MALBECK VINOTERIA - NYT YNDLINGSSTED

SUND WEEKEND-MORGENMAD

PhotobucketInspireret af diverse sundhedsinput den sidste tid – blandt andet Lises palæo kost og ‘Slip slikket’ foredraget, som vi var så heldige at være med til i sidste uge – har jeg i en lille uges tid forsøgt mig med sådan et deltids sundt kostindtag. Deltids fordi jeg på mit arbejde hver dag udsættes for byens bedste kantine, som jeg simpelthen ikke kan lade være med at gå amok i – og deltids, fordi der stadig skal være plads til fest, restaurantbesøg og slikposer i biffen.

Men altså i forsøget på at veje bare en lille smule op for fredags-pizza og alkoindtag stod morgenmaden hjemme hos mig i går på æg og tomat – i form af omelet og en omgang tomat-på-panden-snask. Bevares – det var ikke pomfritter fra McDonalds eller nybagte boller med smør, men når det nu skulle være sundt og tømmermænds-reducerende, var det faktisk helt ok.

Min detox morgenmad bestod af:

Tomatsnask:
3 tomater
1/2 løg
Salt, peber, oregano, chilisauce

Omelet:
2 æg pisket med salt og peber

PhotobucketPhotobucketPhotobucketTomater og løg blev finthakket, stegt på panden i olie, krydret med chilisauce, salt, peber og oregano – og suppleret op med en lille smule vand.

PhotobucketPhotobucketPhotobucketHerefter æggeblandingen på panden – steg til omeletten har samlet sig og begynder at stivne, fold den halvvejs over sig selv – steg lidt videre på den ene og anden side, og så den faktisk klaret – ret nemt – selv med tømmermænd skal det hilses og siges!

PhotobucketPhotobucket

10 kommentarer

 • Prøv af erstatte det ene æg med en halv banan næste gang – det er lækkert 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åhh, det lyder lidt sært.. men på den anden side også oplagt for at opnå sådan en lidt blød mushiness til omeletten – det må afprøves! Tak for tippet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Det smager fantastisk- især hvis du smider kanel i:)
   Evt prøv paleo-opskrifter.dk der er alt fra snacks, mad og kager 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Nanna – tak for tippet – og toppet op med lidt kanel, kan jeg godt se, at det går hen og bliver lidt bananpandekage-agtigt – smart! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Hej Emilie, ser lækkert ud, må jeg spørge hvor du har købt det der lyseblå tallerken/bakke fra? Og er det et tallerken, og kan man stadigvæk købe dem? 🙂
  Synes det er sådan en fin farve og evt nyt alternativ til tallerken

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej N – det lille lyseblå skærebræt er nemlig super fint til frokostmadder og små anretninger:) Det er fra mærket Ferm. Jeg købte det på tilbud for et par måneder siden i butikken NORD på Godthåbsvej, men tror man kan finde Ferm’s produkter i Illum, Magasin og lignende steder – og garanteret også på nettet.

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kunne det være dette bræt? http://www.ferm-living.com/buttering-board-green/ (PS. Enter at your own risk. Der er pææne ting!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Yeeeas – I believe it is 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser super lækkert ud 🙂

  Fedt bestik

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Vinnie – bestikket er også mit yndlings, fundet i en loppebiks i Gilleleje, og helt perfekt med de ret lange ‘tænder’

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MALBECK VINOTERIA - NYT YNDLINGSSTED