NEM INDISK VEGETARMIDDAG

CHOKOLADE-MIDDAG FOR 3

 photo hc3.jpgMidt i den bidende januar-kulde var vi for et par uger siden så heldige at blive inviteret indenfor i varmen til Supper Club hos Hotel Chocolat (på den “fine” ende af Strøget i København). Der er et eller andet over bare selve ordet supper club, der straks får mig til at tænke på gamle engelske stuer, store suppe-terriner, tweed og hvide duge. Og Hotel Chocolats Supper Club var faktisk sådan godt derhen af – dog spliffet op i en lidt mere 2013-tilpasset udgave end i mine forestillinger (der vist er strandet et sted i 1800-tallet…).

Nå men hvordan hænger chokolade-hoteller og engelske middage på Strøget så egentlig sammen?

Hotel Chocolat er et engelsk chokoladekoncept (vil jeg tillade mig at kalde det), der er godt spredt over det meste af England – og et par udvalgte steder i resten af verdenen (heraf København siden november 2012, som vi har fortalt om tidligere). Hos Hotel Chocolat bydes man på en verden af fyldt hjemmelavet chokolade, varm kakao på kanderne, en lille café-afdeling og kyndige chokoladekendere bag disken. Og på udvalgte aftener i løbet af året byder chokolade-hotellet oveni hatten på en lækker middag med et strejf af chokolade i alle retter og god vin til at skylle det hele ned med – de såkaldte Supper Club’s.

Da vi kiggede forbi i januar-kulden blev vi snabt budt på et glas bobler og tre rare ‘dyppelser’ med godt brød til. Dyp nr. 1 var en slags pesto med kakao-nibs, der var rar og grøn og crunchy. Dyp nr. 2 var en god smør rørt med kakao-nibs – og som rosinen i pølseenden var dyp nr. 3, der var en slags balsamicosauce med chokolade. Tyktflydende og totalt et hit i kombi med godt brød!

 photo hc1.jpgEfter alle de rare dyppelser, som man nemt kunne være kommet til at spise sig mæt i, begyndte den egentlige middag ellers i et fint flow at lande på vores tallerkner. Vi startede med hvidvin i glassene og et lille shot Velouté (suppe skulle det vise sig at være) med squash, spinat, gedeost og honning. Og skarpt forfulgt af suppen stod den på en lille tunsteak med kakaonibs-olie, auberginesalat og kakao-infuseret youghurt.

 photo hc7.jpg photo hc6.jpgOg som en lille surprise-mellemret fik hele selskabet i butikken en haps kakao-tortellini med tomat, chili og feta. Dette var faktisk hovedretten til potentielle vegetarer, men eftersom, der var ingen sådanne tilstede iblandt aftenens selskab, havde køkkenet besluttet at bruge de allerede indkøbte ingredienser hertil som en mellemret til alle os andre. Det er da god stil – og begrænsning af madspild – på én og samme tid!

 photo hc5.jpgTil hovedret fik vi en dejlig hvidløgssmagende kartoffelmos toppet med en kakao/urte-crust indpakket svinemørbrad (pork tenderloin), der ramte den gode balance mellem at være comfort food og vinteragtig uden at være al for tung og bombastisk.

 photo hc9.jpg photo hc8.jpgOg til dessert – en dejlig mælke-cremet is, karamel-creme-kiks og chokolademousse, der blev skarpt efterfulgt af masser af god portvin i glassene (vi kan lige hilse at sige, at vi alle tre kollektivt er blevet ret så glade for portvin – lidt scary, at sådan noget åbenbart indtræffer i helt naturlig forlængelse af at blive 30… Lidt som om en smagsløgs også forsøger at fortælle én, at man er ved at blive gammel!)

 photo hc10.jpgNå ja – og portvinen skulle jo ikke drikkes alene, så vi blev selvfølgelig også budt på Hotel Chocolats hjemmegjorte Roast & Conch hasselnøddetrøfler. Tilvirket on the spot i butikken! Og totalt himmelske, hvis I spørg’ os! photo hc12.jpgHvis du kunne tænke dig at forkæle dig selv og kæresten, veninden, din mor, søster eller et andet rart chokolade-elskende menneske med en anderledes middagsoplevelse tilsat et godt kværn chokolade, så kan du læse mere om Hotel Chocolat’s Supper Clubs på hjemmesiden. Lige nu er der faktisk tilbud på ‘two for the price of one’ på forårets supper clubs!

2 kommentarer

 • Uhm ja, hvis man er nysgerrig på at se, hvad chokolade kan i det salte køkken, så kan jeg også varmt anbefale Hotel Chocolats Supper Club.
  Mon der (også) var hvid chokolade i kartoffelmosen? Det var der, da jeg prøvespiste i November og det var altså ikke tosset!

  Tak for en rigtig fin og levende beskrivelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uhh ja – Mette, det kan der garanteret godt ha’ været i mosen. Den var i al fald mægtig rar – og Hotel Chocolat er bare mægtigt rart i det hele taget:)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEM INDISK VEGETARMIDDAG