FESTER, GÆSTER & FINE TALLERKNER

Afternoon tea

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

For nylig var Emilie og jeg til the hos Perchs (ved jeg sprognørder – og at jeg har nævnt det før – men det glæder mig altså, at også Perchs holder fast i at stave the med h. Det gør det ligesom lidt mere legalt :-)).

Vi var sat stævne i den fine the-salon over butikken i Kronprinsensgade. Her blev vi taget i mod af Christian og Stine Hincheldey, der er bror og søster, og som i dag står bag Perchs (selvom farmand også passer biksen fra tid til anden). De to er – så vidt jeg husker – den 7. generation, der igennem Perch Thehandels 177-årige historie har regeret i butikken. Ret så imponerende.

Vi blev budt på afternoon tea med fingersandwich, scones og kager (det kan virkelig anbefales. Jeg følte mig som en fin engelsk frue – på den bedst tænkelige måde – jeg skal helt sikker til the hos Perchs igen!) mens vi fik et foredrag om the og om Perchs historie.

Jeg blev helt grebet af det. Hvem skulle have troet, at the kunne være så spændende? Bl.a. lærte vi om hvordan al the stammer fra den samme plante og at de forskellige smage handler om hvornår bladene bliver høstet, hvilke blade der høstes, hvordan jordbunden og selvfølgelig klimaet er, og ikke mindst hvordan man behandler thebladene efter de er blevet høstet.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Til sidst blev der smagt the til den helt store guldmedalje. Vi fik også en del tips og tricks til, når man brygger the hjemme i sit eget køkken. Dem skal I da ikke snydes for, så de kommer i et senere indlæg 🙂

The-arrangementet foregik i Perchs Tearoom oven på butikken. Jeg sidder allerede og pønser på, hvornår jeg skal derind igen. Det er virkelig et fint sted, som kalder på ro og forkælelse. Du kan se deres menu-kort her. Jeg gætter på, at vi fik den store ceremoni uden cremant, men jeg er ikke helt sikker.

Pssst.. og husk lige at du stadig kan nå at deltage i vores konkurrence om fine kogebøger.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FESTER, GÆSTER & FINE TALLERKNER