MORGENMAD A LA MELBOURNE

MERE VINTERSALAT

 photo avocadogrape02_zpsb4047e3e.jpg

Endnu en vintersalat – her med avocado, paprikamandler og grapefrugt – som også er god til at bryde den tunge fede vinterkost lidt op – og som derfor også fik lov at figurere på menuen til årets familiejulefrokost (ligesom den her).

Grape er særligt godt at spise sammen med fed mad. Min kinesiske akupunktør forklarede mig at det bitre hjalp med at nedbryde det fede i maden – og jeg må indrømme at jeg helt bestemt synes at det virker, hvis jeg har fornøjet mig med for meget fed mad og føler mig kvalm og oppustet.

Du skal bruge følgende:

  • Et par håndfulde salat (feldsalat, frisée, rucola eller hvad man nu er til)
  • Et par håndfulde frisk spinat – kan udelades og erstattes af mere salat
  • En dusk kørvel – kan erstattes af andre krydderurter
  • 2 grapefrugter. Gerne de pink slags.
  • 2 avocadoer
  • Evt. et kvart granatæble
  • Et lille rødløg/skalotteløg (kan udelades, hvis du ikke er så meget til rå løg i salater)

Marinade:

  • Saft fra grapefrugterne
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 teske honning
  • salt og peber

Paprikamandler (hvis du har travlt, så tror jeg også salaten fungerer fint med helt almindelige, dødelige mandler)

  • 80 g mandler
  • 1/2-1 teske paprika
  • 1/2 teske salt
  • 1 knsp. stødt spidskommen
  • 1 knsp. knust chili
  • 1/2 fed revet hvidløg
  • 1/2 dl vand

Mandler: Bland alle ingredienser i en skål, så mandlerne overtrækkes med krydderimassen. Bred mandlerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 130 grader i 1-1,5 time, til de er tørre. Ryst lidt rundt på dem undervejs, så de bliver varmet jævnt.

Salat: Alt det grønne skylles og tørres. Avocadoerne skives, grapefrugterne fileteres (sådan her) og rødløget skæres i tynde skiver.

Marinade: Pres saften ud af graperesterne efter du har fileteret, bland med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber og evt. lidt mere honning.

 photo avocadogrape01_zps8cbef2a5.jpg

(Jeg lavede dobbeltportion, derfor de to fade på billedet ovenfor). 

Vend salat, grape og avocado i dressingen og strø mandlerne og evt. granatæblekerner ud over salaten.

Et voila: Supersmuk og lækker salat!

Jeg ønsker mig inspiration til nye lækre vinterlige salater. Hvad er ingredienserne til jeres yndlingssalat her i de kolde måneder? Del gerne med os andre!

Tilføjelse: Salaten her stammer fra den ret så geniale bog “Meyers salatværksted”. Det havde jeg slet ikke fået med i første omgang, men heldigvis var der en kvik læser, der gjorde mig opmærksom på det!

9 kommentarer

  • Olivia

    Denne opskrift (fra den i øvrigt meget appetitlig kogebog Mit lille køkken i Paris) er højt på min liste over vintersalater, som jeg skal have afprøvet:
    http://www.youtube.com/watch?v=niYW3QsWDLs

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Uhh. Olivia, den ser jo fantastisk ud, den salat. Og hvor er hun cute hende Rachel Koo! Tak for tippet 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den vinter salat ser alt for lækker ud. Det skal prøves 😀

    http://www.lesoe.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Tusind tak Lena – dejligt at høre, at den kan inspirere:)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak til at give mig inspiration til dagens dinner!! Mums!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mm… Den salat er god. Fik den første gang en nytårsaften fra Slagteren.

    Avocado, rød grape, mandler og lidt sesamolie over kan også anbefales.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Hej 🙂
    Er det ikke præcis den samme opskrift som Claus Meyer har i sin bog “Salatværkstedet”?
    Det ser lækkert ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Gisp, Signe! JO det er da så! Og det er da en pinlig fejl, at det ikke er kommet med i indlægget. Jeg vil bestemt ikke tage æren fra den gode Hr. Meyer og hans team. Årsagen er, at jeg oprindeligt skrev denne opskrift i ét indlæg sammen med denne og at jeg så i sidste øjeblik valgte at dele den op. Derfor kom krediteringen kun med i det andet indlæg. Skriver det lige ind med det samme.
      Og ja, salaten er VIRKELIG lækker! God weekend 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MORGENMAD A LA MELBOURNE