JULEGAVETIP: BESPARELSER PÅ KOGEBØGER

SVENSKE GODTER

PhotobucketSpenderede sidste weekend i Stockholm med Lise og vores tre gode veninder fra studietiden. Stockholm viste sig fra sin fineste sneklædte og gevaldigt kolde side, og det betød at alt indendørs aktivitet udi butikker og caféer var mægtig værdsat – i al fald for vores forfrosne tæer og næser – måske lidt mindre for vores visa-kort, der måtte ligge økonomi til udskejelserne – det er dyrt at shoppe og spise i vores svenske naboland, skal jeg hilse at sige (måske også særligt fordi de jo er hjemland for dejlige mærker som Acne, Hope og COS, som man jo næsten MÅ ha’ med hjem, nu man er i Sverige…)

Nå men altså, udover indkøb af den bløde slags, skulle turen selvfølgelig også lige forbi en svensk ICA, så vi kunne stocke godt op på diverse svenske cravings inden turen gik hjem mod København. Jeg har et mindre mad-crush for svensk Bregott extrasaltet smør – så sådan en lille fætter var selvfølgelig selvskreven. Ved godt, at vi også er ret så gode til smør i Danmark – men prøv lige at hapse en Bregott med hjem, næste gang du er i Sverige – den kan godt konkurrere med Lurpak (husk dog det skal være den extrasaltede version – den er klart bedst)!

Derudover har jeg en småskør fetish for fin indpakning af mad – særligt af mel og grynprodukter – og Saltä Kvarns indpakninger ligger klart i toppen af pænheds-skalaen, så hvorfor ikke også lige slæbe 650 gram havregryn med hjem til køkkenbeholdningen, når man nu er i gang.

PhotobucketOg hvorfor ikke også prøve en koldrøget og lufttørret elgsalami – især når nu den hedder King of the Woods – altså, så skal man da være et skarn for ikke at hapse sådan en med hjem i kufferten! Mere svensk bliver det vist ikke!

Sidst men ikke mindst (selvom det er den mindste fætter på billedet), så røg der en pakke knäck-forme med hjem fra den fine kombinerede deli og café, Urban Deli i Södermalm – min søde svenske veninde M biksede for nylig knäck (en slags karamel man spiser ved juletid) sammen til en tur i sommerhus i det nordsjællanske, og de smagte ret så herligt – så nu er der hermed hjembragt forme til selv at gå i krig i køkkenet.

PhotobucketHvilke rare svenske sager kan I anbefale at hive med hjem i kufferten?

 

8 kommentarer

 • Ronja Johansen

  Hönökaka fra pågen har jeg fået siden jeg var lille hos min svenske farmor, så det bliver altid købt med hjem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Er altså også ret så vild med Pägens bløde brød – toppet op med Bregott er det bare ultimativ hyggelig spisning 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har ingen anbefalinger, men hvor er den pakke havregryn bare fin! Den ville jeg heller ikke kunne stå for (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Nej vel Kit – den måtte man da bare købe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg skal altid have par glas Bostongurka med mig hjem. For slet ikke at tale om adskillige ruller Ballerina Mint fra Göteborgs Kex 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg husker stadig en enebærrøget pølse fra Ystad, som vi altid fik på ferie i Sverige – den smagte himmelsk. Desværre var der sukker i næsten alt deres brød – inklusiv rugbrød så det ødelagde oplevelsen en smule. Æggemadder med Kalles Kaviar fik vi også altid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nå ja knækbrød i store fine varianter spiste vi i stedet for rugbrød.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Lise – overvejede også drastisk at slæbe knækbrød med hjem – de fyldte bare alligevel lige en anelse for meget i weekendtasken 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JULEGAVETIP: BESPARELSER PÅ KOGEBØGER