, man typisk forbinder med klassiske tapas – og hurra for det, for jeg synes virkelig, Malbeck har fat i noget rigtigt godt med deres mad.

Photobucket

Photobucket

Der er et udvalg en 8-10 retter og Malbeck anbefaler, at du spiser tre retter. De koster 65 kr per styk. Ikke så mange dikkedarer der! Det betyder altså også, at hvis du spiser sammen med en delelysten middagsmakker, kan I sammen nå at smage det meste af kortet. Sådan noget kan sådan en nysgerrig madsjæl som mig (der til tider har det lidt svært med at gå glip af noget) godt lide!

Maden var superlækker og veltillavet! Og så var det nogle lidt andre tilberedningsmetoder og kombinationer end hvad man ser så mange andre steder. Sylten var lækker og kødfuld, croquetas’ne sprøde og lækre, “carpaccioen” skøn med de fine chips som sprødt modspil! Dejligt med et sted, der tænker lidt anderledes og som gør noget ud af anretningen også. Jeg er skam også fan af rustik mad, men nogle gange er det altså bare så dejligt at få noget, der er “fint” anrettet. Måske er det netop det Malbeck Vinoteria kan: De serverer noget mad, der ser utroligt fin ud, og som smager skønt, i nogle helt uformelle rammer.

Og så var servicen altså helt i top! Det viste sig, at det var Katjas kæreste, der betjente os (vi kom måske til at overfalde ham lidt, da han ikke lige vidste hvem vi var – Undskyld Katjas kæreste). Men jeg har siden hørt andre også tale om den gode service, så der var altså ingen særbehandling på den front 🙂

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at hverken Emilie, Lise eller jeg er hajer til vin. Vi er ret gode til at drikke det, men måske ikke alt for gode til at kende forskel på druer, områder, sydvendte vs. østvendte skråninger osv. Her fik vi fremragende hjælp af vores tjener, som guidede os fint frem til, hvad vi skulle kaste os ud i ved at stille nogle spørgsmål og så faktisk lytte og tage det vi sagde til efterretning. Så dejligt. Da vi havde fundet frem til den vin, vi ville smage, kom der lige tre glas på bordet og en smagsprøve til hver blev hældt op. Vinen blev godkendt og så kom der ellers nye glas på bordet og vinen blev skænket. Jeg ELSKER sådan noget. God service er virkelig noget jeg sætter mere og mere pris på (er det alderen??!).

Eneste lille skønhedsplet på en dejlig aften var, at det lod til, at den gode kok simpelthen havde glemt saltet i brødet. Da vi gjorde opmærksom på det, takkede vore tjener oprigtigt for “advarslen” – og brødet var ikke til at finde på den efterfølgende regning. Det er jo sådan det skal være! Hvorfor det skal være så svært mange steder, er jo ikke til at forstå. Malbeck-folket forstod i hvert fald virkelig at få os til at føle os velkomne og værdsatte som kunder. Og når de så også serverer god, gennemtænkt mad i afslappende rammer, så bliver det næsten ikke bedre.

Photobucket

Photobucket

En dessert med ricottadoughnuts deles og inspiceres

Jeg skal helt sikkert tilbage på Malbeck. Uden helt at kunne sætte ord på, så synes jeg, at de repræsenterer noget, som jeg ellers ikke har set i Kbh. på lige præcis den måde, de gør det. Uformelt, delikat med skønne rammer, som godt kan føre én til noget sydlandsk bar.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GOING PALEO