Tip: Mad på film - CPH:DOX

DADELKUGLER

Dadelkugler

I den sidste måneds tid har jeg, i forbindelse med min paleo diæt, (mere om de første 30 dage snart) undgået alt med raffineret sukker og stivelse. For en sukkergris som mig har det været en stor udfordring! Og jeg har haft brug for nogle loop holes, men altså uden at det betød, at jeg brød “kuren”. Da vi med bloggen var til “Stop Slikket” foredrag fik vi nogle små dadel- og nøddekugler fra det danske mærke Delights Kur (dem her). Når man ikke til daglig spiser sukker, er de virkelig søde og gode og en fin substitut til kage/slik/chokolade. Da jeg (lynhurtigt) havde kværnet mine udleverede pakker, tænkte jeg, at det ikke kunne være så svært at lave dem selv. Det var det heller ikke!

Til en lille tallerkenfuld brugte jeg en stor håndfuld ristede hasselnødder, hvor jeg lige gnubbede det brune skind af, 6-7 medjoul dadler (det er de store dadler, som er suverænt de bedste efter min smag), lidt salt, et godt drys vanillepulver og valrhonas usødede kakaopulver (det er dyrt, men klart det værd, når man spiser det så rent som her plus det virkelig smager bedre end den almindelig slavekakao fra Netto).

Fremgangsmåden er såre simpel. Blend nødderne, smid dadler, salt og kakao i og blend det til det har en let smuldrende konsistens, tril det til kugler og drys evt. lidt ekstra kakao over.

Da jeg lavede dem anden gang endte min minihakker med at give endeligt op! Den led allerede slemt under, da jeg bagte appelsin-dadelkagen (som jeg skrev om her) og første omgang kugler. Så pas på jeres grej, men hold jer ikke tilbage for de er virkelig gode!

Dadelkugler2

Valrhona kakao

11 kommentarer

 • Daddelkugler er virkeligt geniale! Jeg har også i snart en måned været korn- og sukkerfri, så du har ret – der skal nogle alternativer til 🙂 Har faktisk selv både lavet daddelkugler og en variation over daddel-appelsin-kagen – det er sjovt hvordan inspirationen nok kommer mange af de samme steder fra ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

   Ja, man skal altså lige unde sig selv nogle treats engang i mellem 🙂 Og så er jeg vild med, at det ikke er sunde treats!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elsker daddelkugler! De er så lækre og smager faktisk bedre end slik! Og så er de meget sundere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Dadelkugler – eller bare dadler – er jo fantastiske!
  Har du/I prøvet Raw Bite’s? De er simpelthen så fantastiske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan virkelig anbefale iherb til sådan noget som ren kakao og alle mulige andre sunde, sukkerfri og helsam-agtige produkter. Det bliver sendt fra USA og er virkelig meget billigere, og det virker hver gang! Jeg køber min kakao fra Now Foods der og giver ca. 50 kr. for lige omkring 400 g. Man kan også købe krydderier og andre ting, og langt det meste er sukkerfrit, saltfrit og økologisk. 🙂 Link til deres kakaoudvalg: http://www.iherb.com/Cocoa-Cacao

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser virkelig gode ud, og rigtig god idé at købe noget bedre kvalitetskakao. Jeg lavede selv nogle raw daddel kugler her http://healthup.bloggersdelight.dk/2013/03/raw-chokokugler/. De smagte også helt fantastiske. Her har jeg også tilsat en moden banan og kaffe og rullet dem i forskellige nødder – specielt dem med kokos smager himmelsk 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Jeg glæder mig til at lave de lækre dadelkugler til mine gæster i morgen 🙂 Men jeg må lige indsparke – de er jo ikke sukkerfri….vaniliesukker er jo sukker med en lille smule vanilie i. Hmm tror jeg forsøger med ren vanilie. Derudover er der masser af sukker i al tørret (og frisk) frugt. Men hey, det er da langt mere lækkert 😉 Har spist stivelsesfri i 3 år (også uden frugtsukker) Elsker det. Men er altså begyndt at bruge lidt tørret frugt….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Malene
   Der skulle selvfølgelig stå vanillepulver og ikke vanillesukker – og altså dermed ren vanille uden tilsat sukker. Tak for de opmærksomme øjne. Jeg har lige redigeret det i indlægget.
   Og ja, der er jo masser af sukker i tørret frugt. Jeg har også selv været uden frugtsukker m.m., men er tilbage i et mere moderat sukkerforbrug af både den ene og den anden slags sukker. Jeg kan dog virkelig mærke hvor meget sukker påvirker min krop efter jeg har været på pause. Har du det mon også sådan?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Hej Julie.
   Nu har jeg lavet de lækre dadelkugler – med vanilie 🙂 Jeg elsker dem!!
   Min krop har det allerbedst uden sukker, det er der slet ikke tvivl om. Men jeg har også fundet en fin balance, efter en længere periode som asket 🙂
   Både min mand og jeg har haft ret voldsomme reaktioner på sukker, efter bare 6 uger uden sukker. En skål is og så var vi begge rigtig dårlige. Så det var meget tydeligt at mærke, at det var som gift for vores kroppe!
   Så hurra, for den her slags opskrifter <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt at høre fra dig, Malene. Jeg har haft præcis samme oplevelse. Det er ret voldsomt at opleve, at man kan få det så skidt af sukker. Men også godt at finde sin egen balance. Dejligt at du kan lide dadelkuglerne. Bogen som Lise refererer til har nogle fine opskrifter på slik og snacks uden tilsat sukker, som man godt kan få inspiration fra. Jeg har også lavet en lidt anden version af dadelkuglerne med appelsinsaft og -skal, lidt stærk kaffe og så masser af blendede nødder (mandler og hasselnødder) samt kakao. Slet ikke skidt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Mad på film - CPH:DOX