EN SLAGS BOLOGNESE

Det er jo ikke fordi, at vi ikke har skrevet om spaghetti kødsauce før her på bloggen, så det er vist ikke nyhedens interesse jeg kan lokke med, med dette indlæg. Til gengæld tror jeg snildt, at dette indlæg lever op til nyhedskriterierne om væsentlighed og identifikation – for der er vist ikke en middagsret, der er mere almindelig på de danske spiseborde end spaghetti bolognese.
Og det er den jo altså også for en grund – har i al fald endnu ikke mødt et menneske, der ikke kan lide spaghetti og kødsauce (måske allerhøjest en småbørnsfamilie eller to, der er lidt småtrætte af hverdagsklassikeren), men det betyder jo ikke, at den ikke kan varieres i alskens afskygninger.
Den anden aften, da sneen faldt fint over Frederiksberg biksede jeg denne slags bolognese sammen til Julie og vores veninde A, der blev indtaget over masser af rødvin og damesladder.
Opskrift til 3 damer:
- ca. 300 gram hakket oksekød
- 1 almindelig løg
- 1 stort skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille grøn chili
- 1/2 bakke champignoner
- 400 gram cocktailtomater
- 3 spsk. tomatpure
- 1,5 dl rødvin
- 2 dl grøntsagsbouillon
- Frisk rosmarin – finthakket, tørret oregano, salt og peber
- Spaghetti eller linguine til (ca. 300 gram)
Start med at finthak løg, hvidløg, chili og champignoner, og svits løg og chili i en gryde i lidt olie for medium varme, så løgene klarer. Tilsæt kødet og svits videre. Mens kødet bruner, hakkes tomaterne i tern (ca i ottendedele) og tilsættes kød og løg sammen med de finthakkede champignon. Svits en fem minutters tid, og tilsæt herefter tomatpuré, krydderier og rødvin. Lad det simre lidt sammen og supplér med grøntsagsbouillonen. Lad nu hele herligheden simre videre for svag varme under låg i en times tid eller hvad du nu har tilovers (jo længere, jo bedre). Tjek løbende om den virker for tør – hvis den gør, så er det bare i med lidt mere væske. Inden servering smages der til med salt, peber og måske et squeez ketchup for sødme, hvis den trænger til det.
Jeg forsøgte at være sådan ret italiensk i det, og blandede kødsaucen op med linguinen inden servering, og så var det ellers bare op til hver dame at toppe op med al den revne ost, hun havde samvittighed til:)
Har I nogle smarte tips og tricks til at peppe den klassiske kødauce op?
Og den var SÅ god! 🙂