SPAGHETTI MEATBALLS

PALÆO TORVEHALLERNE

PhotobucketFor et par uger siden havde vi brug for et hurtigt måltid mad inden den stod på ‘Slip slikket’ arrangement hos Rosinante. Og eftersom det sunde arrangement faldt sammen med Lises palæo-måned, blev det  oplagte valg Thomas Rodes PALÆO i Torvehallerne. Det var personligt mit første besøg hos PALÆO, mens de andre to damer vist havde været et smut forbi før. Priserne ligger i den smådyre takeaway ende (men meget gængse Torvehallerne-niveau) – og alle ‘hovedretter’ har ca. samme pris – mellem 65 og 69 kroner, hvor man for ca. 30 kroner ekstra kan toppe ‘menuen’ op med en nærende livseliksir – a ka grøntsags/frugt saft.

Stedet serverer i sagens natur kun palæo-venlig mad, og der er derfor ingen mel, kartofler, ris, pasta eller lignende at finde på menukortet, på trods af de klassisk-klingende retter som ‘hotdog’ og ‘bolo’. Snarere er der tale om palæo-tilpassede versioner af disse klassikere.

Vi testede en ret hver den aften, vi var forbi. Julie sprang på boloen, jeg på hotdogen og Lise på meatzaen (meat-pizza).

Julies bolo bestod af en kødsovs af andehjerter og kråser, serveret med grøntsags-spaghetti & persillepesto. Klart vinderen af vores tre retter. Der var  masser af god smag i kødsaucen og det fungerede fint med de strimlede grøntsager som spaghetti. Tilmed var det en rigelig fin og stor portion.

PhotobucketLises meatza gik ud på en slags bøf-bund af oksekød toppet med tomatkompot, skalotteconfit, syltede svampe & persillepesto. Der var ikke de store klager over retten, men heller ikke den vilde jubel – tror måske dommen var, at den var lige lovlig kødtung.

PhotobucketMin hotdog bestod af en røget økologisk pølse med svampe, agurk, Karl Johan-remoulade & confiterede skalotteløg svøbt i en omelet. Sådan set rimelig afbalanceret i ingredienserne, og godt mættende på trods af den lidt kleine størrelse på serveringen. Det der med omelet som brød/wrap, tror jeg nu bare aldrig rigtig bliver et stort hit for mig. Men var virkelig positivt overrasket over den gode måde jeg blev mæt på!

PhotobucketBåde Lise og jeg kastede alligevel misundelige blikke på Julies bolo, da vi ret så hurtigt havde spist vores retter. Boloen var klart den mest hovedretsagtige af de tre – og måske også den ret, hvor man mindst savnede de ‘rigtige ingredienser’ som retten normalt udgøres af.

Og det må jo næsten være humlen ved sådan en slags ‘diæt-mad’. At man ikke sidder og savner alle mulige andre ingredienser eller smage i det man spiser, eller forsøger at forcere en masse mærkelige ingredienser sammen, bare for at lave en ‘sund kage’ eller ‘sund hotdog’ – som Lise også har været inde på i hendes indlæg om palæo-kost.

Men summa summarum – har du lyst til et hurtigt palæo-måltid, så kig forbi PALÆO i Torvehallerne (og snup så bolo’en – du blir glad for dit valg:))

8 kommentarer

 • Martin Jensen

  Hej Piger

  Super fin blog, og dejligt med de mange paleo indlæg (har selv paleo måned i november).

  Ville blot lige nævne at Paleo-restauranterne i Torvehallerne og i Pilestræde ikke er Thomas Rodes. Så vidt jeg har forstået, var han rådgiver i starten, man har nu trukket sig helt ud af det. Han skrev om det på hans fjæsbogs bruger for noget tid siden.

  Tak for en super blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Martin

   Cool – tak for de pæne ord om bloggen og for opdateringen mht. Thomas Rodes involvering i PALÆO 🙂

   Bedste hilsner
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke forsøgt mig med mad fra palæo endnu – og det er til trods for at jeg selv mere eller mindre lever efter konceptet, men jeg syntes der mangler grøntsager i retterne – faktisk et generelt problem når man er ude at spiser – desværre

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Maria

   Kan godt følge dig – det er jo fx en meget sjov idé med en meat-pizza, men det ville klæde mange restauranter, at fokusere på interessante retter, hvor grøntsagerne har hovedrollen. Jeg synes faktisk jeg oplevede en snært af det i lørdags på den nyåbnede Fortunen (http://fortunenkbh.dk/) – de har mange forskellige retter, men deres grøntsagsretter er ret fine små tallerkner i sig selv, hvor grøntsagerne netop får lov at være i fokus.

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er du vild de palæo retter ser lækre ud.
  Tak for god inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Velbekomme 🙂 Og ja – meget delikat udseende mad på trods af stenalder-inspirationen 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thomas

  Kan man finde opskriften på den “spagethiretten” et sted? (På nettet eller i en af palæo-opskriftsbøgerne). Prøvede den af her forleden og som der også skrives her; den er virkelig god. Troede dog at den var på oksekød (?). Gad godt at kunne lave den i mit egen køkken.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Thomas.
   Jeg tør ikke sige om du kan finde opskriften et sted. Jeg er ikke stødt på den, men måske man skulle forsøge at forhøre sig i PALÆOs biks. I øvrigt, så hørte jeg på Roskilde Festival en fugl synge om, at PALÆO har droppet indmaden i kødsaucen og netop er gået over til at bruge oksekød. Lidt ærgerligt, hvis du spørger mig, men det har nok skræmt for mange mennesker væk.
   Jeg laver selv en ret ala dette: Blot en kraftigt indkogt bolognese (og gerne med oksefond til at give dybde) og så squash og evt. gulerod drejet på min spiralizer 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAGHETTI MEATBALLS