SPELTOTTO

FESTER, GÆSTER & FINE TALLERKNER

PhotobucketKender I det der med, at man bare i nogle perioder overhovedet ikke er gearet til fest og ballade? Sådan havde jeg det en god del af september måned. Jeg ville bare meget hellere hygge med comfort food, videoaftener, pandekager, store slikposer og bif-ture. Til gengæld er det som om, at min indre festabe fandt sig selv frem i oktober, hvor man jo bare må gøre et eller andet for at modarbejde vinterdepression og regnvejr. Det er blevet til en masse hyggelige festligheder – bl.a. ude i byen til indtag af deejlig mad og deejllige drinks med deejlige mennesker på Fortunen, og til pizza, vino og SodaStream fest hjemme med ligeså deejlige mennesker.

Men altså Fortunen har vi berettet om før – og Julie har allerede givet rigtig gode tip til homemade pizzamaking, så vil i denne omgang bare nøjes med at vise en masse billeder fra henholdsvis Fortun- og pizzafesten. Og så ikke mindst bringe en efterlysning! Jeg er helt vild med Fortunens flotte Blå Tone tallerkner fra Bing & Grøndahl, men har bare ikke kunne finde dem nogen steder på Lauritz eller lignende, så skulle du evt. være faldet over dem i din lokale antik-butik, en skør ukendt webshop, den blå avis eller andet, så send gerne et tip denne vej 🙂

PhotobucketDejlig stor 1-liters vino til damerne

PhotobucketVist nok en slags svinerilette med lækre cremede gulerødder på de pæææne tallerkner

PhotobucketKyllinge-nuggets Fortunen-style!

PhotobucketDiverse stuvede rare grøntsager med old school karse

PhotobucketMange tallerkner på bordet – og hånd i aktion…

PhotobucketSindsygt lækre skorzonerødder i rødbede-ballade – stærkt anbefalelsesværdige!

PhotobucketTempurastegte grøntsager og misodip

PhotobucketUndertegnedes forsøg på at være street iført Lises kærestes cap;)

PhotobucketVirkelig rar chokolade-fondant dessert-sag

PhotobucketDessert på tallerknerne og drinks i glassene

Og så pizza-frenzy-festen coming up – dejen inspireret af Gorm’s (ex. surdej) – fyldet en god blanding af hjemmelavet tomatsauce, mandolin-skårne kartofler, parmaskinke, friske tomater, mozzerella, parmesanost, bacon, svampe, auberginer, artiskokhjerter og basilikum. Nåå ja – og så skulle vi også lige teste køkkenets nye indflytter – SodaStream maskinens evner udi produktion af vodka med brus… Kan ikke anbefales – resultatet er vodka udover det meste af køkkenet. Så et godt tip herfra – hold jer til at lave danskvand på sådan en fætter! Det klarer den til gengæld også ret så godt!!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

11 kommentarer

 • Ser godt ud det hele. Jeg kender godt de perioder, hvor sofaen er langt mere attraktiv end baren 🙂
  Angående sodastream så skal jeg også snart prøve sårn én. Glæder mig!
  Hvad synes I om den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Lige præcis Signe:) Den SodaStream jeg brugte til pizza-festen var et ældre låne-eksemplar, så vi venter stadig også i spænding på at teste den nye Source – er ret sikker på, at den blir et hit i køkkenet!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Okay! Så skal der testes løs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De er også så fine de tallerkner – dem kan jeg godt forstå, du gerne vil have hjem på hylderne. Jeg skal altid begrænse mig, hver eneste gang jeg får øje på noget nyt stel, jeg gerne vil have, men det er bare så svært. Især det gamle royale porcelæn som Musselmalet, Mågestellet og Blå Blomst har jeg en stor svaghed for, yaiks, det er fint.
  Kan ikke huske hvorhenne jeg har set Blå Tone, men det var sikkert i Aalborgområdet, og dermed et godt stykke fra dig af (; God jagt.

  – Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan

  Hej.
  Du skriver.: Og så ikke mindst bringe en efterlysning! Jeg er helt vild med Fortunens flotte Blå Tone tallerkner fra Bing & Grøndahl, men har bare ikke kunne finde dem nogen steder på Lauritz eller lignende, så skulle du evt. være faldet over dem i din lokale antik-butik, en skør ukendt webshop, den blå avis eller andet, så send gerne et tip denne vej.

  Hvad skal du bruge ?. Jeg har det du leder efter.

  Hilsen
  Allan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Allan

   Fantastisk! Jeg leder efter middagstallerkner og/eller frokosttallerkener i Blå Tone serien (helst uden hotel/restaurant-logoer i midten). Er det noget du ligger inde med?

   Bedste hilsner
   Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Bjørnskov

  Hej Emilie
  Har du fundet tallerkenerne? Så nemlig en stak hos en antik i Odense for en uges tid siden, og vil gerne kigge efter dem for dig, hvis det stadig har interesse.
  Mvh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Nina – nej, det er faktisk ikke lykkedes mig at finde tallerkenerne endnu – så du må meget gerne tjekke om de stadig er at finde i antik-biksen, hvis det ikke er alt for bøvlet. Det ville være helt sødt af dig!!!

   Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina Bjørnskov

  Hej Emilie
  Jeg var forbi min antik-pusher i dag og fik 4 blå tone middagstallerkener med hjem. De kostede kun 150 kr/stk. Du kan sende mig en mail, hvis du vil se billeder.

  Mvh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina jessen

  Hej jeg har disse flotte tallerkner som her skrives om, men jeg er helt syg efter at skaffe de duge der er vist sammen m tallerknerne på fortunen. Er der hjælp at hente?? Mvh Karina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Karina – dugen er faktisk ikke en dug – men bordet i sig selv – det har et rigtig flot kvadratisk mønster som overflade. Har dog en mistanke om, at Fermliving godt kunne have en dug i lignende stil:) Det er et kig på en webshop værd i al fald;)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPELTOTTO