SUND WEEKEND-MORGENMAD

Inspireret af diverse sundhedsinput den sidste tid – blandt andet Lises palæo kost og ‘Slip slikket’ foredraget, som vi var så heldige at være med til i sidste uge – har jeg i en lille uges tid forsøgt mig med sådan et deltids sundt kostindtag. Deltids fordi jeg på mit arbejde hver dag udsættes for byens bedste kantine, som jeg simpelthen ikke kan lade være med at gå amok i – og deltids, fordi der stadig skal være plads til fest, restaurantbesøg og slikposer i biffen.
Men altså i forsøget på at veje bare en lille smule op for fredags-pizza og alkoindtag stod morgenmaden hjemme hos mig i går på æg og tomat – i form af omelet og en omgang tomat-på-panden-snask. Bevares – det var ikke pomfritter fra McDonalds eller nybagte boller med smør, men når det nu skulle være sundt og tømmermænds-reducerende, var det faktisk helt ok.
Min detox morgenmad bestod af:
Tomatsnask:
3 tomater
1/2 løg
Salt, peber, oregano, chilisauce
Omelet:
2 æg pisket med salt og peber
Tomater og løg blev finthakket, stegt på panden i olie, krydret med chilisauce, salt, peber og oregano – og suppleret op med en lille smule vand.
Herefter æggeblandingen på panden – steg til omeletten har samlet sig og begynder at stivne, fold den halvvejs over sig selv – steg lidt videre på den ene og anden side, og så den faktisk klaret – ret nemt – selv med tømmermænd skal det hilses og siges!
Prøv af erstatte det ene æg med en halv banan næste gang – det er lækkert 🙂