VEGGIE CURRY

NY YNDLINGS ÆBLEDESSERT

Photobucket

Efter min sukkernedtrapning for noget tid siden, er jeg altid på jagt efter nye variationer over temaet sukkerfattige desserter, der stadig kan stille den søde tand.

Denne er blevet en af de helt store hits sammen med bl.a. denne her og denne her. Når først hovedingredienserne står trygt på køleskabshylden, så er den supernem at bikse sammen.

Til æbledesserten skal du bruge følgende:

 • Letpisket flødeskum
 • Æblesmør (jeg bruger Valdemarsros lækre opskrift tilsat citronskal og saft – jeg dropper sukkeret og tilsætter i stedet en lille smule (2 spsk) xylitol, når æblemassen har været presset igennem sigten og ryger i gryden igen), som står på køl i glas og smager vidunderligt på alt.
 • Ristede blendede hasselnødder spicet op med kanel og kardemomme (jeg har ladet mig inspirere af Umahro Cadogans Slip slikket-opskrift og lavet en stor portion, der holder sig fint i et glas på køl og tilføjer crunch og nøddesmag til morgenmad og desserter).
 • Evt. lidt knuste kakaobønner (fås bl.a. hos Hotel Chocolat), alternativt lidt hakkede nødder eller kerner.
 • Basilikum, mynte eller citronmelisse til pynt.

Photobucket

Æblesmør, flødeskum og hasselcrunch lægges i lag i et glas. Der drysses med ekstra crunch og måske lidt grønt på toppen. Så er der dømt æbleskøn flødedrøm!

6 kommentarer

  • Julie

   Yes indeed. A lovely and comforting little dessert 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lyder som en ret, jeg har lyst til at guffe i mig i skrivende stund :)!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Den er et klart hit. Måske jeg skal brygge én sammen i aften.. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmm, sådan en omgang kunne jeg godt bruge på en mørk novembersøndag 🙂
  Ret lækkert med kakaobønnerne – har endnu ikke kunne opdrive nogle, men skal da vist på jagt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja ikke. Jeg kunne også godt have brugt én i går, men endte faktisk med at være for mæt efter aftensmaden 🙂 Kakaobønnerne er superlækre som delikat drys. Jeg føler mig ret overbevist om at Hotel Chocolat er stedet, du skal søge. Kan dog ikke anbefale at smide en hel håndfuld i munden uden andet. Det er det lige en tak for bittert til. Men på dessert eller morgenmad! Haps!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VEGGIE CURRY