salater med efterår på
Efterårssalater er altså noget af det bedste jeg ved! Jeg tror det er fordi, de bliver lidt mere grove, tunge og mættende i det, at efteråret er en yndlingssalatsæson.
Vores salater er ofte præget af hvad der lander foran døren i én af Aarstidernes kasser. Sidste gang var der både rød grønkål og butternut squash. Og det skulle da vise sig, at være nogle af de bedste efterårs-salat-ingredienser, man kunne ønske sig!
Grønkålen blev hakket uhyre fint og blandet med små tern af gulerod og æble. Dressingen blev superenkel: God olivenolie, Meyers solbæreddike (ge-ni-al!), salt og peber. Det blev til en dejlig knasende, sprød og rustik salat, som jeg lavede to dage i træk uden at blinke.
Efter inspiration fra Thomas Rodes palæomåltid i Lufthavnen, tænkte jeg at butternut squashen kunne bruges rå. Jeg lavede tynde strimler af butternut squashen med en tyndskræller. Et par gulerødder fik samme tur og fik strimlerne selskab af en sprød salat og lidt af den røde grønkål. Butternut squash smager også godt bagt, men prøv den lige rå: Dejligt frisk, lidt sød og meget sprød. Igen en simpel dressing – og du har en dejlig, nærende og forfriskende efterårssalat.
Salaten blev serveret sammen med rester fra min fødselsdag: Kylling i karry serveret som rijstaffel med hakkede peanuts, roser, forårsløg og chutney. Mmmmhhh. Dejlig både smags- og farveeksplosion, selvom farverne er særdeles svære at fange her i det lidt dumme efterårsmørke :-/
Trænger du til mere efterårssalatsinspiration, så læs også her og her
Hvad er din yndlings-efterårs-salat eller ditto-ingrediens?
Hvor ser salaterne dejlige ud.
Jeg kunne heller ikke lade være at trække lidt på smilebåndet, da jeg på http://www.madblogs.dk så, vi havde haft samme tanke om efterårssalater 🙂
Jeg har bagt græskarret, men synes, det er en super ide med tyndskrælleren. Man “glemmer,” at man sagtens kan spise buttternut rå, men det smager aldeles fortrinligt.
Min salat i dag: http://www.becauseitmatters.dk/efterar-pa-en-tallerken/