JAZZ MED PRICE

SUKKERFRI MANGOKOKOS-IS MED LIME OG KARDEMOMME

 photo kokosmangois02_zps21fd64f6.jpg

 photo kokosmangois03_zpsed74133e.jpg

Efter denne dejlige omgang mad, måtte der jo en dessert til, der passede i tema.

Jeg har i forsinket fødselsdagsgave fået en ismaskine efter eget valg. Jeg havde egentlig drømt om den her, men mine forældre (som var de glade givere), satte tingene lidt i perspektiv, så jeg endte med den her (jeg betalte ca. 400 kr.) og brugte resten af gaven på et tilskud til sådan en her. Kommer nok til at tilbringe jævnt meget mere tid på sidstnævnte end ismaskinen, så jeg er egentlig endt med at være ret tilfreds med prioriteringen 🙂

Jeg har stort set aldrig lavet is før, så jeg har ikke den store erfaring. Ovenstående is er mit andet forsøg. Den første var en æbleis med kanel lavet på fløde. Begge har haft en dejlig smag, men jeg skal lige lure hvordan det er man laver sig en megacremet is. Konsistensen var dog klart lækrere i denne version, hvor ismassen bestod af kokosmælk og fløde.

Jeg brugte:

 • 2,5 moden, blød og sød mango (3 ville også have været fint, men den sidste var lidt sketchy)
 • 1 dåse kokosmælk (giver den lækreste cremede kokossmag uden at overdøve de andre smagsgivere)
 • 1-2 teskeer vanillekorn eller vanillepulver
 • 1 dl fløde (piske selvfølgelig ;-))
 • Saften fra 1-2 limes (smag dig frem)
 • 2-3 hele kardemommekapsler, knust og skallerne sorteret fra

Pas på med kardemommen. Den kan hurtigt blive overpowering – det var meget tæt på i min version. Nok også fordi mangoerne godt kunne have været lidt mere søde-bløde-modne, men det er jo næsten (næsten! blev der sagt) lige så svært som at gennemskue avocadoer!

Bland alle ingredienser i en skål. Hold lidt igen med lime og kardemomme. Blend med stavblenderen, eller i blenderen. Smag til med lime og kardemomme.

Jeg brugte ikke sukker i min, da mangoen, vanillen og kardemommen gjorde jobbet. Men hvis du synes at iscremen mangler sødme, så hæld i til det smager dig.

Smæk cremen i din ismaskine og kør derudaf. Isen smagte – ligesom vores hovedret – af meget langt væk. Og når det er koldt og gråt, så er det altså et plus i min bog!

 photo kokosmangois01_zpse684c0a0.jpg

Om isen kan laves med succes uden ismaskine tør jeg ikke svare på – jeg har ikke forsøgt mig. Men teknikken må være at smide det i en skål og piske det godt igennem hver 1/2 indtil den er frosset – og så se hvordan det gik 🙂

God fornøjelse! Det er altså ikke sidste gang, jeg har lavet denne is. Så er det sagt! 🙂

10 kommentarer

 • Ser sååå lækkert ud. Bliver helt fristet. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Det ser super lækkert ud! Hvor fandt du den henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak, Maria. Jeg købte min ismaskine på Punkt1s hjemmeside

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er ikke noget bedre end hjemmelavet is 🙂

  http://www.lifestylewithglitter.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Jeg er meget tilbøjelig til at give dig ret, Matilde! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Forsinket tillykke med fødselsdagen! Og de fine gaver! har prøvet mange forskellige isopskrifter men både den nemmeste og den mest cremede er den jeg skrev om i sommers med kondenseret mælk. Det er lidt nemmere end alt det glukose, skummetmælkspulver osv. Det er dog ikke en slanke is, dog hellere lidt men godt 😉 Tusind tak for opskriften lyder bare rigtig lækkert med mangoen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak Monstercirkus 🙂 Fedt at du siger god for kondenseret mælk – jeg har læst om det tidligere og tænkt, at det måtte prøves. Og nej. Is er jo is – det behøver ikke at være et helseprodukt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvordan er ismaskinen at bruge?

  En ting er en anmeldelse i Politiken, noget andet er den almindelige forbruges erfaring.

  Lurer selv på at lade en ismaskine flytte ind, men orker ikke en som mine forældres, hvor det selve skålen der skal i fryseren.

  Jeg kan næsten forestille mig isen og kombinationen af mango og kokosmælk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Sacha. Jeg har ikke det store sammenligningsgrundlag, men indtil videre er jeg godt tilfreds med ismaskinen. Det er nemlig rigtigt smart at det kun er køleelementet, der skal i fryseren. Det fylder altså ikke det store – og det holder sig rigtigt godt koldt.
   Hvordan ismaskinen er ift. til sådan en proff. fætter, tør jeg ikke sige. Men som sagt: Indtil videre er jeg glad for den 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JAZZ MED PRICE