PALÆO TORVEHALLERNE
For et par uger siden havde vi brug for et hurtigt måltid mad inden den stod på ‘Slip slikket’ arrangement hos Rosinante. Og eftersom det sunde arrangement faldt sammen med Lises palæo-måned, blev det oplagte valg Thomas Rodes PALÆO i Torvehallerne. Det var personligt mit første besøg hos PALÆO, mens de andre to damer vist havde været et smut forbi før. Priserne ligger i den smådyre takeaway ende (men meget gængse Torvehallerne-niveau) – og alle ‘hovedretter’ har ca. samme pris – mellem 65 og 69 kroner, hvor man for ca. 30 kroner ekstra kan toppe ‘menuen’ op med en nærende livseliksir – a ka grøntsags/frugt saft.
Stedet serverer i sagens natur kun palæo-venlig mad, og der er derfor ingen mel, kartofler, ris, pasta eller lignende at finde på menukortet, på trods af de klassisk-klingende retter som ‘hotdog’ og ‘bolo’. Snarere er der tale om palæo-tilpassede versioner af disse klassikere.
Vi testede en ret hver den aften, vi var forbi. Julie sprang på boloen, jeg på hotdogen og Lise på meatzaen (meat-pizza).
Julies bolo bestod af en kødsovs af andehjerter og kråser, serveret med grøntsags-spaghetti & persillepesto. Klart vinderen af vores tre retter. Der var masser af god smag i kødsaucen og det fungerede fint med de strimlede grøntsager som spaghetti. Tilmed var det en rigelig fin og stor portion.
Lises meatza gik ud på en slags bøf-bund af oksekød toppet med tomatkompot, skalotteconfit, syltede svampe & persillepesto. Der var ikke de store klager over retten, men heller ikke den vilde jubel – tror måske dommen var, at den var lige lovlig kødtung.
Min hotdog bestod af en røget økologisk pølse med svampe, agurk, Karl Johan-remoulade & confiterede skalotteløg svøbt i en omelet. Sådan set rimelig afbalanceret i ingredienserne, og godt mættende på trods af den lidt kleine størrelse på serveringen. Det der med omelet som brød/wrap, tror jeg nu bare aldrig rigtig bliver et stort hit for mig. Men var virkelig positivt overrasket over den gode måde jeg blev mæt på!
Både Lise og jeg kastede alligevel misundelige blikke på Julies bolo, da vi ret så hurtigt havde spist vores retter. Boloen var klart den mest hovedretsagtige af de tre – og måske også den ret, hvor man mindst savnede de ‘rigtige ingredienser’ som retten normalt udgøres af.
Og det må jo næsten være humlen ved sådan en slags ‘diæt-mad’. At man ikke sidder og savner alle mulige andre ingredienser eller smage i det man spiser, eller forsøger at forcere en masse mærkelige ingredienser sammen, bare for at lave en ‘sund kage’ eller ‘sund hotdog’ – som Lise også har været inde på i hendes indlæg om palæo-kost.
Men summa summarum – har du lyst til et hurtigt palæo-måltid, så kig forbi PALÆO i Torvehallerne (og snup så bolo’en – du blir glad for dit valg:))
Hej Piger
Super fin blog, og dejligt med de mange paleo indlæg (har selv paleo måned i november).
Ville blot lige nævne at Paleo-restauranterne i Torvehallerne og i Pilestræde ikke er Thomas Rodes. Så vidt jeg har forstået, var han rådgiver i starten, man har nu trukket sig helt ud af det. Han skrev om det på hans fjæsbogs bruger for noget tid siden.
Tak for en super blog.