NY YNDLINGS ÆBLEDESSERT

Efter min sukkernedtrapning for noget tid siden, er jeg altid på jagt efter nye variationer over temaet sukkerfattige desserter, der stadig kan stille den søde tand.
Denne er blevet en af de helt store hits sammen med bl.a. denne her og denne her. Når først hovedingredienserne står trygt på køleskabshylden, så er den supernem at bikse sammen.
Til æbledesserten skal du bruge følgende:
- Letpisket flødeskum
- Æblesmør (jeg bruger Valdemarsros lækre opskrift tilsat citronskal og saft – jeg dropper sukkeret og tilsætter i stedet en lille smule (2 spsk) xylitol, når æblemassen har været presset igennem sigten og ryger i gryden igen), som står på køl i glas og smager vidunderligt på alt.
- Ristede blendede hasselnødder spicet op med kanel og kardemomme (jeg har ladet mig inspirere af Umahro Cadogans Slip slikket-opskrift og lavet en stor portion, der holder sig fint i et glas på køl og tilføjer crunch og nøddesmag til morgenmad og desserter).
- Evt. lidt knuste kakaobønner (fås bl.a. hos Hotel Chocolat), alternativt lidt hakkede nødder eller kerner.
- Basilikum, mynte eller citronmelisse til pynt.
Æblesmør, flødeskum og hasselcrunch lægges i lag i et glas. Der drysses med ekstra crunch og måske lidt grønt på toppen. Så er der dømt æbleskøn flødedrøm!
yumyyyy
http://victoriapeace.blogspot.com.es/