DADELKUGLER

Nem reste-rejebisque

Photobucket

Jeg elsker rejer, men er efterhånden kommet frem til, at de eneste rejer, som jeg selv gider at købe er hele grønlandske rejer, som man selv piller. Har man først haft snitterne i sådan nogle, så synes mange andre rejer altså som nogle sølle, bløde og kedelige efterligninger. For ikke at tale om dem  i lage, som mest af alt smager af .. ja, lage.

Hermed ikke sagt at jeg ikke spiser andre rejer. Ork. Men når jeg selv skal købe dem, så gider jeg ikke at købe andre. Dem man selv skal pille er bare i en helt anden liga.

Rejerne fås fra tid til anden i Netto til særdeles rimelige priser – og så hapser jeg altid et par poser til fryseren.

Når man nu har pillet og nydt sine rejer – f.eks. med hjemmerørt mayo og godt brød til –  så skal der laves rejebisque! Der er ingen grund til ikke at gøre det, og når du først har smagt det, så vil du aldrig smide rejeskaller ud igen. Det er nemlig nemt – og så smager det af en million (nu siger jeg nem – og det mener jeg! Men bisquen skal koge noget tid, så det går ikke hurtigt. Til gengæld passer den sig selv det meste af tiden. Sæt den f.eks. over, når du har spist rejerne og pas den i løbet af aftenen – så er der blære-forret eller frokost til dagen efter).

Oftest kan det også laves af ting man allerede har i huset, så det er en billig godbid, når nu rejerne er konsumeret.

Du skal bruge:

  • Rejeskaller
  • Lidt cognac, en rest hvidvin, dry martini el.lign. Et skvis vodka kan sikkert også bruges og du klarer dig også hvis du ikke har alkohol på lager.
  • Lidt tomatpure (hvis du investerer i sådan én, har du altid noget på lager)
  • Lidt piskefløde
  • Gerne lidt grønt til pynt: Persille, purløg eller lignende.

Start med at hælde lidt olie i en gryde og rist rejeskallerne heri. De må godt få lidt solid varme – de skal bare ikke brænde på. Det er her du fremmaner en god del af smagen.

Smid din alkohol over de ristede skaller og lad det koge lidt af.  Hæld vand over. Ca. så det dækker og så samme mængde igen.

Lad det hele koge godt og grundigt igennem og begynde at koncentrere sig. Min stod et par timer og passede sig selv, mens jeg så et par afsnit af Game of Thrones 🙂 Si herefter rejeskallerne fra og suppen over i en skål. Vask gryden af, tilbage på blusset og hæld en smule olie og lidt tomatpuré i bunden.

Også dette ristes godt af, det vil sige varmes igennem til det begynder at smelte/boble. Det skal ikke brænde på.

Rejesuppen hældes over og det hele koger lystigt videre til bisquen nærmer sig en god og kraftig smag.

Til sidst tilsættes et skvis fløde og bisquen smages til med evt. lidt salt og peber, eller måske et drys sukker, hvis den er blevet for kraftig i smagen.

Photobucket

Server med brød efter eget valg og gerne lidt grønt på toppen. En klat creme fraiche har heller aldrig gjort nogen fortræd.

Du kan sagtens stoppe processen et sted mellem trinene her, hvor det nu end passer dig. Jeg satte den på køl lige før sidste trin og varmede så bare op og tilsatte fløde. Du kan også holde pause efter du har siet rejeskallerne fra – alt efter hvor meget tid du har hvornår.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DADELKUGLER