COCOA CAPPUCHINO

VINTERSALAT, DU ER MIN VEN

 photo persillerodssalat05_zps28f3fea5.jpg

Jeg bliver større og større salatfan – gennebruddet kom, da jeg opdagede at man ikke behøvede at involvere grøn salat og tomater i både og så er det egentlig bare blevet bedre og bedre derfra. Her er et bud på en skøn vinterlig én af slagsen.

Denne salat fik lov at komme på bordet til julefrokosten 2. juledag, for at der var noget groft og grønt, som lettede lidt på alt det julede. Hele min store familie nikkede og sagde uhm og ahm. Med andre ord er den forhåndsgodkendt af 26 mennesker, så du kan roligt lave den! Opskriften stammer fra Meyers Salatværksted (dog i modificeret version), som klart kan anbefales.

Bagte persillerødder med grønkålssalsa

Denne salat kunne også kaldes bagte rodfrugter med salsa. Jeg er sikker på, at man også kan tilføje andre rodfrugter, som selleriknold, pastinak, jordskokker og gulerødder. Emilie serverede grønkålssalsaen her med stor succes.

  • 800 g persillerødder
  • 2-4 blade grønkål
  • 1 æble
  • 1 spsk skalotteløg
  • Olie
  • Æblecidereddike
  • En halv spiseske timian
  • Salt og peber

 photo persillerodssalat01_zpsd43c3548.jpg

Skræl persillerødderne og skær dem i ensartede stave. Smid dem i en bradepande og vend dem i olie og en smule æbleeddike. Meyer siger: Det skal ikke svømme i det, men blot omslutte det. Vend timian, salt og peber i og put bradepanden i en 160 graders varm ovn. Giv dem ca. 10-12 minutter eller til de er møre uden at være superbløde.

 photo persillerodssalat02_zps14b03e98.jpg

Grønkålen skylles og ribbes, æblerne befries fra skroget, skalotteløget pilles og hakkes. Det hele hakkes i foodprocessor eller minihakker med 2 spiseskeer god olie og 1-2 spiseskeer æblecidereddike, salt og peber.

 photo persillerodssalat03_zpse32ae36f.jpg

Når persillerødderne er færdige og nogenlunde afkølede vendes grønkålssalsaen og persillerødderne sammen og det hele smages til. Mangler der lidt syre, så tilsæt lidt æblecidereddike osv. osv.

 photo persillerodssalat_zps35e9d204.jpg

Jeg kan fortælle at salaten gør sig godt til både and og svin, men tror også at den vil gøre sig glimrende til oksekød, fx. en god gammeldags hakkebøf!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COCOA CAPPUCHINO