KYLLING OG GRØNT EN MASSE

STOP-SPILD-AF-MAD SHEPERD’S PIE

PhotobucketLigesom efterår er lig med suppe, er det også lig med de lidt tungere comfort food retter, som jeg er ret så vild med. En af mine favoritter på comfort food fronten er klart sheperd’s pie, som jeg har berettet om før her på bloggen. Og selvom det er en tung ret kan den faktisk godt gøres sådan næsten sund.

Fremgangsmåden, hvis man vil ud i en sund sheperd’s pie, er stort set den samme som for en almindelig sheperd’s pie (som jeg har berettet om her), men i min sunde version blev der leget lidt med mosen, der røg på toppen. Mosen blev nemlig til af udvalgte rester fra kartoffel/rodfrugt/kylling-fadet fra aftenen før – og var derfor meget politisk-korrekt madspilds-minimerende (og faktisk næsten også lidt palæo-agtig!).

I mit reste-kyllingefad gemte der sig nemlig en  dejlig blanding af gulerødder, kartofler, pastinakker, diverse krydderier og flødesauce, der havde fået god smag fra kyllen. Alle disse herligheder blev simpelthen bare scopet over i en skål og blendet grundigt med lidt minimælk i min stavblender – og så var der topping-mos klar til kødsaucen (der blev til, som her i den almindelige version – denne gang huskede jeg bare ærterne!)

Ind i ovnen – ca. 30 minutter – og så var serveret. Ved godt, at det virkelig ikke ser særlig kønt ud, (jeg skyder skylden på de lilla gulerødder fra min Aarstiderne-kasse, de farvede det hele lidt brunt), men kan love, at det altså smagte virkelig godt!

PhotobucketPien blev suppleret med en klassisk mormorsalat bestående af hovedsalat, agurk, ærter og fløde/citron dressing.

PhotobucketPhotobucket

4 kommentarer

 • Det ser fantastisk ud! Vi har straks delt linket på http://www.facebook.com/Madspild

  Keep up the good work 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej med jer – takker, og tak for link-deling 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mette

  Elsker Sheperd’s pie, men det er vel i virkeligheden en Cottage Pie her? Altså med oksekød og ikke lammekød? Kan virkelig anbefale at lave den med lam og masser af rosmarin. Smager fantastisk! (allerbedst på en engelsk pub med en god pint :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Mette – jo, det er vist ifølge ægte engelsk forskrift en cottage pie, men i min familie har vi altid lavet den med oksekød og kaldt den sheperd’s pie, så det tillader jeg mig at blive ved med:) Kan dog snildt forestille mig, at en ægte version med lam og rosmarin også er helt fantastisk – særlig med den der pint til 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KYLLING OG GRØNT EN MASSE