LIDT GRØNT

FORNYELSE: BROMBÆR-APPELSINSAUCE TIL RISALAMANDEN

Photobucket

Som jeg også skrev lidt om i risalamande-indlægget fra i tirsdags, så forsøgte jeg mig med en anden sauce til min øve-risalamande. Jeg endte med denne version, som jeg selv blev ret tilfreds med. Min bedre halvdel er dog ikke oppe at ringe over den, da han synes den er for syrlig. Vi lavede også en kun med brombær (og en halv stængel citrongræs), som han foretræk.

Så jeg tør altså ikke love, at alle vil elske denne sauce, men hvis du godt kan lide en sauce der ikke er så klistersød som meget (billig) købekirsebærsauce kan være, men derimod mørk, dyb og en anelse syrlig/bitter oveni den søde bærsmag, så kan denne variant anbefales. Den er under alle omstændigheder nok mest til de vokse ganer forestiller jeg mig.

Photobucket

Du skal bruge følgende:

  • Et par gode håndfulde brombær, gerne fra frost. Hvis du laver til mere end 6 vil jeg anbefale en hel pose.
  • Skallen af en økoappelsin og saften af to ditto.
  • Evt. 1-2 stængler citrongræs, der har fået et ordentligt gok i den tykke ende.
  • Sukker eller honning efter behov.

Hæld bærrene i en gryde sammen med appelsinsaft, appelsinskal og evt. citrongræs. Lad det hele varme godt igennem og stille og roligt koge sammen til én masse. Koger den for meget ind, tilsætter du appelsinsaft eller vand.

Når det er kogt godt og grundigt igennem, moses saucen igennem en sigte. Det er sindssygt irriterende at sidde og tygge på brombærrenes små kerner i én evighed. Det samme gælder for citrongræssens seje stængler.

Herefter hældes den nu kernefri sauce tilbage i gryden, hvor den smages til med sukker eller honning. Prøv dig frem og find den sødme du godt kan lide.

Photobucket

Forslag til alternativer: 

  • Hvis du ikke vil have syrligheden og bitterheden fra appelsinen kan du erstatte appelsinsaft og skal med vand.
  • Jeg tror at limeskal vil gøre sig rigtigt godt sammen med brombær og evt. citrongræs.
  • Er du vild med appelsin, kan du også kaste dig ud i Emilies lækre appelsinsauce.

Hvad siger I? SKAL det være kirsebærsaucen, eller har i andre gode alternativer, jeg skal overveje at kaste mig ud i?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT GRØNT