MADBLOGGER-KOPPER OG NEM TE

salater med efterår på

Photobucket

Photobucket

Efterårssalater er altså noget af det bedste jeg ved! Jeg tror det er fordi, de bliver lidt mere grove, tunge og mættende i det, at efteråret er en yndlingssalatsæson.

Vores salater er ofte præget af hvad der lander foran døren i én af Aarstidernes kasser. Sidste gang var der både rød grønkål og butternut squash. Og det skulle da vise sig, at være nogle af de bedste efterårs-salat-ingredienser, man kunne ønske sig!

Photobucket

Grønkålen blev hakket uhyre fint og blandet med små tern af gulerod og æble. Dressingen blev superenkel: God olivenolie, Meyers solbæreddike (ge-ni-al!), salt og peber. Det blev til en dejlig knasende, sprød og rustik salat, som jeg lavede to dage i træk uden at blinke.

Efter inspiration fra Thomas Rodes palæomåltid i Lufthavnen, tænkte jeg at butternut squashen kunne bruges rå. Jeg lavede tynde strimler af butternut squashen med en tyndskræller. Et par gulerødder fik samme tur og fik strimlerne selskab af en sprød salat og lidt af den røde grønkål. Butternut squash smager også godt bagt, men prøv den lige rå: Dejligt frisk, lidt sød og meget sprød. Igen en simpel dressing – og du har en dejlig, nærende og forfriskende efterårssalat.

Photobucket

Salaten blev serveret sammen med rester fra min fødselsdag: Kylling i karry serveret som rijstaffel med hakkede peanuts, roser, forårsløg og chutney. Mmmmhhh. Dejlig både smags- og farveeksplosion, selvom farverne er særdeles svære at fange her i det lidt dumme efterårsmørke :-/

Trænger du til mere efterårssalatsinspiration, så læs også her og her

Hvad er din yndlings-efterårs-salat eller ditto-ingrediens?

8 kommentarer

 • Hvor ser salaterne dejlige ud.

  Jeg kunne heller ikke lade være at trække lidt på smilebåndet, da jeg på http://www.madblogs.dk så, vi havde haft samme tanke om efterårssalater 🙂

  Jeg har bagt græskarret, men synes, det er en super ide med tyndskrælleren. Man “glemmer,” at man sagtens kan spise buttternut rå, men det smager aldeles fortrinligt.

  Min salat i dag: http://www.becauseitmatters.dk/efterar-pa-en-tallerken/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Mette, hvor er det sjovt. Vi har da virkelig været i samme “mode” med de efterårssalater. Men det er måske ikke så mærkeligt igen, når vi nu begge holder af god mad og holder øje med sæsonen 🙂
   Din salat ser godt nok også lækker ud – og jeg skriver mig lige bag øret, at mine efterårssalater sagtens kan opjusteres til et fuldt måltid med nogle enkle greb. Og ja, jeg havde aldrig overvejet at spise butternutten (sjovt ord! 🙂 ) rå, før jeg smagte det i lufthavnen. Men det er jo superlækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, og så abonnerer vi vist også begge på Aarstiderne, så nogle af råvarerne bliver uvilkårligt ens.
   For længe siden fik jeg en lille skøn rå Butternut squash salat i Washington. Den skal jeg vist genskabe her i vinter. Og så må jeg hellere kigge mig bedre for i lufthavnen næste gang. Æv – var der lige i søndags…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja det giver jo også et vist sammenfald. Vil glæde mig til at se et re-make af butternut-salaten! Mht. lufthavnen, så er det desværre ikke længere muligt at spise Thomas Rodes dejlige mad. Det var i forbindelse med Nordic dining: https://ganeoggaffel.dk/2012/08/nordic-dining-palaeo-pa-1-klasse/

   Gad dog virkelig godt at han eller andre gode kræfter åbnede et lækkert men tilgængeligt spisested i CPH lufthavn!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Smart! Jeg får grønkål, gulerødder, æbler og salat fra aarstiderne i morgen og har en butternut squash i køleren..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig god opskrift 😉
  Bliver helt sulten efter den salat – både sund og lækker 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Simone.
   Dejligt at høre. De kan helt sikkert anbefales begge to! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MADBLOGGER-KOPPER OG NEM TE