The-tips fra Perchs
Som sagt fik vi også et par gode fifs med fra Perchs, til når man skal brygge sin the derhjemme. Ligesom med kaffe er det en hel videnskab – og der er nogle hurtige måder, man kan give sig selv en bedre the-oplevelse.
- Brug koldt friskt vand
- Bring det i kog og tag det af, så snart det koger. Nogle elkedler har det med at koge videre, selvom vandet faktisk er kogende, men det koger ilten ud af vandet, så tag det bare af, når det begynder at koge.
- Lad vandet køle af i 5 minutters tid, hvis du laver grøn the. Vandet skal være ca. 75-80 grader varmt, for at du får alle de sunde stoffer ud af din the. Jeg synes også selv, at jeg kan smage en klar forskel: Hvis grøn the får for varmt vand, synes jeg den har tendens til at blive bitter.
- The har brug for plads! Bruger du tre fra dåse, så sørg for at dit thefilter er så stort, at theen kan folde sig ordentligt ud, når den bliver overhældt med vand. Den kan udvide sig ret meget. Du kan også smide thebladene direkte ned i kanden og så si den færdige the over i en anden (forvarmet) kande.
- Det samme gør sig gældende for thepose-the. Det er én af grundene til at de små nylonposer er smarte. Der er god plads, til at theen kan folde sig ud. (En anden er, at det er nemmere for vandet at væde theen og en tredje at nylonposerne ikke smager af noget.)
- Rør gerne rundt i din the, når den har trukket færdig. Så sikrer du, at smagen fra theen er ordentligt fordelt.
- Tag angivelser af trækketid, temperatur og dosering alvorligt. Drikker du Perchs, har de gode Perchs-søskende fået udviklet en the-app, så du altid ved hvor lang tid – og ved hvilken temperatur – netop den the du drikker skal have.
Fin nylonpose med thebreve fra Perchs – og tjek så lige posens motiv. Det er jo genialt. Manden på billedet er tidligere Perchs-ejer og vist nok de to nuværende ejeres oldefar.
Har I nogle the-tips I vil dele? Og hvad er jeres yndlingsthe egentlig? Jeg er stadig meget på urtevognen, men er blevet lidt småforelsket i Perchs White Tempel.
Min nye yndlingsthe er Fleur de Provence fra Tante T. Den er fantastisk! Grøn karamel med mint er også virkelig skøn (også fra tanten), og cool mint. Og ananas-ingefær. Jeg eeeeeelsker the, men synes også det kan ses på tænderne (måske er det rødvinen og kaffen?)