EMILIES INTERKONTINENTALE BLOG TIPS

Fordej til honninghjerter, det er nu!

Photobucket

Photobucket

Hvis du ligesom jeg kunne tænke dig, at servere skønne, krydrede honninghjerter til jul, så er det NU du skal ud af starthullerne.

Fordejen skal nemlig stå en måneds tid før den er klar til at blive til honningkagedej (den kan også bruges til snitter med æblekompot og smørcreme!). Altså er der ikke andet for end at indlede julesyslerne nu.

I første omgang skal du bruge følgende til fordejen:

 • 500 g hvedemel
 • 500 g honning – eller så meget, at dejen lige netop hænger sammen.

Jeg bagte også disse kager sidste år og jeg vil ikke sige, at det var en leg hele vejen igennem – jeg var meget i tvivl om, om dejen nu var som den skulle og manglede lidt information hen ad vejen. Men det lykkedes! Og sidste års kvaler har gjort, at jeg nu forhåbentlig kan give en lidt mere kvalificeret vejledning. Sidst men ikke mindst har jeg noget så sjældent som billeder i dagslys af første del af processen fra sidste år.Tjek!

Opskriften kommer fra Meyers bageri, og jeg må indrømme, at jeg manglede nogle dessiner undervejs. Da jeg havde æltet fordejen sammen var den nærmest en slags smuldredej, som lige knap hang sammen. Jeg var meget i tvivl om, den var for tør – og det viste sig, at det var den altså. Senere i processen, da selve dejen skulle laves, endte jeg derfor med at måtte spæde mere sirup/honning og æggeblommer til.

Gør derfor således, når du laver fordej:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bland honning og hvedemel sammen og ælt det godt sammen. Dejen skal lige netop hænge sammen og ikke smuldre for meget. Er din dej stadig meget svær at få til at hænge sammen, tilføj da mere honning lidt efter lidt, indtil dejen hænger ordentligt sammen.

Fordejen puttes i en skål eller lignende med låg og stilles køligt, dog ikke i køleskabet. Jeg stillede min i et køkkenskab tæt på en ydervæg. Det fungerede fint.

Opskriften fortsættes i et senere indlæg, men jeg kan da lige løfte sløret for ingredienserne til selve dejen – ud over fordejen:

 • 2 æggeblommer
 • 10 g potaske
 • Fordejen
 • 5 g stødt kanel
 • 5 g stødt ingefær
 • 5 g stødt nellike
 • mørk chokolade til at overtrække med.

Min dej gav til 55 runde små runde honningkager stukket ud med et vandglas samt to “store” håndskårne hjerter.

Honninghjerterne skal bages 3-4 dage før de skal spises og kan sagtens bages af flere omgange..

Stay tuned!

 

 

21 kommentarer

 • Ejjj altså – har et indlæg liggende klar, lige magen til! Lavede fordej i fredags og er spændt på resultatet – og den lange ventetid 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hihi, Christina. To sjæle, en tanke. Jeg var meget tilfreds med resultatet sidste år trods lidt genvordigheder undervejs 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura Møller

   Hej Christina og Julie

   Jeg følger begge jeres blogs! Og hvor er det fantastisk, at I begge laver honningkager efter Meyers opskrift. Jeg er selv gået i gang (d. 1. november) og manglede virkelig også nogle informationer om, hvordan det skulle se ud, men det virker som om, den er god nok min fordej.
   Jeg glæder mig til at høre mere fra Jer begge 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ih hvor hyggeligt, Laura. Og sejt at du er ude i lidt bedre tid end os. Jeg skal nok komme med et opfølgende indlæg om næste step i processen også. Jeg tror at dejens konsisten og målenes rigtighed har meget med den type mel man bruger at gøre. Den mel jeg brugte sidste år, var måske noget grovere end en “almindelig” hvedemel og sugede derfor mere honning til sig.. Måske 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nam nam der lugter lidt af jul 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så er årets honningkagedej sat over! Jeg kommer nok til at krydre mine endnu mere – men det er fedt med en god grundopskrift! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det lyder godt, Marie! Og ja, det kunne da godt være at man skulle være lidt mere modig, når det kommer til krydringen. Tak for tippet 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hehe, ja det er altid sjovt! Tænker at lave en appelsin-kardemommekrydret smørcreme at putte imellem. Og så servere en specialfremstillet kryddersnaps med de samme krydderier i som i kagen. Håber det bliver godt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ohhh, det lyder jo som sand kræs – og meget mere avanceret end hvad jeg er kommet frem til. Ved end ikke om jeg kommer til smørcremen i år eller om de blot bliver au naturel. Men man kunne jo overveje at overtrække dem med en god appelsinchokolade (har en plade fra chocolate and love liggende derhjemme, som måske kunne dedikeres til projektet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majbritt Kirk

  Følger spændt hvornår resten af honninghjerte opskriften kommer! De skal jo nok snart laves færdige hvis de også skal hvile nogle dage……..
  Det er super skønt at følge og lade sig inspirere af jeres blo

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Majbritt, den kommer på i eftermiddag! Jeg tænkte netop det samme, så jeg iler med opskrift og fremgangangsmåde senere. Du må endelig sige til, hvis du har spørgsmål til processen – så svarer jeg efter bedste evne.
   Dejligt du følger med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Kjær Mortensen

  Der er en fejl i Meyers opskrift i dejen – der står man skal tilsætte 10 gr hjortetaksalt + potaske. Det gjorde jeg og det hele hævede op og faldt derefter helt sammen. Jeg måtte smide hele den dyre dej ud.10 x øv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Jette. Øv øv. Men jeg skal lige forstå det korrekt. Står der både 10 g hjortetaksalt og 10 g potaske?

   Min opskrift har jeg fra Meyers bagebog: Der står kun potaske i min og det fungerede helt fint.

   Hvornår i processen hævede din dej op?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Hej julie og jette. Godt jeg lige læste jeres indlæg, jeg har også den opskrift med 2 typer hæve middel opskriften er fra nettet “Merers jul”
   min for dej er stenhårdt, han skriver det kan den godt blive, men der sker en kemisk prosses når hæve midlet kommer i, har i nogen erfaring med dette?? I opskriften står der den skal opbevares i køleskab. mvh. Bodil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • poul

   Hej piger. Hjortetaksalten får dejen til at hæve og opvasken er den der efter afvænning får honningkagerne til at samle fugt fra omgivelserne. Hilsen en bager

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Min fordej er fuldstændig hård og selvom jeg nu har hældt æggeblommer, hjortetakssalt og opløst potaske over sker der ingenting. Mon den bliver blød eller tror I det er mislykkedes?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Henriette
   Jeg har haft samme problem med at dejen var for hård og smuldrende. Jeg tilførte mere honning, lidt sirup (fordi jeg løb tør for honning) og lidt vand. Så gik det! Håber ikke mit svar kommer for sent!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sammen med den mængde æggeblommer, der stod i opskriften. Jeg har siden undersøgt sagen hos Gane & Gaffel, der vist har stået overfor samme problem, og jeg kunne også have løst problemet ved at tilføre […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  I den Meyers opskrift jeg har fundet er det 500g honning og kun 250g mel…? Det kaster jeg mig ud i nu, og så må vi se hvordan det ser ud om en måned!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det lyder som om det kunne være løsningen! Håber de bliver gode!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EMILIES INTERKONTINENTALE BLOG TIPS