SUKKERFRI MANGOKOKOS-IS MED LIME OG KARDEMOMME
Efter denne dejlige omgang mad, måtte der jo en dessert til, der passede i tema.
Jeg har i forsinket fødselsdagsgave fået en ismaskine efter eget valg. Jeg havde egentlig drømt om den her, men mine forældre (som var de glade givere), satte tingene lidt i perspektiv, så jeg endte med den her (jeg betalte ca. 400 kr.) og brugte resten af gaven på et tilskud til sådan en her. Kommer nok til at tilbringe jævnt meget mere tid på sidstnævnte end ismaskinen, så jeg er egentlig endt med at være ret tilfreds med prioriteringen 🙂
Jeg har stort set aldrig lavet is før, så jeg har ikke den store erfaring. Ovenstående is er mit andet forsøg. Den første var en æbleis med kanel lavet på fløde. Begge har haft en dejlig smag, men jeg skal lige lure hvordan det er man laver sig en megacremet is. Konsistensen var dog klart lækrere i denne version, hvor ismassen bestod af kokosmælk og fløde.
Jeg brugte:
- 2,5 moden, blød og sød mango (3 ville også have været fint, men den sidste var lidt sketchy)
- 1 dåse kokosmælk (giver den lækreste cremede kokossmag uden at overdøve de andre smagsgivere)
- 1-2 teskeer vanillekorn eller vanillepulver
- 1 dl fløde (piske selvfølgelig ;-))
- Saften fra 1-2 limes (smag dig frem)
- 2-3 hele kardemommekapsler, knust og skallerne sorteret fra
Pas på med kardemommen. Den kan hurtigt blive overpowering – det var meget tæt på i min version. Nok også fordi mangoerne godt kunne have været lidt mere søde-bløde-modne, men det er jo næsten (næsten! blev der sagt) lige så svært som at gennemskue avocadoer!
Bland alle ingredienser i en skål. Hold lidt igen med lime og kardemomme. Blend med stavblenderen, eller i blenderen. Smag til med lime og kardemomme.
Jeg brugte ikke sukker i min, da mangoen, vanillen og kardemommen gjorde jobbet. Men hvis du synes at iscremen mangler sødme, så hæld i til det smager dig.
Smæk cremen i din ismaskine og kør derudaf. Isen smagte – ligesom vores hovedret – af meget langt væk. Og når det er koldt og gråt, så er det altså et plus i min bog!
Om isen kan laves med succes uden ismaskine tør jeg ikke svare på – jeg har ikke forsøgt mig. Men teknikken må være at smide det i en skål og piske det godt igennem hver 1/2 indtil den er frosset – og så se hvordan det gik 🙂
God fornøjelse! Det er altså ikke sidste gang, jeg har lavet denne is. Så er det sagt! 🙂
Ser sååå lækkert ud. Bliver helt fristet. 😀