DADELKUGLER
I den sidste måneds tid har jeg, i forbindelse med min paleo diæt, (mere om de første 30 dage snart) undgået alt med raffineret sukker og stivelse. For en sukkergris som mig har det været en stor udfordring! Og jeg har haft brug for nogle loop holes, men altså uden at det betød, at jeg brød “kuren”. Da vi med bloggen var til “Stop Slikket” foredrag fik vi nogle små dadel- og nøddekugler fra det danske mærke Delights Kur (dem her). Når man ikke til daglig spiser sukker, er de virkelig søde og gode og en fin substitut til kage/slik/chokolade. Da jeg (lynhurtigt) havde kværnet mine udleverede pakker, tænkte jeg, at det ikke kunne være så svært at lave dem selv. Det var det heller ikke!
Til en lille tallerkenfuld brugte jeg en stor håndfuld ristede hasselnødder, hvor jeg lige gnubbede det brune skind af, 6-7 medjoul dadler (det er de store dadler, som er suverænt de bedste efter min smag), lidt salt, et godt drys vanillepulver og valrhonas usødede kakaopulver (det er dyrt, men klart det værd, når man spiser det så rent som her plus det virkelig smager bedre end den almindelig slavekakao fra Netto).
Fremgangsmåden er såre simpel. Blend nødderne, smid dadler, salt og kakao i og blend det til det har en let smuldrende konsistens, tril det til kugler og drys evt. lidt ekstra kakao over.
Da jeg lavede dem anden gang endte min minihakker med at give endeligt op! Den led allerede slemt under, da jeg bagte appelsin-dadelkagen (som jeg skrev om her) og første omgang kugler. Så pas på jeres grej, men hold jer ikke tilbage for de er virkelig gode!
Daddelkugler er virkeligt geniale! Jeg har også i snart en måned været korn- og sukkerfri, så du har ret – der skal nogle alternativer til 🙂 Har faktisk selv både lavet daddelkugler og en variation over daddel-appelsin-kagen – det er sjovt hvordan inspirationen nok kommer mange af de samme steder fra ;D