Fordej til honninghjerter, det er nu!
Hvis du ligesom jeg kunne tænke dig, at servere skønne, krydrede honninghjerter til jul, så er det NU du skal ud af starthullerne.
Fordejen skal nemlig stå en måneds tid før den er klar til at blive til honningkagedej (den kan også bruges til snitter med æblekompot og smørcreme!). Altså er der ikke andet for end at indlede julesyslerne nu.
I første omgang skal du bruge følgende til fordejen:
- 500 g hvedemel
- 500 g honning – eller så meget, at dejen lige netop hænger sammen.
Jeg bagte også disse kager sidste år og jeg vil ikke sige, at det var en leg hele vejen igennem – jeg var meget i tvivl om, om dejen nu var som den skulle og manglede lidt information hen ad vejen. Men det lykkedes! Og sidste års kvaler har gjort, at jeg nu forhåbentlig kan give en lidt mere kvalificeret vejledning. Sidst men ikke mindst har jeg noget så sjældent som billeder i dagslys af første del af processen fra sidste år.Tjek!
Opskriften kommer fra Meyers bageri, og jeg må indrømme, at jeg manglede nogle dessiner undervejs. Da jeg havde æltet fordejen sammen var den nærmest en slags smuldredej, som lige knap hang sammen. Jeg var meget i tvivl om, den var for tør – og det viste sig, at det var den altså. Senere i processen, da selve dejen skulle laves, endte jeg derfor med at måtte spæde mere sirup/honning og æggeblommer til.
Gør derfor således, når du laver fordej:
Bland honning og hvedemel sammen og ælt det godt sammen. Dejen skal lige netop hænge sammen og ikke smuldre for meget. Er din dej stadig meget svær at få til at hænge sammen, tilføj da mere honning lidt efter lidt, indtil dejen hænger ordentligt sammen.
Fordejen puttes i en skål eller lignende med låg og stilles køligt, dog ikke i køleskabet. Jeg stillede min i et køkkenskab tæt på en ydervæg. Det fungerede fint.
Opskriften fortsættes i et senere indlæg, men jeg kan da lige løfte sløret for ingredienserne til selve dejen – ud over fordejen:
- 2 æggeblommer
- 10 g potaske
- Fordejen
- 5 g stødt kanel
- 5 g stødt ingefær
- 5 g stødt nellike
- mørk chokolade til at overtrække med.
Min dej gav til 55 runde små runde honningkager stukket ud med et vandglas samt to “store” håndskårne hjerter.
Honninghjerterne skal bages 3-4 dage før de skal spises og kan sagtens bages af flere omgange..
Stay tuned!
Ejjj altså – har et indlæg liggende klar, lige magen til! Lavede fordej i fredags og er spændt på resultatet – og den lange ventetid 😉