TIP: JULEGAVER TIL MAD-NØRDER

LAKS MED HELT PERFEKT TILBEHØR

Photobucket

Nogle gange laver man bare noget helt almindelig mad, som viser sig at være helt perfekt. Sådan havde vi det den dag, hvor vi strikkede dette måltid sammen, som på én gang var velkendt og nyt. Laksestykker er tit på tilbud i Irma: 5 pakker for 100 kr., så det er vi begyndt at købe, når tilbuddet gælder. Altid godt at have i fryseren. Laksen bliver helt perfekt, hvis du (næsten) nøjes med at stege den på skindsiden ved lav varme og i godt med fedtstof. Herefter skal de tre andre sider bare “lukkes”, dvs. blot have en stegeflade. Laksen bliver blød og saftig og brydes i “flager”. Hader laks der er for tør, og denne metode sikrer en lækker laks i mine øjne.

Dagens tilbehør bestod af to elementer: Stegt fennikel og tomat og quinoa-blomkålsmix.

Photobucket

Fenniklen blev skåret i tynde skiver og tomaterne halveret. Begge dele kom på en varm pande med olie og blev krydret med salt og peber. Der blev også tilsat en mikro-my æblecidereddike (en halv teske oder so), som jeg vil mene er ret essentielt for retten. Det løftede lige det hele til nye højder. Jeg skulle hilse og sige, at selvom det måske ikke ser ud af meget, så smagte det fuldkomment henrivende. Egentlig var det bare nogle tomater, som var blevet lidt for bløde til at de var sjove at spise rå – men deres syrlighed spillede perfekt sammen med fenniklens lakridsede noter.

Photobucket

Quinoa-blomkålsmixet erstattede fint couscous, ris eller lignende og bestod af superfinthakket rå blomkål (jeg smed det i minihakkeren), kogt quinoa og finthakket persille, der blandes sammen når quinoaen lige har fået lov til at dampe en smule af. Det fik lidt god olie over sig. Finthakkede hasselnødder og citronskal eller -saft havde også været lige i øjet i dette mix.

Photobucket
Plate o’ the day

Jeg er ikke på palæo eller lchf-diæt, men jeg skulle hilse og sige, at man har det rart indeni efter sådan et måltid her!

Og er jeg egentlig den eneste der måske sætter endnu mere pris på frisk mad i december end vanligt? Jeg elsker julemad, men har (som modvægt?) altid ubændigt lyst til rå grøntsager og friske indslag i julemåneden!

2 kommentarer

 • Julie

  Jeg kan tydeligt mærke min krop nærmest skriger efter grøntsager i denne måned. Man får så meget fed mad og snacks, at kroppen ret hurtigt får brug for noget ‘ordentligt’.

  Skal helt sikkert prøve den ret! Haps!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Godt jeg ikke er alene. Troede det var et mærkeligt og enligt juleoprør i min krop, men det er jo netop som du siger. God fornøjelse med lakseretten. Skal helt sikker selv snart have noget lignende igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: JULEGAVER TIL MAD-NØRDER